P. Vondrášek 39. (p.)
1:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.08.2020 15:30

1.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Ve prospěch Vimperka rozhodla kapitánem proměněná penalta


Branky


39. P. Vondrášek (p.)
28

 V neděli odpoledne se mistrovského zápasu dočkali po dlouhé době i fotbalisté Vimperka a Kaplice. Ten vůbec poslední odehráli vloni v listopadu právě proti sobě. Šumavan tehdy zvítězil 3:1. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

 Aktivněji do zápasu vstoupili domácí. Pospíchal přesnou přihrávkou vysunul na levé straně Čecha, po jeho následném centru hlavičkoval Málek nad branku Spartaku. Vimperský Málek by při chuti. O chvíli později se po individuální akci protáhl až do šestnáctky, ale Schneider se překonat nenechal. Ondřej Málek o sobě dal vědět i v minutě jedenácté, kdy po jeho centru byl v dobré pozici hlavičkující Pavel Friš, ale míč netrefil ideálně a Schneider vůbec zasahovat nemusel.

 

S přibývajícími minutami aktivita domácích opadala, a naopak hosté se začali více osmělovat. V devatenácté minutě se po přihrávce od Divokého dral do vápna Fišer, prodral se i za záda vybíhajícího gólmana Vlka, v souboji s bránícím hráčem se následně ocitl na zemi. Po hvizdu hlavního arbitra se chvíli hostující lavička domnívala, že byl nařízen pokutový kop, ale jednalo se o útočný faul. Ve 25. minutě centroval z pravé strany Čutka, hlavičkující Jan Smolen, poslal míč pouze nad břevno vimperské svatyně. Následoval odkop od brány v podání brankáře Vlka, dlouhý balón Friš prodloužil hlavou za sebe na nabíhajícího Kolouška, který se z pravé strany octil ve velmi dobré palebné pozici, pálil však pouze nad bránu Spartaku.

 

V té samé minutě zahrozili i hosté. Gondek si před vápnem vyměnil míč s Divokým, tečovaná přízemní rána minula levou tyč. Ve 29. minutě pak měli hosté výhodu standardní situace. Centr do šestnáctky poslal Kebl, hlavičkující Štrbačka mířil pouze nad bránu Šumavanu. Bezbrankový stav se změnil šest minut před přestávkou. Pískal se totiž nedovolený zákrok Fišera na Málka a domácí dostali výhodu zahrávání pokutového kopu. K míči se ostavil kapitán Petr Vondrášek a přízemní střelou k levé tyči rozjásal domácí příznivce – 1:0. Dvě minuty před přestávkou pak ještě po rohovém kopu hlavičkoval nad bránu Friš. V samotném závěru první půle měli výhodu trestného kopu ze strany Kapličtí, ale do přečíslení se dostali Vimperští, gólovou pojistku měl na noze Koloušek, ale přízemní ránu Schneider zneškodnil a pohlídal si i následnou střelu Roda. 

Druhý poločas

Po změně stran se obraz hry změnil. Míč častěji měli na svých kopačkách Kapličtí, ale jejich převaha byla pouze platonická a končila před vápnem. Přesto jako první zahrozili domácí, a to díky přímému kopu. Tečovanou přízemní ránu Šípa stačil Schneider vytěsnit mimo tři tyče. Vyrovnání měl nedlouho poté na kopačce po přesném Gondekově pasu Smolen, v gólové pozici však mířil nepřesně, Vlk zasahovat nemusel.

 

Hostující trenér se poté pokoušel oživit hru svého týmu hned trojnásobným střídáním. Kapličtí měli i v dalších minutách míč častěji na svých kopačkách, ale jejich snažení končilo před šestnáctkou Šumavanu. Chyběla lepší finální přihrávka i odhodlání opřít se do míče za šestnáctkou. Závěrečná desetiminutovka se odehrála za velkého lijáku. V 82. minutě se v závaru před brankou nejlépe orientoval hostující Štrbačka, dokázal se obtočit kolem bránícího soupeře, při kličce mu však míč z nohu uzmul gólman Vlk.

 

V úplném konci mohli Vimperští z brejku do otevřené obrany Spartaku výhru pečetit druhým gólem, po přihrávce střídajícího Matouška byl sám před gólmanem Rod, ale Schneider potvrdil své gólmanské kvality. To už však domácí příliš mrzet nemuselo, protože po závěrečném hvizdu se mohli radovat ze zisku tří bodů. Díky brejkovým situacím měli více gólových příležitostí domácí. Převaha hostů ve druhém poločase byla pouze platonická. 

 

AUTOR: LIBOR GRANEC



Ohlasy k zápasu


TJ Šumavan Vimperk
Jiří Formánek (trenér, pro FB Šumavanu): Vstup do nové sezóny jsme zvládli na jedničku a zaslouženě vyhráli. Jediné čeho můžeme litovat je, že výsledek utkaní skončil pouze 1:0, protože šancí na vstřelení gólu jsme si vypracovali mnoho. O jedinou branku utkání se postaral Petr Vondrášek z penalty, která byla nařízena po krásné individuální akci Ondřeje Málka, který byl následně ve vápně faulován. Pochvalu zaslouží celé mužstvo. Myslím si, že hlavně první poločas se musel divákům líbit. Teď nás v dalším zápase čeká Olešnice, která hlavně doma je velmi nebezpečná a my se na ní budeme muset dobře připravit.




Sestavy


TJ Šumavan Vimperk
J. Vlk [-] - M. Uhlík [-] , L. Frček [-] , T. Koloušek [-] (71. L. Vintr [-] ) , M. Šíp [-] , P. Vondrášek [-] (78. V. Pankratz [-] ) , P. Friš [-] , J. Čech [-] , J. Pospíchal [-] , O. Málek [-] , O. Rod [-]

TJ Spartak Kaplice
F. Schneider [-] - J. Vaniš [-] , T. Faltus [-] (64. D. Pál [-] ) , P. Fišer [-] , J. Smolen [-] (64. F. Štěpánek [-] ) , R. Daniel [-] (64. P. Micák [-] ) , J. Divoký [-] , T. Kebl [-] (75. V. Aibl [-] ) , J. Gondek [-] , V. Čutka [-] , J. Štrbačka [-]

ŽK: 22. L. Frček , 60. P. Vondrášek , 87. M. Uhlík - P. Micák , 39. P. Fišer , 85. J. Divoký .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Kříž Karel ml. - KŘÍŽ Karel, ERNST Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jasná jednička a vím proč to říkám

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

1