Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.10.2020 15:00

10.kolo, Vysočina | 1.A třída sk. B, 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Želetava přestřílela Herálec


Branky


21. M. Ondráček , 33. Z. Daniel , 39. M. Vrbka , 64. T. Simandl , 79. Z. Daniel - 10. D. Holec , 37. P. Hamák , 88. D. Holec
14

Hráči Herálce po skvělém vstupu do soutěže ztrácí dech, když po prohře v derby ve Žďáru a doma s Kouty chtěli vybojovat body v daleké Želetavě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli padlo pět branek

Za chladného počasí měli první náznaky šancí domácí, dokonale je tak zaskočili hosté v 10. minutě, když z první návštěvy prostoru okolo Tománkovy svatyně vytěžili gól. V souboji dostal pod tlak při rozehrávce stopera Cestr, míč tak skončil u dobře vystoupivšího Břízy, který ihned přihrával na Slováčka. Ten dokázal podržet balon a počkal na náběh Holce, který levou nohou utáhnul křižnou střelu dokonale a poslal hosty do vedení - 0:1.

Po rozvážné rozehrávce odzadu se hosté dokázali dostat ze sevření a Uchytilův pas za obranu si pěkně zpracoval Hamák, dobíhající Malík mu stihl překazit zakončení, Hamák se nevzdal ani na zemi a vybojoval alespoň roh. Po špatné rozehrávce Veselského si na přihrávku Vladeky zabíhal za obranu Simandl, Žejdlík byl z brány včas. Šikovný Vladeka byl často na míči a dokazoval, že si s ním opravdu rozumí, jako když dokonale zamotal nohy ve vápně Uchytilovi a poté vybídl úplně volného Vrbku M., který z první trefil tyčku a na roh odvrátil Bříza. Centr od rohového praporku propadl až na zadní tyč, kde ho dokázal nadvakrát nespecifikovatelnou částí těla dotlačit za brankovou čáru i s Žejdlíkem Ondráček, 21. minuta 1:1.

Otočit výsledek mohla Želetava vzápětí, špatnou rozehrávku vystihl Čurda, potáhl do vápna a předložil tutovku pro Daniela, který před prázdnou brankou ani netrefil balon. V dalších minutách přišlo zklidnění a srovnání řad, hosté vycházeli z dobře zajišťované defenzivy, kterou podporoval svými výběhy při dlouhých nákopech za obranu Žejdlík. Do šance se dostal po vypíchnutí malé domů Hamák, míč si posunul těsně před Tománkem, který však ještě tečoval a balon se tak dostal do rotace, z které Hamák nedokázal lépe zakončit a branku netrefil. Gólově bohatou šestiminutovku načali precizní akcí domácí. Výborný pas přes celou šířku hřiště si do běhu posunul Daniel, jehož náběh nezachytil Kučera, domácí záložník si poradil i s Žejdlíkem a tentokrát se již před prázdnou bránou nemýlil, 33. minuta 2:1.

Odpověď poněkud nenápadně a nebezpečně pro vlastní branku založil Veselský, když centr tečoval povedeným lobem přes Žejdlíka, naštěstí pro něj padající míč minul branku. Kopal se roh, který odvrátil Cestr, na hranici vápna odvedl skvělou práci dobře hrající Slováček a i přes faul na svoji osobu rozehrál na rozběhnutého Hamáka, na půlící čáře si položil zasekávačkou Malíka a jeho brejk podpořil Veselský, který roztáhl hru, vyčkal na náběh a pak přesným centrem našel znovu Hamáka, ten hlavičkou před Tománkem srovnal stav zápasu, 37. minuta 2:2.

Vyrovnané skóre se heráleckým bohužel nepodařilo udržet ani pět minut, natož do poločasu. Náběh Simandla na Vladekovu přihrávku po lajně ještě zachytili, ale i tak domácí kapitán prokázal přehled, když udržel balon a nalil pro Vrbku M. na hranici pokutového území, který z první povedenou pumelicí nedal Žejdlíkovi šanci, 39. minuta 3:2. 

Daniel druhým gólem v zápase uklidnil spoluhráče

Domácím vycházely pasy za obranu, při jednom takovém se před brankou ocitl Vrbka M., pohotovou ránu skvěle vyrazil Žejdlík a následná dorážka šla vysoko nad. Emoce vzplály při dobré práci Cestra, který na polovině obral o balon stopera a posunul na rozběhnutého Suchého, který postupoval sám na branku, jeho úprk byl však zastaven na půli cesty, a to zdvihnutým praporkem asistenta rozhodčího. K inkriminovanému momentu došlo přesně před lavičkou hostujícího realizačního týmu, protesty však nebyly ničemu platné, nadějná příležitost jim byla upřena. Od té doby opadlo tempo hry, na hřišti vznikl spíše debatní kroužek, začaly se utvářet dvojičky k okopávání a často to jiskřilo.

