FOTO: Zkušená vimperská dvojice rozhodla o další výhře Šumavanu!


Branky


29. M. Šíp , 37. P. Vondrášek (p.)
36

Vimperští nastoupili do dalšího zápasu I.A třídy skupiny A doma se Semicemi v pozici lídra tabulky.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Hosté, hrající velmi dobrý fotbal, byli pro domácí těžkým soupeřem a Vimperským to od úvodních minut ukázali. Hrálo se na těžkém terénu po vytrvalém dešti. Úvodní minuty byly opatrné z obou stran. Nejdříve dvakrát zahrozili hosté, aby se domácí probudili a oplatili nájezdem Martina Šípa a šance Kolouška skončila v náruči brankáře Dvořáčka. Ve 22. minutě se otevřela domácí obrana a hostující Keclík prověřil Vlka v brance domácích, ten excelentním zákrokem vytěsnil míč na tyč a uchoval domácí naděje. Vimperští z následného protiútoku zahrozili rovněž a střela Málka s pomocí teče hostujícího stopera skončila na břevně.

 

Ve 29. minutě, ale domácí již šli do vedení po perfektní kombinaci, na jejímž konci byl Šíp a ten poslal domácí do vedení. Gólman Dvořáček i trenér hostí se mohli zlobit, jak chtěli, ale domácí vedli. Vimperští po brance zatlačili Semické na jejich polovinu a začali získávat převahu. Poločas se pomalu chýlil k závěru, když ve 37. minutě hostující stoper vyrobil faul v pokutovém území a hlavní rozhodčí Lukáš Tauber nařídil pokutový kop. Míč si postavil Vondrášek a s přehledem poslal domácí do dvoubrankového vedení.  To ale vimperské uklidnilo až bohorovně. Paradoxně hosté vyrovnali hru a v samotném závěru měli dvě příležitosti po nebezpečných standardních situacích, ale domácí Vlk byl jistota a tak se šlo do kabin za dvoubrankového vedení Šumavanu.

Druhý poločas

    Druhý poločas byl náročný z obou stran. Podmáčené hřiště ubíralo na silách a byl to boj o střed hřiště. Domácí vědomi si vedení se zatáhli a využívali brejků přes Šípa a Friše, hosté hráli kombinačně a s rychlým zakončením. Střely ze šestnáctky, či z větší dálky se míjely účinkem a domácí drželi vedení. Boj pokračoval nadále, i přesto to byl zajímavý zápas. Jak šly minuty k závěru, tak se i přiostřilo a hlavní arbitr několikrát musel sáhnout do kapsičky pro žlutou kartu na obě strany. V 80. minutě hosté zahrávali přímý kop a po závaru po něm vsítili branku, ale již před doražením byl praporek asistenta Ovčáčka nahoře a tak pro ofsajd branka nebyla uznána. Takže i štěstí měli domácí na své straně. Utkání se dohrálo a domácí Šumavan potvrdil třemi body své postavení v tabulce a pokračuje tak v podzimní jízdě.

 

AUTOR: LADISLAV BERAN (zasláno prostřednictvím registrované sekce)



Ohlasy k zápasu


TJ Šumavan Vimperk
Jiří Formánek (trenér, pro FB Šumavanu): Dnes se hrálo na těžkém terénu, ale i přes to si myslím, že se fotbal divákům musel líbit, a to především v prvním poločase, kdy byly vidět gólové šance na obou stranách. První náš gól dal Martin Šíp, když byl důraznější v souboji s hostujícím brankářem a druhý přidal z penalty Petr Vondrášek. Hosté hodně spoléhali na standardní situace, ale s těmi jsme si docela poradili a co prošlo pochytal spolehlivý Jakub Vlk. Ve druhém poločase už moc fotbalu vidět nebylo i díky terénu to byl hlavně boj. Se ziskem dalších třech bodů jsme dnes velmi spokojení a už se těšíme na další zápas. Jedeme do Vodňan, které zatím letos hrají výborně a nečeká nás tam vůbec nic jednoduchého.

FC AL-KO Semice
FB Semice: Na venkovních hřištích se nám nedaří. A mužstvo lídra tabulky o body neobralo, na těžkém terénu ve Vimperku ale hrálo více než vyrovnané utkání. Zvláště ve druhé dějství jsme domácí přehrávali, ale bohužel nás stále strápí neproměňování šancí. Domácí se dostali do vedení po nešťastných odrazech, kdy si srazil do branky míč semický Antony a druhý gól přidali penalty. Domácí několikrát podržel brankář, 2x mu pomohla branková konstrukce a další střely skončily mimo branku.



Počet diváků: 48. Rozhodčí: Tauber Lukáš - DIMITROV Nikolaj, OVČÁČEK Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
26. 9. 2020 19:47
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Těžký zápas, Semice hrají výborně, ale Vimperk to rozjel taky solidně, myslím že zápas nebude mít vítěze

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: Zdeněk Vojtíšek
Tip experta: výhra domácích

Domácí řadím k aspirantům na postup do KP. Vstup do soutěže jim vyšel na výbornou. A momentálně se jim daří i střelecky. Očekávám, že domácí potvrdí střeleckou formu a všechny body zůstanou doma. Střelecky se prosadí mladičký talent Vintr, který na první branku v A-týmu stále čeká.

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích