2:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.09.2020 15:30

8.kolo, Vysočina | 1.A třída sk. B, 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žďár v derby porazil Herálec


Branky


14

Domácí borci se dostávají do formy a další tři body si chtěli připsat proti Herálci.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Titauer oslabil svůj tym

V sobotu přivítala rezerva Žďáru za pochmurného podzimního počasí v derby Herálec.

Do zápasu domácí vstupovali s velkou chutí po vítězství, ačkoliv do něho šli v ještě více omlazené sestavě než obvykle. Kvůli početným zraněním nastoupili do základu 3 kluci z dorostu, kteří se však vypořádali s tlakem derby a podali výborný výkon. Od začátku byl zápas ve vysokém tempu a hra se přelévala nahoru dolů. Po chvíli žďárští začali těžit z rychlých úniků po stranách a následných centrů do šestnáctky.

První velká šance přišla, když Zdeněk Peňáz dostal balón po lajně a ve vápně našel osamoceného Jakuba Štíbala, tomu však selhala mířidla a svou slabší pravačkou minul bránu. O chvíli později přišla téměř stejná šance, opět balón z levé strany, tentokrát se před gólmanem objevil Petr Viliš, byl však u něj už příliš blízko, a tak si brankář s jeho střelou poradil.

I když hostitelé měli v zápase herní převahu, promarněné šance je mohly velice mrzet. Navíc těsně před poločasem přišlo vyloučení Jana Titauera, který ve snaze zachránit balón u lajny dohrál soupeřova obránce a bohužel pro něj přišla trochu nešťastná druhá žlutá karta. 

Domácí v devíti hráčích v závěru přidali pojistku

Do druhého poločasu borci Žďáru tak vstupovali za nerozhodného stavu, avšak hosty čekala poločasová přesilovka. Domácí si ale řekli, že se rozhodně nechtějí zatáhnout a bránit jen remízu, a to se jim dařilo. I nadále soupeře napadali vysoko a znemožňovali mu tak rozběhnout nějakou akci. Herálec se tedy pokoušel dostat k jejich bráně dlouhými nákopy za obranu, s čímž si však dokázala obrana poradit.

Domácí úsilí nakonec neslo ovoce, když v 73. minutě zůstal po útočném rohu vysunutý stoper Michal Srnský, ke kterému se dostal odražený balón a Michal předvedl skvělou individuální akci, když obešel dva obránce a levačkou prostřelil gólmana – 1:0. Ihned po rozehrávce se hosté pokusili o vyrovnání. Po pěkné akci ve středu se dostali k velké šanci na jejich levé straně, prudkou střelu však dokázal Jan Šenkýř zlikvidovat. Hosté věděli, že se musí začít více tlačit dopředu, pokud budou chtít vyrovnat. Jejich náznaky šancí však likvidovala domácí obrana.

Největší šance hostí na vyrovnání přišla v 78. minutě, kdy po úniku z pravé strany přišel centr do vápna. První střelu Jan Šenkýř vychytal, míč se ale dostal k dalšímu hráči hostí, tomu však jeho asi 3 dorážky zmařil na brankové čáře Lukáš Klement a nakonec míč odkopával vyloženě z čáry. Hosté se dožadovali, že už byl míč za čarou. Zavládl takový chaos, že ani oni sami si nejspíš nebyli jisti, jestli tomu tak opravdu bylo. Po této situaci vznikla v malém vápně velká mela. Frustrovaný Holec podkopl úmyslně Srnského, na což reagoval Šenkýř a srazil Holce na zem. Rozhodčí, který od začátku zápas příliš nezvládal, udělil oběma hráčům červenou kartu a posledních 10 minut dohrával Herálec s deseti hráči a Žďár s devíti. I s devíti hráči domácí borci však zápas nechtěli pustit a obětavými zákroky nedovolili Herálci ohrozit bránu. Navíc se v 87. minutě dočkali pojišťující branky. Po odkopu obránce mohli jít do brejku, první se k míči dostal Josef Dvořák a z první přenesl balón na druhou stranu na Zdeňka Peňáze, ten obešel obránce, dostal se do vápna a pod sebou našel Pavla Lhotáka, který se pěkně uvolnil od obránce a nasměroval míč k tyči - 2:0. Po navýšení domácí už úspěšně zbytek zápasu ubránili a zaslouženě si z něj odnesli 3 body.



Ohlasy k zápasu


FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou B
Zdeněk Peňáz (hráč): Zápas byl velice bojovný a ve skvělém tempu, derby jak se patří. Jeho průběh však moc nezvládal rozhodčí, který pískal a uděloval karty trochu chaoticky. Jsem však rád, jak jsme se se zápasem poprali, všichni podali parádní výkon.




Sestavy


FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou B
J. Šenkýř [-] - M. Srnský [-] , F. Chroustovský [-] (70. L. Klement [-] ) , B. Sláma [-] (90. J. Bojda [-] ) , P. Viliš [-] (62. P. Lhoták [-] ) , J. Dvořák [-] (89. F. Potocký [-] ) , J. Štíbal [-] (46. D. Kulhánek [-] ) , J. Titauer [-] , M. Průža [-] , F. Růžička [-] , Z. Peňáz [-]

TJ Sokol Herálec
M. Žejdlík [-] (46. M. Kučera [-] ) - S. Suchý [-] , J. Slováček [-] , M. Kovář [-] , M. Zobač [-] , D. Holec [-] , J. Štěrba [-] (46. J. Lachman [-] ) , P. Hamák [-] , D. Okurka [-] , O. Černý [-] , V. Uchytil [-]

ŽK: 18. J. Titauer , 88. M. Průža - 18. M. Žejdlík , 40. P. Hamák , 59. J. Slováček , 69. O. Černý , 85. M. Kučera . ČK: 44. J. Titauer , 78. J. Šenkýř - 78. D. Holec .
Hráči zápasu: F. Chroustovský , M. Srnský , M. Průža .
Počet diváků: 38. Rozhodčí: KŮRKA Jaroslav - NECHVÁTAL Tomáš, RYŠÁNEK Zbyšek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Radek Smejkal

Expert: Tomáš Laš
Tip experta: remíza

V okresním derby se potkají sousedé v tabulce. Herálec si k pojištění špičky tabulky minimálně pro bod přijede a také si ho odveze.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza