J. Dědič 36. (p.)
1:2
(1:1)
33. J. Hrbek
47. M. Šauer (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.09.2020 14:00

3.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Stará Hlína slaví další výhru, vykradla Stráž


Branky


36. J. Dědič (p.) - 33. J. Hrbek , 47. M. Šauer (p.)
20

Fotbalisté Staré Hlíny se radují z dalšího vítězství v letošním ročníku Okresního přeboru. Na hřišti Stráže nad Nežárkou zvítězili po zodpovědném výkonu 2:1 a odvážejí si všechny tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas skončil nerozhodně

V neděli 6.9.2020 zavítal na hřiště TJ Sokol Stráž nad Nežárkou k sousedskému derby, tým FK Stará Hlína. Úvodní minuty zápasu se odehrávaly především ve středu hřiště bez gólových příležitostí. Osobní souboje, nakopávané míče a chybné přihrávky, provázely prvních 20 minut zápasu. Domácí tým hrozil jako již tradičně především z rohových kopů, po kterých se hned 2x dostal do šance ke vstřelení úvodní branky zápasu. Stará Hlína se snažila o kombinační hru, ale důrazná obrana domácích většinu rodících se příležitostí přerušila hned v zárodku. Množství osobních soubojů vedlo k častému přerušení hry. Hosté ze Staré Hlíny měli několik slibných příležitostí, ale bez gólového efektu. Ve 23. minutě zápasu došlo k nešťastnému střetu mezi domácím Mikuláštíkem a hlinským stoperem Širhalem. V hlavičkovém souboji se domácí útočník zranil a s tržnou ranou v obličeji byl odvezen na ošetření. Ke změně skóre došlo ve 33. minutě utkání. Pohlednou akci Staré Hlíny zakončil přesnou střelou Jan Hrbek. O tři minuty později se ke slovu dostal domácí tým, když se v pokutovém území srazili dva domácí hráči a k údivu všech přítomných byl nařízen pokutový kop, který proměnil Jaroslav Dědič a stanovil tak poločasový výsledek 1:1. První poločas příliš fotbalové krásy nepřinesl. 

Pokutový kop rozhodl o vítězi utkání

Začátek druhého dějství patřil hostům ze Staré Hlíny, hned ve 47. minutě utkání byl v pokutovém území sražen kapitán Radek Chmátal, rozhodčí odpískal pokutový kop, který bezpečně proměnil Miroslav Šauer. Oba nařízené pokutové kopy, byly přinejmenším sporné. Domácí se snažili o vyrovnání, ale výborně chytající Jedlička všechny pokusy zlikvidoval. Po bojovném výkonu si hosté ze Staré Hlíny odvezli důležité tři body.

Autor: Petr Šauer



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Stráž nad Nežárkou
Facebook: Zápas, který lze označit jako derby byl o to pikantnější, protože za tým hostí nastoupil v brance do nedávna náš dlouholetý brankář Jedlička, který v minulosti ve Stráži odvedl velice dobré služby. Prvotní oťukávání obou mančaftů, kdy se Hlína snažila kombinovat a Stráž zkoušela vysílat kolmice na útočné duo Mikuláštík a Dědič, nepřinesla moc situací, které by se daly nazvat gólovými příležitostmi. A tak první větší vzrušení přinesla situace zhruba ze 20. minuty utkání, kdy se k míči u vápna hostí snažil probojovat Mikuláštík a byl atakován obráncem soupeře, bohužel tak nešťastně, že střet dopadl zraněním našeho snajpra. Následně jej přímo ze hřiště odvezla sanitka s krvácející ránou nad okem a podezřením na otřes mozku. Což se vzhledem k pozdějším zprávám naštěstí nepotvrdilo. Tato situace našim borcům klid na kopačky zrovna nepřinesla a tak to byl náš soupeř, který jako první v utkání skóroval a to ve 33. minutě po pěkné individuální akci hostujícího Hrbka na jehož střelu byl náš gólman krátký. Ovšem hned po cca 3 minutách bylo srovnáno. Nutno říci, že po přísně nařízené penaltě v náš prospěch, kdy byl mírně přistrčen kapitánem hostí Chmátalem ve vápně Zvára. Ze značky pokutového kopu se nemýlil Dědič. Stav utkání se do poločasu již nezměnil a tak se šlo do kabin se skórem 1:1. Druhý poločas začal ve svižném tempu a to tak, že hned ve 47. minutě byl opět nařízen pokutový kop, ale bohužel tentokrát proti Stráži. A to tak, že si aktéři prvního penaltového souboje vyměnili své role a tentokráte přistrčil ve vápně domácích Zvára Chmátala. Opět přísná penalta – s drobnou pachutí kompenzace té první. Takže na sporné penalty 1:1, ovšem celkové skóre 1:2 ve prospěch hostí. Oba týmy si ještě do konce utkání vytvořili několik brankových příležitostí, které ovšem góly již nepřinesly. Mužstvo Staré Hlíny ukázalo, že má velice kvalitní a dobře poskládaný tým, který bude určitě pomýšlet na přední umístění v tabulce OP.




Sestavy


TJ Sokol Stráž nad Nežárkou
P. Žižka [-] - J. Dědič [-] , M. Zvára [-] , M. Podsclan [-] , P. Přílepek [-] , J. Kozel [-] , V. Mikuláštík [-] (23. J. Čada [-] ) , D. Přílepek [-] , J. Jančura [-] , V. Dvořák [-] , J. Eger [-]

FK Stará Hlína
J. Jedlička [-] - J. Meškan [-] , J. Hrbek [-] , D. Širhal [-] , P. Dolejší [-] (89. Z. Hrabal [-] ) - M. Vonka [-] , R. Chmátal [-] , M. Šauer [-] , P. Šauer [-] (75. R. Jičínský [-] ) - P. Kodada [-] (68. S. Kadlec [-] ) , T. Štědrý [-] (78. V. Marek [-] )

ŽK: 80. J. Dědič , 86. M. Zvára - 58. P. Dolejší , 80. M. Vonka .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Náprava Miroslav - PICKA Pavel, SAIDL Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Jan Valenta

Expert: Břetislav Chovítek
Tip experta: výhra domácích

Stráž to doma proti Staré Hlíně nebude mít lehké, ale věřím že urve všechny tři body.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Halámky/Hranice | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích