2:1
(2:0)
76. P. Janda (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.09.2020 16:30

4.kolo, Divize C, 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Benátky vydolovaly tři body


Branky


29. J. Štefan , 30. P. Jimmy - 76. P. Janda (p.)
5

Na zápase fotila areport poslala Katka Straková. Děkujeme!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí po půli vedli

Středočeské derby mezi sebe svedlo souboj Benátek nad Jizerou a Poříčan. Benátečtí chtěli odčinit porážku z Náchoda, což se jim nakonec podařilo. O výsledku rozhodl první poločas a dvě slepené branky Truksova týmu. Hosté ve druhé půli dokázali snížit čtvrt hodiny před koncem po Jandově proměněné penaltě. Závěrečný tlak ale z jejich strany nepřišel, a tak tři body zůstaly po zásluze doma.

 

Začátek zápasu nabídl vyrovnanou bitvu. Přesto byli o krapet více na míči domácí fotbalisté, jejichž kombinace také byly přesnější. Také právě z jejich strany poprvé zahřmělo. Dvě Bočkovy střely ještě dokázala zblokovat poříčanská obrana, Zoubek poté mířil do boční sítě. Právě Zoubek byl v úvodu utkání hodně vidět, ani on se ale do vyložené šance nedostal. Po dvaceti minutách hry střílel jeho kolega z opačné strany hřiště Macek, brankář Malík ale kontroloval tvrdou střelu, která zamířila vedle bližší tyče. O minutu později už musel Malík zasahovat, Bočkův pokus ho ale příliš z klidu nevyvedl. Neuplynulo ani šedesát vteřin, když zpoza vápna napřáhl Jimmy a Malík musel na zem, i tentokrát si ale poradil. Větší šance benáteckého týmu přišla ve 23. minutě, kdy po Kyselově centru na zadní tyč vracel míč do ohně před bránu kapitán Borovička, Zoubek ho zřejmě stehnem usměrnil nad bránu. Hosté o sobě prvně dali střelecky vědět Zolotuchinovým pokusem, který se stal pro Straku lahůdkou. Nepřesný byl na druhé straně Boček, který zakončoval z hranice vápna do ochranné sítě. Ve 29. minutě už se ale v Benátkách slavilo. Rozběhnutého Macka nedokázal zastavit Kabyl ani vybíhající brankář Malík, ten sice domácího záložníka srazil k zemi, míč od kopaček mu ale neuzmul. Balon si našel dobíhající Jakub Štefan a namířil přesně – 1:0. O pouhou minutu později vyrobil poříčanský brankář Malík fatální chybu, když odkopem trefil útočícího Premene Gidion Jimmyho, ten doběhl míč a z ostrého úhlu zamířil do opuštěné části brány – 2:0. Opaření hosté se do konce poločasu na vážnější ohrožení Strakovy brány nezmohli. Na druhé straně nejprve zakončoval nepřesně Komma. Poté Zoubek obešel několik hráčů, na poslední chvíli mu poříčanští hráči uzmuli míč za cenu rohového kopu.

Domácí si vedení pohlídali

Do druhé půle udělal hostující trenér jednu změnu. V kabině nechal Gajdasze, jehož nahradil zkušeným Petrem. Ve 48. minutě zahrával Kysela rohový kop, vzdušný souboj s brankářem Malíkem podstoupil Holeček a míč získal pro Borovičku, jehož střelu ale poříčanský brankář vychytal. Vzrušení ale bylo marné, neboť se domácím pískal útočný faul. O pět minut později pelášil sám na Malíka Jimmy, hostující brankář vyběhl daleko za své pokutové území a sólo benáteckého útočníka zmařil. Obrovskou šanci hosté spálili v 58. minutě. Domácím neodstavili od míče Skuhravého, který přesným centrem našel na zadní tyči Jandu, ten ale z těsné blízkosti mířil nad bránu. O dvě minuty později přišel pěkný fotbalový moment také na druhé straně. Pěkná Kyselova střela zpoza pokutového území ale skončila těsně nad břevnem. O další dvě minuty později vyrazili benátečtí hráči do přečíslení tří proti jednomu. Boček vysunul Štefana, jehož přihrávku na Jimmyho srazili hosté na poslední chvíli na rohový kop. V 75. minutě si v pokutovém území počínal nedovoleně Boček vůči Petrovi a hlavní rozhodčí Kyncl ukázal bez váhání na penaltový puntík. Míč si postavil Petr Janda a přesnou střelou k levé tyči dostal svůj tým na dostřel – 2:1. O chvíli později zahrávali domácí přímý kop z levé strany. Kommův centr přizvedl Holeček, přesně ale nemířil. Uklidnit domácí tým mohl Zoubek, který pospíchal sám na Malíka, ten jej ale vychytal a udržel hostující akcie nad vodou. Závěrečný tlak poříčanského týmu byl spíše platonický. Na druhé straně nevyšla po rohovém kopu střela Mackovi, míč sotva doklopýtal vedle branky. Po kratičkém nastavení hlavní rozhodčí Kyncl ukončil zápas.

 

Benátečtí splnili povinnost a před vlastními diváky porazili v urputném utkání Poříčany. Tříbodovým ziskem si tak zase o trochu polepšili ve velice vyrovnaném středu divizní tabulky. Nyní je čeká cesta do Vysokého Mýta, kde se postaví jednomu z favoritu této divizní skupiny a také týmu, proti kterému se Benátkám příliš nedaří.



Sestavy


SK Benátky nad Jizerou
R. Straka [-] - T. Slicho [-] , M. Macek [-] , K. Holeček [-] , O. Komma [-] , J. Štefan [-] (72. O. Šimek [-] ) , J. Boček [-] (90. J. Sudek [-] ) , P. Jimmy [-] (88. A. Mansfeld [-] ) , J. Kysela [-] , F. Zoubek [-] (88. J. Zabilanský [-] ) , M. Borovička [-]

SK Poříčany
A. Malík [-] - R. Skuhravý [-] (69. T. Valín [-] ) , J. Skořepa [-] , M. Gajdasz [-] (46. T. Petr [-] ) , P. Zolotuchin [-] (69. D. Pergl [-] ) , M. Houžvička [-] , J. Kabyl [-] , F. Kutina [-] , P. Janda [-] , T. Bím [-] (88. F. Stárek [-] ) , T. Chlapec [-]

ŽK: 55. O. Komma , 82. K. Holeček - 84. J. Kabyl .
Počet diváků: 180. Rozhodčí: Kyncl Tomáš - MÍČ Vojtěch, ROUČEK Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích