Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.08.2020 16:30

3.kolo, Vysočina | 1.A třída sk. B, 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kouty si připsaly první prohru


Branky


17

Do dnešního dne stoprocentní Kouty podlehly na domácím hřišti hráčům Rapotic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas vyzněl pro hosty

Do Koutů zajížděli hráči Rapotic v situaci, kdy se jim nepodařily dva úvodní domácí zápasy. Naopak Kouty získaly šest bodů za přesvědčivé domácí vítězství nad Radešínskou Svratkou 6:0 a těsnou výhru z těžkého utkání v Jemnici 2:3. Rapotice venku naposledy zvítězili v červnu 2019 na hřišti HFK Třebíč "B" 4:9. V Koutech na hosty i tentokrát čekal nažhavený a důrazný soupeř spoléhající na rychlý přechod do útoku, nakopávané míče a osobní souboje. Herně se Rapotickým vstup do zápasu vydařil, ale hned první jejich chybu v rozehrávce domácí využili a otevřeli skóre utkání – 1:0. Hra měla od úvodu poměrně dobré tempo a na obou stranách bylo několik náznaků šancí. Z hostující strany bylo tradičně aktivní trio útočných hráčů Valsa, Sobotka a Kučera. Zásluhou posledně jmenovaného se jim ve 27. minutě podařilo vyrovnat. Petr Kučera dostal pod tlak domácího brankáře Stýbla, který situaci nezvládl. Kučera mu balón vypíchl a zakončil do prázdné branky. Naštěstí pro hosty ani vracející se bránící hráč kutálejícímu se míči v cestě do sítě nezabránil. Ihned po rozehrávce si mohli vzít domácí vedení zpět, ale svou velkou šanci neproměnili. Poté ještě domácí kanonýr Neumann nastřelil břevno. Skóre se měnilo ve 32. minutě, kdy pohlednou kombinaci s přehledem zakončil Michal Sobotka – 1.2. Ovšem i domácí zvládli zareagovat, když rychlou brejkovou akci s přehledem proměnil zkušený Neumann. Rušný první poločas nakonec dopadl lépe pro hosty, když se po nahrávce Petra Kučery prosadil Radek Valsa.

Sobotka dvěma góly dovršil hattrick

Druhá půle odstartovala převahou Koutů, které měly v prvních deseti minutách k dispozici několik trestňáků z nebezpečných pozic, ale obrana borců z Rapotic v čele s brankářem Lašem všechny závary a skrumáže ustála. Ba co víc, hostům se opět povedl protiútok, na jehož konci byl s chutí hrající Michal Sobotka, který nedal Stýblovi šanci a zvýšil na 2:4. Kouty ovšem po chybě v defenzivě Rapotických rychle snížily a snažily se o vyrovnání. Ve hře přibylo ostrých zákroků a tvrdých osobních soubojů. Jejich pouštění ze strany rozhodčího Pojezného spíše vyhovovalo domácím. V závěru bylo znát odstoupení Petra Kučery z důvodu svalového zranění, který udržel spoustu balónů v těžkých soubojích s domácími obránci. Důraznou hru domácích odnesl i Radek Valsa, který z důvodu poranění lýtka posledních šest minut strávil na polovině hřiště. I tak se hostům podařilo všechny situace ustát, navíc v 85. minutě Sobotka zkompletoval hattrick a bylo jasné, kdo si odveze všechny body.



Ohlasy k zápasu



FC Rapotice
Aleše Kolaříka (vedoucí): Po nepovedeném startu do soutěže jsme nutně potřebovaly zvítězit. Náš úkol byl o to těžší, že jsme venku nevyhráli od června 2019 a poslední výhra v Koutech je snad ještě starší. Navíc Kouty dosud neztratily ani bod. Úvod zápasu z naší strany nebyl herně špatný, ale opět jsme inkasovali po laciné chybě na kraji hřiště a brejku domácích. Těší mne, že jsme dokázali vždy zareagovat a díky aktivitě našich útočných hráčů jsme bláznivou první půlku dotáhli k těsnému vedení 3:2. Domácím jsme se postupně dokázali vyrovnat v důrazu a nasazení. Klíčové bylo, že jsme přežili nástup Koutů ve druhé půli a několik rohů, dlouhých autů a trestňáků z dobrých pozic. Po snížení domácích se na hřišti přiostřilo, přibylo důrazných osobních soubojů. Nám se však hru dařilo rozkouskovat a domácí se nemohli dostat do výraznějšího tlaku. Ve chvíli, kdy Michal Sobotka v 85. minutě zkompletoval hattrick, tak bylo rozhodnuto. Naše vítězství ve velmi těžkém utkání bylo z mého pohledu zasloužené, protože jsme tentokrát dokázali proměňovat své šance a trestat chyby domácích.



Sestavy


TJ Sokol Kouty
L. Stýblo [-] - M. Dočekal [-] , M. Nestrojil [-] (88. F. Neuman [-] ) , F. Coufal [-] , M. Neumann [-] , J. Roušar [-] , M. Parma [-] , J. Havelka [-] (67. D. Stejskal [-] ) , J. Růžička [-] , J. Hrůza [-] (63. M. Vrzal [-] ) , D. Navrkal [-]

FC Rapotice
T. Laš [-] - M. Jašek [-] , M. Laš [-] , P. Opálka [-] (78. P. Císař [-] ) , M. Sobotka [-] , M. Němec [-] , P. Kučera [-] (75. A. Chatrný [-] ) , A. Palát [-] , R. Valsa [-] , M. Dobeš [-] , P. Sobotka [-]

ŽK: 34. J. Hrůza - 36. A. Palát , 54. R. Valsa , 56. T. Laš , 59. M. Němec .
Hráči zápasu: R. Valsa , M. Sobotka .
Počet diváků: 148. Rozhodčí: POJEZNÝ Karel - KARLÍK Ondřej, NÁPRAVNÍK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč

Tip: výhra hostů

Radek Smejkal

Expert: Tomáš Sedláček
Tip experta: výhra domácích

Kouty jsou kvalitní tým, navíc hrají doma, proto tipuji výhru domácích.

Tip: výhra domácích