Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.09.2020 13:00

6.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Druhá prohra Lhenic v řadě


Branky


25

Jestliže Lheničtí ve čtyřech úvodních zápasech nového ročníku v A skupině I.B třídy neinkasovali gól především díky dobře fungující defenzivě, tak tentokrát v ní neobstáli pro zbytečné individuální chyby, a to především ve druhém poločasu, které domácí, Větřnínští trestali. Ovšem též doplatili na neproměňování gólových šancí, což se ukazuje jako vleklejší bolest. Sice se v úvodu utkání ujali vedení, čímž však přesná střelecká zakončování vyčerpali na rozdíl od domácího týmu, který gólové možnosti dokázal produktivně využít. Nutno podotknout, že vlastní průběh zápasu neodpovídal tomu, že nakonec skončí pro Lhenické debaklem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lhenice vedly, domácí tým do poločasu stav zápasu otočil

Jako první (již ve 2.´) ohrozili soupeřovu branku z úniku domácí, ale lhenická obrana jej ještě zavčasu stačila přerušit. Hned ve 4.´se hosté revanžovali, a to po hlavou nevydařeném odvrácení míče domácím stopérem k Mahákovi, co po jeho získání vyzval Mrkvičku k zakončení, který v jasné šanci před brankou ji netrefil. Běžela 6.´ a Mahákem vybojovaný balón poslal Dom.Kiš do šestnáctky, kde D.Trojan jej k němu odražený uklidil do sítě. Lheničtí šli do vedení (0:1) ! V 9.´to byl Mahák, co mohl navýšit vedení svého týmu, ale přelobovat ve výhodné pozici domácího gólmana Dobrovodského se mu nepodařilo. Po nařízeném trestném kopu za sporný faul měli domácí (ve 12.´) blízko k vyrovnání, avšak gólman Dvořák byl výborným zákrokem , sice nadvakrát, proti. Ve 20.´, po vydařené kombinaci ve středu hřiště a následném průniku volným prostorem, se ke střele dostal Beran a ač měla dobré parametry, mezi tyče se nevešla. Domácí v následné 21.´odpověděli překvapivým přečíslením, kdy osamocený stopér Tůma stačil v poslední chvíli zblokovat vyslanou střelu na Dvořáka, aby hned i ta následná se štěstím minula cíl. Ve 27.´ rychle založenou slibnou akci Maháka s Mrkvičkou druhý jmenovaný opět nezakončil přesně. Ve 34.´, po centru do velkého vápna, lhenická obrana nepokryla Sukdoláka , který zamířil přesně a srovnal na 1:1. Ve 38.´vyslal na branku domácích dalekonosnou střelu Rosa, směrovala do jejího středu, a tak si s ní brankář Dobrovodský snadno poradil. Blížil se závěr prvního poločasu, v němž ve 40.´ hostující tým chyboval ve středu pole za následujícího průniku domácích, který se snažil gólman Dvořák zastavit vyběhnutím, avšak Ješina jej z dálky chytře přehodil a poslal Větřnínské do vedení (2:1). Za tohoto brankového stavu první poločas skončil a do druhého tak domácí tým vstupoval s jednogólovým náskokem.

Domácí tým vstřelil další tři branky a dokráčel ke třem bodům

V první polovině poločasu druhého, za lhenické herní převahy, to byl v jejím úvodu především Mahák, který útočnými výpady dával o sobě vědět, ale jednogólovou ztrátu na soupeře nezlikvidovaly. Nejprve ve 46.´po dlouhém výkopu Dvořáka se dostal za domácí obranu, příliš si ale předkopl míč, a tak nadějná možnost zůstala nevyužita. Poté (v 50.´) se prosadil před Dobrovodského brankou, kdy ji v obtížné pozici „nůžkami“ překopl, aby v 51.´, po zdařilé akci s Prennerovým vybídnutím k úniku, se řítil zcela sám na strážce domácí branky, leč „supr šance“ v jeho provedení byla zmařena. Naopak v 54.´ to byl domácí tým, který měl velkou příležitost k navýšení vedení, ovšem Dvořák ve lhenické brance skvělým zákrokem to nedopustil a svůj tým podržel. V 57.´ prováděli hosté autové vhazování, při němž jednomu z obránců pod kopačkou balón „proklouzl“ a Gutheisovi se tak otevřela volná cesta na branku ke třetímu gólu, kterou s přehledem využil (3:1). V 75.´znovu chybující Lheničtí zastavili atak domácích v šestnáctce jen za cenu faulu a nařízené penalty. Tu její exekutor Weinhard s jistotou proměnil a upravil stav již na 4:1. V 78.´ další nedůsledností umožnili Weinhardovi znovu se gólově krásně prosadit a uzavřít tak vysoký brankový účet tohoto zápasu na konečných 5:1.
Lhenickému týmu je teď třeba rychle zapomenout na obdrženého „bůra“, dobře se připravit na následující utkání doma s „Kameňákem“ a odčinit vysokou prohru.

zdroj: sklhenice.cz

Zápas z pohledu SK Větřní:

Do zápasu vstoupili lépe hosté, lépe kombinovali a již v 6.minutě vstřelili vedoucí branku 0:1 Trojan. Od 20 minuty se hra vyrovnala a domácí v 34.minutě po centru od Gutheise a hlavičkou Sukdoláka vyrovnali 1:1 . Ve 40.minutě se dostal odražený míč skoro na polovině hřiště k Ješinovi, který viděl odkrytou hostující svatyni a trefil přesně 2:1.Úvod druhého poločasu patřil opět hostům, domácí ale tento tlak ustálili. V 57.minutě za kombinovali na pravé straně Gutheis s Weinhardem, který našel lehký lobem nabíhajícího Gutheise a ten se nemýlil 3:1. V 75.minutě byl ve vápně faulovaný domácí Ješina a z penalty dal Weinhard na 4:1. O tři minuty později dostal hodně času Weinhard a krásný lobem překonal Dvořáka 5:1.

 

 


Ohlasy k zápasu


SK Větřní
Vlastimil Sulzer (trenér): Zápas s Lhenicemi měl výbornou úroveň,výsledek vypadá jednoznačně,ale vůbec to tak na hřišti nebylo. Soupeř hrál dobrý fotbal. Nám se do sestavy vrátilo několik kluků, kteří minulé kolo chyběli. O osudu zápasu rozhodla dvojice Weinhard a Gutheis, kteří ukázali svoji kvalitu a zkušenost. Pochválím celý tým za zodpovědný výkon, ale tři hráče vypíchnu : Peroutka - výborně diriguje obranu, Weinhard a Gutheis - jejich spolupráce fungovala a do toho přidali 3 branky. Nezapomenu na soupeře, který hrál skvělý fotbal a výsledek je pro ně krutý

SK Lhenice
Ivo Čech (trenér): Druhá prohra v řadě, ale s úplně jiným průběhem. Do zápasu jsme vstoupili dobře, vypracovali si tři brankové příležitosti, ale proměnili pouze jednu. Domácí, kteří doma porazili Boršov i rezervu Roudného, byli velmi produktivní, z první šance srovnali Sukdolákem po pěkném centru Gutheise a před poločasem jsme jim hrubkou na vlastní polovině nabídli vedení. O půli musel ze hry zraněný Fišer, ale střídající Prenner naši hru oživil, my prakticky nepustili dvacet minut domácí z jejich poloviny a měli nejméně jednu tutovou šanci na vyrovnání. Jenže pak nezpracujeme na půli hřiště aut a Weinhard s Gutheisem nám ukázali, jak dát gól. Ten nás po našem tlaku srazil asi i psychicky, přišla zbytečná penalta a poslední branka, které jsme museli zatleskat i my. Tři jmenovaní hráči domácích, ještě společně se stoperem Peroutkou, nás vlastně porazili a ukázali velmi kvalitní řešení situací na útočné polovině, kde se zápasy rozhodují. Pereme se trochu i s absencemi, ale to se nedá nic dělat, čeká nás opět kvalitní tým z čela tabulky a už potřebujeme bodovat.



Sestavy


SK Větřní
M. Dobrovodský [-] - P. Vnuk [-] , F. Soukup [-] , P. Podskalský [-] (85. M. Karfík [-] ) , R. Weinhard [-] (81. M. Votýpka [-] ) , P. Gutheis [-] , M. Ješina [-] , J. Sukdolák [-] (57. M. Votýpka [-] ) , J. Cifreund [-] , J. Votýpka [-] (79. P. Kotlár [-] ) , D. Peroutka [-]

SK Lhenice
J. Dvořák [-] - J. Prenner [-] , T. Tůma [-] , D. Kiš [-] (77. P. Bumba [-] ) , D. Kiš [-] - D. Trojan [-] , J. Beran [-] , M. Rosa [-] - M. Mahák [-] , J. Mrkvička [-] , M. Fišer [-] (46. P. Prenner [-] ) -

ŽK: 37. P. Gutheis - 31. J. Beran , 75. J. Dvořák .
Hráči zápasu: R. Weinhard , P. Gutheis , D. Peroutka .
Počet diváků: 45. Rozhodčí: Vejčík Vít - ZABILKA Luboš, KEMÉNY Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
26. 9. 2020 13:34
Výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Miroslav Turek

Expert: Aleš Prokop
Tip experta: výhra hostů

Ani jeden tým jsem zatím neviděl hrát. Lhenice si pamatuji z 1.A třídy. Myslím, že se poučí z minule porážky a tentokrát si odvezou všechny 3 body

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů