2:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.09.2020 17:00

16.kolo, MSFL , 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rosice potvrdily roli favorita v závěru


Branky


8

V předehrávce 16. kola Fortuna Moravskoslezské fotbalové ligy dokázali fotbalisté “A” týmu Slovanu porazit na domácím hřišti Dolní Benešov 2:0. O zisku tří bodů rozhodli rosičtí po změně stran, kdy se gólově prosadili mladíci Dobrovodský a Fila.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bez branek

Do první nebezpečné akce utkání se v 11. minutě dostal po centru z levé strany Dobrovodský, jeho hlavičku ale Baránek kryl. Ve 27. minutě odcentroval z levé strany Novák a Pazourkovi scházely k zakončení do odkryté branky centimetry. Ve 33. minutě nabil Malata na šestnáctku míč Koláčnému, ten však branku přestřelil. Ve 43. minutě předvedli rosičtí ve středu hřiště pěknou kombinační akci, na jejímž konci byla zblokovaná střela Koláčného do boční sítě.

Potvrzení role favorita

V 52. minutě se v šestnáctce hostů otočil s míčem Pazourek, jeho následnou střelu Baránek vyrazil. V 60. minutě poprvé vážněji zahrozili i hosté, Moravcovu hlavičku mířící k levé tyči ale Juran pohotovým zákrok chytil. V 65. minutě zahrával Černý přímý kop, po němž vznikl před brankou Benešova velký závar, hosté však i díky dvojitému zásahu Baránka dokázali nakonec dopravit míč do bezpečí. V 68. minutě vyzkoušel z úhlu Baránkovu pozornost Pazourek, hostující brankář byl opět připraven.

V 73. minutě zakombinovali na pravé straně Malata s Černým a přihrávku druhého jmenovaného nakonec dostal patičkou do sítě Dobrovodský – 1:0. V 84. minutě se po vyhraných hlavičkových soubojích Nováka a Malaty dostal míč k Filovy, který se s ním otočil a pohotovou střelou podél Baránka zvýšil – 2:0. V 86. minutě se Býma prodral s míčem až do šestnáctky Slovanu, jeho přízemní střelu ale Juran bez větších problémů chytil.

V 87. minutě obešel Novák vyběhnuvšího Baránka, namísto zakončení volil přihrávku na lépe postaveného Selingera, jehož střelu vykopl z prázdné branky jeden z hostujících obránců a následná dorážka Fily skončila nad.

Zdroj: www.fc-rosice.cz

Druhý report: Domácí udělali pro vítězství maximum

Po nečekané porážce domácích v minulém kole proti Otrokovicím, udělali v dnešním zápase proti mužstvu ze dna tabulky maximum. Samotné utkání mnoho fotbalové krásy přítomným divákům nenabídlo, ti však přesto viděli několik strhujících momentů nejen ze strany hráčů obou celků, ale taky u „muže v černém“! V 10. minutě centroval Pazourek balón před branku soupeře, s hlavičkou Dobrovodského si skvěle poradil gólman Baránek. Z bleskového protiútoku pálil Pecuch těsně nad. Ve 25. minutě kopal Malata přímý kop z růžku pokutového území, ale jeho střela se mezi tyče nevešla. Ve 32. minutě přestřelil z dobré pozice Koláčný i ochranou síť za brankou… V závěrečných minutách první půle zahrozili hosté, v pokutovém území byl při střele doslova sestřelen Alhassan, ale pokutového kopu se hosté k údivu nejen jejich hráčů, ale i objektivních diváků dožadovali marně…!!! Do první šance po změně stran se dostal domácí Pazourek, ale jeho střelu z otočky pozorný Baránek v brance hostů vyrazil. Vedoucí gól hostů měl Skroch, který skvělý centr Karčmáře hlavičkoval k pravé tyči, ale Juran s její pomocí stačil konečky prstů vytlačit na rohový kop. V 72. minutě rozehrál akci domácích Černý, ve skrumáži před brankářem Baránkem propasírovali domácí balón na zadní tyč, kde pro nepokrytého Dobrovodského nebylo problémem ho poslat do branky hostů – 1:0! Hosté vrhli síly na vyrovnání, ale v 78. minutě se dostal do super šance domácí Pazourek, který si však vylámal zuby na nevídaném zákroku brankáře Baránka. Hra hostů „vabank“ se jim nevyplatila v 83. minutě, kdy se kličkou zbavil svého strážce Fila a pojistil vedení svého mužstva na – 2:0! Další tutovku domácích zmařil fantastickým zákrokem na brankové čáře Alhassan v 86. minutě. V té poslední dnešního zápasu se dostali do šance hosté, ale před hlavičkujícím Labudou zahrál na hranici malého vápna rukou domácí obránce, věřte nebo ne, ale ani to neposoudil hlavní rozhodčí odpískáním penalty… Hosté si tak dokonale vychutnali pocit křivdy z výkonu strážce pravidel a nemohlo je ani utěšit to, že na žluté karty vyhráli nad domácími vysokým poměrem 6:2!!! A k tomu už není třeba nic víc dodat…. I taková je ta nejkrásnější hra na světě, kterou je fotbal.

 

Trenéři po utkání – domácí Michal Kugler: „Věděli jsme, že nás čeká fotbalový tým, který se snaží hrát otevřený fotbal. Má dobré hlavičkáře a velmi rychlou přechodovou fázi. V týdnu navíc posílil své řady, ale spoléhali jsme na to, že jim bude nějaký čas trvat, než se do systému hry zapracují. My jsme v minulém zápase doma selhali, dnes jsme do toho dali vice pracovitosti a bojovnosti. Proto máme z vítězství proti soupeři, který je kvalitní a jeho postavení v tabulce je zavádějící velkou radost!“ Hostující Marcel Melecký: „Nerad začínám hodnocení tím, že musím říct, že pan rozhodčí si dnes pískal to, co chtěl… Netvrdím, že nám prohrál zápas, ale když pomůže svým rozhodováním domácím v klíčových momentech, tak se jim hraje daleko lépe! Já už nechápu, za co se píská penalta!!! My máme problémy s koncovkou, góly nedáváme, a naopak krutě pykáme i za jedinou chybu v obraně, kterou jsme udělali i dnes, stejnou jako přes kopírák i v zápase proti Slovácku! První gól v naší síti rozhodnul o výsledku, pak už to byla z naší strany hra vabank, a tak jsme zase bez bodového zisku!“

 

Autor: Petr Krömer

 

 



Ohlasy k zápasu



FC Dolní Benešov
Marcel Melecký - trenér Dolního Benešova: Jsme hodně zklamaní, protože nás rozhodčí v zápase v Rosicích moc do hry nepouštěl. Navíc jsme měli kopat jasný pokutový kop v prvním poločase za bezbrankového stavu. Ve druhém poločase jsme inkasovali první branku, kdy jsme se nechali obehrát a byli jsme naivní. Od té doby jsme nic nevymysleli.



Sestavy


FC Slovan Rosice
D. Juran [-] - T. Dobrovodský [-] (74. T. Praks [-] ) , P. Drbal [-] , J. Vítámvás [-] (62. M. Minárčik [-] ) , T. Selinger [-] , P. Malata [-] (85. M. Kugler [-] ) , D. Pazourek [-] (86. M. Kršák [-] ) , J. Černý [-] , J. Koláčný [-] (65. A. Fila [-] ) , P. Novák [-] , T. Zezula [-]

FC Dolní Benešov
V. Baránek [-] - J. Romaněnko [-] (76. M. Musila [-] ) , O. Kubík [-] , A. Karčmář [-] , A. Alhassan [-] , A. Gorčica [-] (56. J. Býma [-] ) , T. Gebauer [-] , M. Pecuch [-] (73. F. Labuda [-] ) , M. Krejčí [-] , T. Moravec [-] , D. Skroch [-] (65. O. Dolba [-] )

ŽK: 45. P. Malata , 64. T. Selinger - 28. M. Pecuch , 43. A. Karčmář , 60. D. Skroch , 63. O. Kubík , 63. T. Moravec , 70. M. Krejčí .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: POCHYLÝ Stanislav - MRÁZEK Peter, SLOVÁČEK Adam.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Muzikant

Expert: Adam Bahounek
Tip experta: výhra domácích

Rosice jsou určitě favorit, mají obrovskou sílu ve standardních situacích a z těch udeří a zvítězí.

Tip: výhra domácích