Herálec brzké vedení neudržel a s Moravcem si body rozdělili


Branky


13
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Snový začátek zápasu domácím tři body nepřinesl

Domácí trenér Cach měl po dlouhé době z čeho vybírat, na lavici náhradníků totiž usedli kromě 4 náhradníků i dva brankáři. V základní jedenáctce se po návratu představil zkušený Cestr, který utvořil stoperskou dvojici s Černým. Po zranění byl připraven i Holec, hrající ve středu zálohy, stejně jako Žejdlík, který se postavil mezi tři tyče. Novicem v heráleckém dresu byl Solnička, ten nastoupil v útoku. K dispozici nebyli ze zdravotních důvodů Bureš s Ptaszekem.


Za tropických teplot vyšel úvod sezony domácím na výbornou. Okurka vypíchl při rozehrávce balon Sodomkovi a posunul ho na Boháče, který měl dostatek času a prostoru si míč seštelovat na obávanou placírku a ze 30ti metrů překonal výstavním projektilem Pokorného, 2. minuta 1:0! O dvě minuty déle bylo ještě veseleji, po přihrávce Slováčka vyslal Boháč z první po lajně rozběhnutého Uchytila, přízemní centr chytře pustil na první tyči Solnička a osamocený Okurka již neměl problém uklidit přesnou přihrávku do odkryté branky, 4. minuta 2:0! Hosté se z úvodní spršky oklepali rychle, po autovém vhazování dostali až příliš prostoru ve středu pole Sodomka s Horkým, druhý jmenovaný natáhl rovněž z úctyhodné vzdálenosti a i tato parádní rána zapadla přesně pod víko Žejdlíkovy branky, 8. minuta 2:1!
 

 

Po dobrém začátku domácí inkasovaná branka dostala nepochopitelně dolů, hráči jakoby svěsili hlavy a chvíli trvalo, než se dokázali na hřišti srovnat. Z nebezpečné vzdálenosti darovali  hostům přímý kop po faulu Kováře, ostrou ránou však hostující exekutor zeď nepropálil. Po faulu na Holce byla poskytnuta Heráleckým výhoda, kterou nedokázal patřičně zhodnotit Boháč a mohl děkovat Cestrovi, že díky dobré poziční hře zabránil gólové příležitosti, do které se hnala hned trojice hráčů v tmavých dresech. Když ve středu pole zapracoval Holec, vysunul obloučkem Boháč Solničku, ten se hnal do samostatného úniku, v rozhodující fázi si však míč dal na dlouhou nohu a Pokorný vyběhl včas. Následovala další zbytečná ztráta ve středu pole, míč si posunul Sodomka podél Cestra, přihrávku před branku na úplně volného Černého M. vypíchl Černý O. na roh, který odhlavičkoval Cestr a centr na zadní tyč pohlídal Kovář. Velkou šanci znovu odskočit na dvougólový rozdíl měli hostitelé po přiťuknutí hlavou Solničky na Slováčka, jeho nadýchaný centr našel Hamáka, který však netísněn v dobré pozici hlavou netrefil ani bránu.

Poté ve hře nastala hluchá pasáž, kdy se toho příliš nedělo, pomalá rozehrávka nemohla hosty nijak překvapit, chyb při zakládání útoku bylo pomalu více než prodaných zmrzlin na okolních koupalištích, ale ani soupeři se nepodařilo vymyslet nic, co by mohlo vést k ohrožení Žejdlíka. To vymyslel až Hamák, když šli do rychlého brejku, při postupu vpřed mohl zvolit přihrávku hned na trojici osamocených spoluhráčů, situaci však vyřešil hrozivě, při kličce míč ztratil a Juračka neměl problém přelstít rozhozenou obranu přihrávkou na Černého M., který si hravě poradil s nabízenou šancí a zakončil přesně k tyči, 36. minuta 2:2! Po srovnání skóre domácí vypadli ze hry a hned dvě šance hasili hokejovým padáním do střel ve vlastní šestnáctce. Před odchodem do kabin nevyřešil další slibně se rozvíjející brejk dobře ani Okurka, po úvodní pětačtyřicetiminutovce svítil na tabuli nerozhodný výsledek 2:2.

Domácí přesilovku po vyloučení Sodomky nevyužili

Do druhého dějství místo zraněného Žejdlíka naskočil do brány Lachman. Začátek pattřil znovu domácím, když se pěkně dokázal uvolnit Boháč a předložil balon do vyložené šance Hamákovi, ten však i tentokrát v gólové šanci pohořel a bránu razantní střelou netrefil. I Moravec měl hned v úvodu šanci ke skórování, to když propadl výkop Pokorného až k Černému M., Cestr ho zakřižovat nestihl, hostující forvard si míč ukopl a Lachman se mu vrhl pod nohy včas. Obrovský problém domácím dělal sběr odražených míčů, i když Cestr byl ve většině hlavičkových soubojů úspěšný, nikdo ze středních záložníků již nebyl schopný balon podržet na kopačkách. Z toho pramenila nejprve šance po pěkném obloučku Horkého na Juračku, Sodomka se poté ve vápně zdatně proháčkoval až k zakončení, bránu však zblízka netrefil. Mezi tři tyče se poté nevešel ani pokus Červinky z přímáku z dobré pozice, Lachman byl u tyče včas, zasahovat však nemusel. Poslední výstrahou v sérii nepochopitelných zkratů v rozehrávce byl přímák v podání Slováčka, který nenašel Cestra, ale pouze hostujícího hráče, Kovář pak musel zabrat směrem vzad, aby ozbrojil rozběhnutého Juračku.

Od té doby pomalu začínali domácí získávat územní převahu a hra se přesunula před Pokorného branku,  pozvednout ofenzivu se podařilo i díky střídání, kdy vlétli na plac Veselský, Suchý a Bříza. Když si došel pro faul velmi dobře hrající Kovář, zkoušel to chytře Boháč, střílený centr na přední tyči přizvedl Horký těsně nad břevno vlastní branky. Z následného rohu znovu zahrozil Boháč, točený balon se kroutil téměř přesně do vzdálenějšího koutu, chyběly centimetry, takhle se odrazil od tyče ven, kde už nikdo v tradiční modrobílé kombinaci zakončit nedokázal. Po autu a narážečce s Břízou centroval Hamák, v záklonu nedokázal před bránou volný Boháč líznout míč lépe než vedle tyče. Po faulu na aktivního Kováře se z třiceti metrů opřel do míče Boháč, Pokorný byl tentokrát u tyče včas a pěknou střelu vyrazil. Když se úspěšně prodral do vápna Veselský, nalil ke střele Hamákovi, tomu zakončení nesedlo, tečovat na bránu zkoušel jeho pokus ještě Boháč, špičkou kopačky však příliš starostí Pokornému nenadělal. Moravec zahrozil po padáčku z přímého kopu z půli hřiště, dvakrát zakončoval Kachlík, ostrou ránu obětavě vytěsnil nad branku Bříza. Po rohu si borci z Herálce počínali nedůrazně a pod hrozbou faulu v pokutovém území daliaž příliš prostoru pro Sodomku, ten naštěstí bránu minul. Právě Sodomka pak v samotném závěru hloupě oslabil svůj tým, když po odpískaném faulu ve prospěch hostí povalil Holce, protože to byla jeho již druhá žlutá, poroučel se nejlepší hostující hráč na place předčasně do kabin. Kraťoučkou přesilovku domácí nedokázali využít a nevypracovali si žádnou vážnější příležitost.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Herálec
Lucie Peňázová: Po skvělém úvodu jsme nepochopitelně ztratili dvoubrankové vedení a získali jsme pouze bod.




Sestavy


TJ Sokol Herálec
M. Žejdlík [-] (46. J. Lachman [-] ) - M. Boháč [-] , P. Hamák [-] , T. Solnička [-] (67. S. Suchý [-] ) , D. Holec [-] , D. Okurka [-] , J. Slováček [-] (67. P. Veselský [-] ) , M. Kovář [-] , M. Cestr [-] (71. J. Bříza [-] ) , O. Černý [-] , V. Uchytil [-]

TJ Moravec
Z. Pokorný [-] - P. Sodomka [-] , M. Černý [-] (81. V. Cícha [-] ) , J. Horký [-] , J. Kachlík [-] , P. Červinka [-] , T. Smolík [-] , P. Juračka [-] , T. Toufar [-] , P. Černý [-] , F. Kudiovský [-]

ŽK: 55. M. Černý , 71. P. Sodomka . ČK: 84. P. Sodomka .
Hráči zápasu: M. Boháč , M. Kovář - P. Sodomka , T. Toufar .
Počet diváků: 101. Rozhodčí: KARLÍK Ondřej - BESEDA Petr, SRŇÁNEK Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
10. 8. 2020 07:28
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Radek Smejkal

Expert: Martin Mužátko
Tip experta: výhra domácích

Souboj týmů, které se loni trápily, vyzní pro domácí. Hosté se i nadále potýkají se „šířkou“ svého kádru a ke třem bodům jim nepomůže ani Petr Sodomka – 2:0.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč

Tip: výhra domácích