O výborných brejcích Želetavy bychom mohli popsat celé stohy papíru, hosté inkasovali tak proti tomuto soupeři takovým způsobem nesčetněkrát a nevyvarovali se tomu ani tentokrát, po jednom z protiútoků domácí odskočili na rozdíl dvou branek. Cestr chtěl na půli zrychlit hru prvním dotykem, jeho myšlenku ale vystihl Malík, po lajně vlétl do rozevřené obrany Daniel a před bránou opuštěný Simandl neměl problém kontr zakončit přesně, 64. minuta 4:2.

To srazilo hráče dolů a téměř ihned mohlo dojít k dalšímu navýšení. Na Vladekův přesný balon za obranu si naběhl Čurda, udělal kličku Žejdlíkovi, zakončení však vypíchl skluzující Bříza na roh, který zabojoval a celou situaci výborně dohrál. Zdramatizovat utkání mohli po dobré práci Veselského a přihrávce na Cestra, který prodloužil na Solničku, ten se dostal přes Stehlíka, před brankářem si však dal míč dál od nohy a Tománek byl z brány včas. Ještě větší šanci hosté dostali v 77. minutě. Pěkný oblouček Holce si ve vápně zpracoval Hamák a byl podražen, za což byl nařízen pokutový kop. K jeho exekuci se postavil jeden z nejzkušenějších, po Veselském se však ani Cestrovi z puntíku nepodařilo trefit branku a poslal střelu vedle. Smolař, který odehrál dobrý zápas, ale byl bohužel u rozhodujících momentů, při kterých domácí odskočili, ukryl hlavu do dlaní, dá se říci, hned po rozehrání od branky. Ve středu hřiště posunul Vladeka na Čurdu a Veselský nezachytil Simandlův náběh, kapitán domácích ještě posunul kolem Žejdlíka na Daniela, který trefil přesně pod víko, 79. minuta 5:2.

Po dalším brejku, který neproměnil Simandl, při jehož kličce Žejdlíkovi to rovněž zavánělo pokutovým kopem, hosté přece jen ještě zvedli hlavu a Hamák ze třiceti metrů poslal ránu těsně nad břevno. Konečnou podobu výsledku dal v 88. minutě Holec, když oprášili spolupráci Skála a nabíhající Hamák, odvrácený balon si na hranici vápna našel tento urostlý záložník a pěknou utaženou placírkou obstřelil Tománka, 5:3.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Herálec
Lucie Peňázová: V Želetavě jsme neodehráli špatný zápas, i v poslepované sestavě jsme se soupeři dokázali vyrovnat. Nakonec se však projevila síla domácích, kteří disponují velice šikovným ofenzivním čtyřlístkem převyšující kvality A-třídy. Nám se v ofenzivě zejména ve druhé půli tolik nedařilo, i přesto lze hledat pozitivum ve třech vstřelených brankách, když jsme předchozí dva zápasy vyšli střelecky naprázdno. Dále je třeba ocenit hráče, kteří překopali svůj nedělní program a vyrazili nám do daleké Želetavy pomoci. Třebaže nejsou k dispozici na každý zápas, tak v tíživé chvíli, kdy jsme těžko sháněli 11 zdravých hráčů, nám vytrhli trn z paty. Následující pauza nám přijde vhod z důvodu doléčení šrámů a nabrání herního sebevědomí, tři porážky v řadě nejsou důvodem k panice, je však nutné z těžkého losu v závěru podzimu nějaké body vydolovat.



Sestavy


Sokol Želetava
M. Tománek [-] - J. Šrutka [-] , T. Janiček [-] (64. M. Stehlík [-] ) , Z. Daniel [-] (85. M. Poledna [-] ) , V. Čurda [-] (78. T. Vrbka [-] ) , T. Simandl [-] , M. Vrbka [-] , Š. Vladeka [-] , M. Ondráček [-] (85. F. Šebek [-] ) , M. Malík [-] , M. Vrbka [-]

TJ Sokol Herálec
M. Žejdlík [-] - M. Kučera [-] , J. Bříza [-] , M. Cestr [-] , M. Kovář [-] , S. Suchý [-] (64. T. Solnička [-] ) , J. Slováček [-] (71. F. Bureš [-] ) , D. Holec [-] , V. Uchytil [-] (46. J. Skála [-] ) , P. Hamák [-] , P. Veselský [-]

ŽK: 62. Š. Vladeka - 52. J. Bříza , 60. P. Hamák , 62. M. Kovář , 70. D. Holec .
Hráči zápasu: Z. Daniel , T. Simandl .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2020 22:52

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Radek Smejkal

Expert: Lucie Peňázová
Tip experta: výhra hostů

Čeká nás těžká šichta, Želetava v čele s vynikajícím Simandlem má jednu z nejlepších ofenziv soutěže, ale věřím, že jsme schopni zapomenout na střelecké trápení z posledních dvou zápasů a dokážeme z horké půdy dovézt plný počet bodů.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích