Lipí poprvé v sezoně prohrálo, v derby podlehlo Mokrému


Branky


24. J. Říha - 32. P. Houska (p.) , 64. P. Štumbauer
10

V utkání 8. kola III. třídy mezi Lipím a Mokrým zvítězili hostující fotbalisté 2:1. Rozhodla trefa Štumbauera z poloviny druhého poločasu. Zbytek utkání nabídl místy až drtivý tlak domácích a dokonce neproměněnou penaltu, k vyrovnání ale nakonec nedošlo. Lídr z Lipí poprvé v sezoně přišel o všechny body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas skončil nerozhodně

Do utkání vstoupilo lépe Lipí, ale všechny šance zůstaly nevyužity. Ve 24. minutě už domácí vedli. Pavel Mizera zatáhl míč po pravé straně, přízemním centrem našel Jiřího Říhu, jenž propasoval míč a poprvé rozvlnil síť za Zhukovem - 1:0. O tři minuty později si první větší šanci připsalo i Mokré. Ve 32. minutě zahrál Vondroušek ve vápně rukou a pískala se penalta. Petr Houska poslal brankáře Mojžíše na druhou stranu a bylo vyrovnáno - 1:1. Tímto výsledkem i skončila první půle zápasu. 

Mokré jako první vyloupilo Lipí

Druhá půle patřila Lipí, přesto šli do vedení hosté z Mokrého. V 64. minutě z ojedinělé akce skvěle našel Patrik Dvořák skulinku v domácí defenzivě, nahrál míč kapitánu Petru Štumbauerovi a ten nechytatelnou ranou na zadní tyč poslal hosty do jednobrankového vedení. Domácí pokračovali v tlaku, ale obrana Mokrého v čele s bechybným Zhukovem odolávala. V 83. minutě přišel dar z nebes, Jan Dvořák zahrál ve vápně rukou a domácí také měli možnost pokutového kopu. K exekuci se postavil tradiční střelec Mizera, brankář Zkuhov ale pravděpodobně viděl utkání v Kamenném Újezdu a penaltu chytil. Stav zůstal nezměněný. Poslední minuty zápasu měl domácí favorit místy až drtivý tlak, ale hosté bojovali o každý míč a jejich práce nakonec přinesla zasloužené ovoce. Mokré tedy vystavilo Lipí stopku a získalo tak další body do tabulky, ve které se nachází na čtvrtém místě. Naopak Lipí poprvé prohrálo a mají tak náskok na druhý Kameňák pouze dva body.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Lipí
Jiří Holinka (hráč): Většinou každé naše utkání s týmem Mokré nabídne spíše ke sledovaní zápas plný soubojů, než té fotbalové krásy. I když jsme chtěli i tento zápas vyhrát, tak převážně první poločas se nám z naší strany moc nepovedl. Hráli jsme neorganizovaně, špatně přistupovali k hráčům a celkově se nám nedařilo hrát naši hru. O poločase jsme si vše v kabině vyříkali a druhá půle byla už o něčem jiném. Mokré jsme zatlačili na jejich polovinu a zásobovali hostujícího gólmanka jedním zakončením za druhým, ale marně. Bohužel po chvíli přišel skalp a Mokré po rychlém brejku otočilo stav utkání v jejich prospěch. I přeš další nápor a neproměněnou penaltu se nám nepovedlo uhrát alespoň remízu. První prohra nás samozřejmě mrzí, ale musím vyzvednout gólman Zhukova, který podal skvělý výkon.

TJ Mokré
Petr Kaše (hráč): Bojovnému utkání plného osobních soubojů bez větší fotbalové krásy by objektivně z pohledu domácích slušela minimálně remíza. Lipíčko potvrdilo, ze na 3. třídu má letos nadstandardní kádr, se kterým by se neztratilo ani v horních patrech okresního přeboru a místy nás mačkalo jako citron. My jsme vsak hráli disciplinovaně, čekali na svoje šance a s přispěním výtečného Zhukova v naší brance, jenž přiváděl domácí střelce k šílenství, nakonec bereme tři body.



Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
12. 10. 2020 12:24
Hodnocení zápasu

Tip: remíza

Fanoušek, Funkcionář, Předseda klubu - TJ Sokol Štěpánovice | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra domácích

Tak to bude asi jednoznačná výhra domácího Lipíčka nejméně o čtyři branky i když nedaleké Mokré se jen tak nedá.

Tip: výhra domácích