Obránce Sojka nepustil duo Novotný - Dědič k ničemu a tak Benešov porazil Světlík


Branky


37. Š. Marek , 56. D. Benda , 74. D. Tynkov - 87. R. Dekret
0

V neděli 17.4. přijelo světlické Dynamo navýšit náskok na čele tabulky do Benešova nad Černou. Na benešovském hřišti se Světlíku tradičně nedaří, i když častokrát bývá o něco lepším týmem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Egem nabití Benešovští vstoupili do zápasu mnohem hůře než hostující celek. Dynamo od začátku diktovalo tempo hry a vytvářelo si slibné příležitosti. První branku utkání Světlík vstřelili po krásném pasu z pravé strany, když míč našel nabíhajícího Martina Hüttnera, který byl ovšem o svou první branku v sezoně ošizen, neboť asistent rozhodčího nepochopitelně zvedl praporek nad hlavu, a tím pádem rozhodčí Holub zapískal ofsajd. Dle všech nestranných přítomných diváku - regulerní gól. 

Neuznaný gól hosty trochu vyvedl z tempa, avšak byli to opět oni, kdo měl obrovskou šanci. Nejprve se uvolnil M.Hüttner, který však tváří v tvář golmanovi neuspěl a o malou chvíli později neuspěl se svou šancí ani kanonýr soutěže Ondřej Dědič.

Za pár minut se potvrdilo pravidlo "nedáš dostaneš", když po rohovém kopu domácích, měl na své kopačce balon F.Píšek, avšak nepochopitelně začal kličkovat ve vlastním vápně, následně míč ztratil a domácího útočníka musel vzápětí faulovat, z čehož plynula penalta pro Benešov. Benešovští se zhostili pokutového kopu na výbornou, když Štefan Marek poslal golmana Tybitancla na druhou stranu brány a nedal mu tak šanci zasáhnout, 1-0.

Po nepříliš pohledném začátku druhého poločasu začal Světlík víc a víc kazit a Benešov začal mít, i díky některým kontroverzním výrokům rozhodčího, míč více na svých kopačkách. V 56. minutě se míč odrazil k Davidu Bendovi, který z voleje zpoza vápna překvapil hostujícího golmana Tybitancla a upravil tak na 2-0 pro domácí. 

Na hře Světlíka byla vidět velká přemotivovanost, a tak začal kupit jednu chybu za druhou. V 74. minutě, přeloboval golmana domácí Dmytro Tynkov a zdálo se být hotovo, 3-0.

Čestný úspěch Světlík zaznamenal v 87. minutě z kopačky Romana Dekreta, kterému přiťukl po standardce míč Ivan Gondek, 3-1.

Zápas byl herně celkem vyrovnaný. Benešov neukázal skoro vůbec nic, ale dokázal však využít své jediné tři šance, a díky tomu vyhrál.

 

(autor: Zbyněk Rýpar)



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Benešov nad Černou
Jiří Koždoň: Abych pravdu řekl, první poločas to byl spíše boj než fotbal a nemůžu Světlíku upřít, že herně byl lepší. Druhý poločas ale hostující fyzicky propadli a zápas jsme si pohlídali. Duo Novotný, Dědič se nám povedlo ze zápasu vymazat, to si myslím, že je hlavní bod úspěchu. Klukům za výkon děkuji, nejdůležitější zápas sezony jsme zvládli na výbornou. Nejlepším hráčem byl bezpochyby obránce Sojka, který měl na starost již zmiňované útočné duo a svůj úkol (nepustit je k ničemu) zvládl bravurně.




Sestavy


TJ Sokol Benešov nad Černou
V. Kuchař [-] - M. Zabilka [-] , S. Přívratský [-] , T. Tisoň [-] (58. D. Tynkov [-] ) , Š. Marek [-] (71. P. Gušl [-] ) , E. Pach [-] (90. V. Vaněk [-] ) , D. Benda [-] (89. D. Šulek [-] ) , J. Šedivý [-] , M. Novotný [-] , S. Chernev [-] (46. J. Maleninský [-] ) , J. Szojka [-]

TJ Dynamo Světlík
V. Tybitancl [-] - F. Píšek [-] (86. I. Gondek [-] ) , P. Píšek [-] , J. Mondšpigl [-] - Z. Rýpar [1.0] (62. O. Válek [-] ) , L. Vrábel [-] (46. P. Vácha [-] ) , D. Mendel [-] , M. Hüttner [-] , R. Dekret [-] - O. Dědič [-] , A. Novotný [-] -

ŽK: 30. T. Tisoň , 83. P. Gušl - 58. D. Mendel , 86. P. Vácha .
Místo: Benešov nad Černou. Počet diváků: 80. Rozhodčí: Holub Jaroslav - KOŽDOŇ Jiří (N), VINCÍK Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.