1:3
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.09.2020 16:00

5.kolo, Vysočina | 1.A třída sk. B, 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rezerva Žďáru loupila v Želetavě


Branky


17

Domácí se vezli na vítězné vlně, ale v dnešním zápase byl Žďár nad jejich síly.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na branku Čurdy odpověděl Štíbal

V neděli zavítali hráči Žďáru do Želetavy a po předchozích 2 prohraných zápasech už nutně potřebovali bodovat. Věděli však, že to bude velmi těžké utkání, když domácí do této chvíle všechny zápasy vyhráli.

Do utkání hosté vstoupili velice dobře, byli klidní na míči a postupně se dostávali do slibných šancí. Ta první větší přišla ve 20. minutě, když Petr Viliš vybojoval přímý kop na hranici soupeřovy šestnáctky a Dominik Musil střelou kolem zdi orazítkoval tyč. I nadále hostující hráči pokračovali v dobrém tempu a odměnou byl gól z 28. minuty, kdy se po rohu z pravé strany dostal k hlavičce Petr Machatka, jeho střelu však zachytil domácí hráč na brankové čáře, míč se dostal k Bohumíru Slámovi, ale i jeho dorážku zblokoval hráč na čáře a až při druhé dorážce propálil Ondřej Růžička tvrdou ránou pod břevno všechno, co mu stálo v cestě – 0:1.

Bohužel pro žďárské se po gólu trochu zbytečně zatáhli a soupeř začal hrozit průniky po jejich levé straně a nebezpečnými centry do vápna. Ve 35. minutě kopali domácí přímý kop ze strany, který rozehráli velmi rychle, na což nedokázali protihráči zareagovat a ve vápně osamocený Čurda vyrovnal na 1:1.

Hosté hned po gólu začali opět předvádět  svoji hru a vytvářeli si další šance. Ve 43. minutě vyslal Bohumír Sláma křižný pas za obranu na nabíhajícího Zdeňka Peňáze, ten zavezl míč do vápna a přihrávkou pod sebe našel osamoceného Jakuba Štíbala, který umístěnou střelou k pravé tyči nedal gólmanovi šanci – 1:2.

 

Na Kloudův gól domácí odpověď nenašli

Naneštěstí pro hosty přišla krátce po poločase nepříjemnost, když po úderu kopačkou do hlavy musel hřiště opustit stoper Petr Machatka a muselo tak dojít ke změnám v obranné řadě. I bez Machatky však i nadále předváděli dobrý výkon a nepouštěli soupeře do vážnějších šancí. V 69. minutě navíc rozehrávali přímý kop, u balónu na zadní tyči byl první domácí obránce, avšak ten ho odhlavičkoval pouze na hranici vápna k volnému Františkovi Potockému, jeho prudkou střelu z první trochu šťastně tečoval Pavel Klouda a změnil tak její směr, na což domácí brankář už nestihl zareagovat – 1:3.

Pojišťovací branka hosty hodně nakopla a věděli, že už nesmí zápas ztratit. Domácí věděli, že musí začít více riskovat a začali útočit ve větším počtu hráčů a i přes dobrou práci hostující obrany si vypracovali 2 slibné šance, které však skvělými zákroky zneškodnil Tomáš Hajný.

Na konci zápasu borci ze Žďáru museli čelit další nepříjemnosti. Domácí hráči upozornili rozhodčího na prstýnek, který si před vstupem do hry zapomněl z ruky sundat Josef Bojda a tak přišla trochu kuriózní žlutá karta. Bohužel to byla pro Bojdu již druhá žlutá v zápase a tak musel pod sprchy a hosté dohrávali poslední čtvrt hodinu v oslabení. Domácím to ale nebylo nic platné a ztratili první body v soutěži.



Ohlasy k zápasu



FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou B
Zdeněk Peňáz (hráč): Oproti předchozím zápasům jsme zlepšili náš důraz a hráli jako tým. V útoku jsme dokázali perfektně držet balón a obrana fungovala také velmi dobře. Dnes předvedli všichni skvělý výkon a doufám, že nás tato výhra nakopne do dalších utkání.



Sestavy


Sokol Želetava
M. Tománek [-] - F. Šebek [-] (46. T. Veselský [-] ) , V. Čurda [-] , T. Simandl [-] , M. Jičínský [-] , Š. Vladeka [-] , M. Malík [-] , M. Vrbka [-] , M. Ondráček [-] (68. T. Vrbka [-] ) , M. Vrbka [-] , D. Poledna [-]

FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou B
T. Hajný [-] - B. Sláma [-] , P. Viliš [-] (76. J. Bojda [-] ) , L. Klement [-] , P. Klouda [-] , J. Štíbal [-] (84. F. Růžička [-] ) , D. Musil [-] , J. Titauer [-] , P. Machatka [-] (54. F. Potocký [-] ) , Z. Peňáz [-] , O. Růžička [-]

ŽK: 70. M. Vrbka , 72. M. Malík , 79. V. Čurda - 81. J. Bojda . ČK: 84. J. Bojda .
Hráči zápasu: J. Štíbal , Z. Peňáz .
Počet diváků: 121. Rozhodčí: ŠIMEK Milan - KLINER Jan, KREJČA Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Radek Smejkal

Expert: Zdeněk Peňáz
Tip experta: výhra hostů

Želetava je nepříjemný soupeř, ale vždy jdu do zápasu s cílem ho vyhrát.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích