2:0
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.08.2020 17:00

1.kolo, Moravskoslezský | Krajský přebor , 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Krnov si poradil doma s Hájem


Branky


30. M. Ostrák , 80. M. Sabo
12

V prvním kole hostil Krnov celek z Háje ve Slezsku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Krnov se ujal vedení po půlhodině hry

Nedělní parné odpoledne nám nabídlo střetnutí mezi Krnovem a Hájem ve Slezsku. Tomu se moc na půdě Krnova v posledních letech nevede podle představ. Již od úvodního hvizdu bylo znát, že fotbal bude poznamenán nejen dlouhou pauzou, ale také úmorným vedrem, které v Krnově, ale také i v jiných koutech republiky, panovalo. Krnovští spáchali přestup stopera Machalického, mimo jiné hráče, který si zahrál první ligu, až den před zápasem. Přesto se tato posila již od startu jevila jako dobré řešení po odchodu Macíka do Vítkovic. Háječtí zase dotáhli přestup brankáře Chvěji a útočníka Šece až v pátek. V prvních dvaceti minutách diktoval Krnov tempo hry, které však nebylo nijak závratné. Domácí se pokoušeli svého soupeře přehrát, ale Háj měl velice pevnou a zkušenou obranu, tudíž to byl pro Krnov těžký oříšek. Ve 30. minutě zahrával Krnov rohový kop, k jehož exekuci se postavil jako obvykle kapitán Bartoníček. Zakroucený míč do malého vápna vyboxoval Chvěja pouze před sebe na úroveň mezi šestnáctku a penaltu, kde se pohyboval Ostrák, který si míč zpracoval na prsa a z voleje prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1:0. Domácí se po gólu zatáhli více do obrany a přenechali otěže zápasu Háji. Hosté se snažili dostávat do útoku, ale obrana Krnova byla takřka nepropustná. V první půli ještě domácí zahrozili po útočném výpadu, kdy se míč dostal až na kopačky Sklenaříka, který ale v dobré pozici branku nevstřelil. Do kabin pak šli spokojenější určitě hráči Krnova.

Deset minut před koncem domácí stvrdili vítězství

Ve druhé polovině zápasu se obraz hry moc nezměnil. Hosté z Háje dotahovali jednogólové manko z první půle, tudíž museli s postupem času víc a víc útočit. Tím se tedy otevírala možnost pro domácí v podobě rychlých brejků. V prvních pětadvaceti minutách toho moc k vidění nebylo. První větší šanci měli možnost fanoušci vidět v 71. minutě, kdy si to Hrubý zamířil do šestnáctky, ale na její hranici ho sestřelil Šimeček. Jako poslední hráč měl tedy nejspíše dostat červenou, ale sudí se smiloval a vytáhl pouze žlutý kartónek. Nabídnutou standardní situaci zahrával Bartoníček. Ten přestřelil zeď, ale Chvěja byl pozorný. Přesto míč vyboxoval jen zpět k Bartoníčkovi, který z voleje napálil břevno. V 79. minutě se mohli dočkat hosté vyrovnání. Po chybě se na malém vápně dostal k hlavičce jeden z hostujících hráčů, ale trestuhodně míč poslal mimo branku. A osvědčilo se staré známe nedáš-dostaneš v praxi. V 80. minutě zahrával Bartoníček rohový kop. Míč načechral přímo na hlavu Saba, který jej trefil pod břevno – 2:0. Tato branka byla zlomová a zápas se již poté jen dohrával.

 

Krnov si tak doma připsal důležité tři body. Háj odjíždí s prázdnou.



Ohlasy k zápasu


FK Krnov
Marek Koraba, vedoucí týmu: "Kluci si museli v tom horku sáhnout na dno. Fotbal byl sice pomalejší, ale pro nás to jsou důležité body a dobrý vstup do sezóny. Byl to těžký zápas proti zkušenému týmu. Měli jsme více šancí, více jsme byli na míči, a i proto jsme si vítězství zasloužili."

TJ Háj ve Slezsku
Kamil Matěj, vedoucí týmu: "Soupeř nás přehrál důrazem, rychlostí a navíc dal dva góly. Našemu týmu chybí teď typický snajpr, protože šance jsme měli, ale gól jsme nedali. Myslím, že jsme prohráli zaslouženě. Pochválil bych našeho nového brankáře Chvěju, který pochytal spoustu střel a za obdržené branky nemohl. "



Sestavy


FK Krnov
J. Řeháček [-] - N. Tümmler [-] , M. Machalický [-] , T. Matějíček [-] , M. Burian [-] - M. Havlíček [-] , M. Sabo [-] (82. L. Zavadil [-] ) , M. Ostrák [-] (66. A. Teichmann [-] ) , O. Bartoníček [-] - M. Sklenařík [-] , J. Hrubý [-] (77. J. Burda [-] )

TJ Háj ve Slezsku
L. Chvěja [-] - Z. Eršil [-] (51. M. Šec [-] ) - L. Malcharek [-] , J. Lampa [-] , P. Žůrek [-] , P. Uvíra [-] , M. Vyležík [-] , V. Šimeček [-] , A. Blažej [-] , P. Konvička [-] , J. Anděl [-]

ŽK: 24. L. Malcharek , 71. V. Šimeček , 87. A. Blažej .
Hráči zápasu: M. Machalický , M. Havlíček - L. Chvěja .
Počet diváků: 210. Rozhodčí: SLANÝ Jan - PRIESOL Daniel, TABÁŠEK Kamil.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Asistent trenéra, Vedení klubu, Zpravodaj, Předseda klubu - FK Krnov | Moravskoslezský | Bruntál

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jan Chryczyk

Expert: Jakub Lichovník
Tip experta: výhra domácích

"Krnovu se proti Háji doma daří, navíc přišli hosté o stopera Trupla a přípravný zápas proti Kravařím prohráli. Proto volím jedničku."

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů