5:0
(3:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.10.2020 15:00

10.kolo, Vysočina | Krajský přebor , 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Pelhřimov rozstřílel Žirovnici


Branky


14. D. Poul , 33. J. Vlk , 39. O. Blažek , 69. D. Poul , 80. J. Chadim
12

Poslední zápas před nucenou pauzou sehráli pelhřimovští fotbalisté za typicky podzimního počasí na stadionu v Kamenici nad Lipou proti okresnímu rivalovi ze Žirovnice, netypicky bez diváků s ohledem na vládní nařízení.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas 3-0.

Aktivněji začali domácí fotbalisté, již ve 2. minutě vyzkoušeli pozornost hostujícího gólmana Švece. O chvíli později hlavičkoval po trestném kopu do náruče gólmana Naniaš. Otevřít skóre se nepodařilo v 7. minutě ani Kostrounovi, který pálil přízemní střelou vedle pravé tyče žirovnické brány. V 10. minutě se osmělili i hosté, i oni ovšem byli v koncovce nepřesní a po teči hostujícího hráče šel míč obloučkem mimo bránu Holického. Skóre otevřel pěknou střelou ve 14. minutě pelhřimovský kapitán Dan Poul – 1:0. V 16. minutě fauloval domácí obránce Homolka a k trestnému kopu se postavil Vodáček, do vápna poslal nebezpečný centr, domácí obrana ovšem zafungovala skvěle a hostující hráče ke koncovce nepustila. Na druhé straně se kopalo proti Švecově bráně v 18. minutě, kdy trestný kop rozehrál Naniaš na Homolku, ten zleva přihrál míč do vápna Blažkovi, jeho střelu ale domácí obrana odvrátila na roh. Ve 20. minutě hezky vystřelil z otočky Točík, jeho střelu zlikvidoval gólman hostí. O minutu později fauloval u rohového praporku Naniaš a hosté tak měli možnost ohrozit bránu lídra tabulky. Jejich střelu, mířící mimo bránu, tečoval domácí obránce a tak Vodáček rozehrál rohový kop. Nebezpečný centr ve vápně odhlavičkoval Kostroun do autu. Domácí byli aktivnějším týmem a to se projevilo ve 33. minutě, kdy Vlk navýšil vedení na 2:0. Ten samý hráč o minutu později zprava přihrál Bendovi, který ale trefil pouze gólmana Žirovnice. Ve 35. minutě vybojovali domácí fotbalisté roh. Homolka poslal míč do vápna a po kombinaci vystřelil Skořepa, mušku měl ovšem nepřesnou a tak na ukazateli svítilo stále skóre 2:0. To se změnilo ve 39. minutě, kdy na levé straně vybojoval míč Benda a Blažek následně propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:0. Kromě žluté karty pro hostujícího Vaše v 39. minutě se na hřišti do konce první půle již nic vážnějšího neudálo, a tak do kabin veselejší šli domácí fotbalisté.

Druhý poločas.

Do druhé půle nastoupily oba soupeře beze změny v sestavě. Aktivnější byli domácí fotbalisté, svého soupeře přehrávali fyzicky i herně… Žirovnice začala působit čím dál více odevzdanějším dojmem. V 57. minutě byl faulován Kostroun, následně nařízený trestný kop poslal do vápna Naniaš, Blažek se ovšem k hlavičce nedostal. Domácí hráče navíc zastavil odmávaný ofsajd. O dvě minuty později vybojoval Točík roh. Sám jej rozehrál, zblízka poté pálil Skořepa. V cestě mu stál ovšem gólman Švec, který si s jeho pokusem poradil. V následujících minutách se téměř veškeré dějství odehrávalo stále na polovině Žirovnice, v 65. vybojoval Blažek roh, z něj ale domácí fotbalisté nic nevytěžili. Úspěšní byli až v 69. minutě, kdy po přihrávce Homolky do vápna přidal svůj druhý gól v tomto utkání Dan Poul – 4:0. V 70. minutě zatáhl po pravé straně míč Fikar, přihrál jej Bendovi, ten dále dole Homolkovi, jehož střelu z úhlu zblokovali hostující hráči na roh. Pelhřimovští v aktivitě nepolevovali a v 78. minutě poslal Dan Poul míč obloučkem na Chadima, který ale pálil nad Švecovu bránu. O tři minuty později ale zaváhání napravil a uzavřel tak gólový účet tohoto utkání – 5:0.

 

Pelhřimovští působili po celé utkání fotbalovějším dojmem, dobře kombinovali a i fyzicky svého soupeře přehrávali. Žirovnice se do vážnější gólové příležitosti během tohoto zápasu nedostala. Pelhřimov tak nadále kraluje Vysočině, a to s 27 body při skóre 29:4 a Holický s 8 nulami vévodí krajským gólmanům. Jak dlouho bude trvat nucená pauza a jak ovlivní průběh soutěže, ukážou následující dny.



Ohlasy k zápasu


FK Maraton Pelhřimov
Pavel Regásek (trenér): S výkonem mužstva v tomto utkání jsem spokojen. Chtěli jsme diktovat tempo hry což se nám prakticky dařilo po celé utkání... k tomu jsme si svoji aktivitou vytvořili dost brankových příležitostí a ty využili. Dle mého názoru výsledek utkání tak naprosto koresponduje s děním na hřišti. Hráči si tak za výkon v dalším okresním derby zaslouží malou pochvalu

FC Slavoj Žirovnice
Adam Vaš (hráč): Zápas jednoznačný pro Pelhřimov... Ze začátku jsme sice hráli, ale udělali jsme pár chyb a posadili soupeře na koně. Nechci se vymlouvat na období, ale docela dost kluků od nás bylo nemocných, jeden v karanténě... Je to v tuhle dobu složité



Sestavy


FK Maraton Pelhřimov
L. Holický [-] - M. Skořepa [-] , J. Rejthar [-] , M. Naniáš [-] , J. Homolka [-] - O. Točík [-] , D. Poul [-] , J. Vlk [-] (67. A. Fikar [-] ) , M. Kostroun [-] (73. D. Viktora [-] ) - P. Benda [-] , O. Blažek [-] (78. J. Chadim [-] )

FC Slavoj Žirovnice
D. Švec [-] - M. Hřebecký [-] , V. Kučera [-] (60. M. Jirsa [-] ) , F. Vilímek [-] , M. Duba [-] , T. Hřebecký [-] , J. Vodáček [-] , J. Svoboda [-] , M. Kořínek [-] , A. Vaš [-] , T. Knotek [-]

ŽK: 65. J. Vlk - 40. A. Vaš .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2020 22:51

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jakub Bačkovský

Expert: Adam Vaš
Tip experta: remíza

Pelhřimov bude hrát velmi vyrovnaný fotbal s Žirovnicí
A o body se budou muset porvat. Žirovnici se moc nedařilo, ale věřím, že se bude zvedat.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích