Chvalšiny pošestnácté doma zvítězily


Branky


0

Zápas Křemže s Chvalšinami, to bylo derby dvou obcí, které dělí nejvyšší hora Blanského lesa - Kleť. V utkání už prakticky o nic nešlo, jelikož si Chvalšiny minulý týden zajistily postup do vyšší soutěže. Domácí válec však opět zvítězil, tentokráte 2-0 a připsal si další tři body do tabulky, kde jich už mají rovných 50.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nejlepší střelec přeboru opět udeřil

Utkání začali lépe chvalšinští hráči, kteří se již ve třinácté minutě dostali do vedení. Po skvělé kombinaci Sluky a Postla zakončoval do prázdné brány nejlepší střelec přeboru Patrik Podskalský, 1-0. Křemežští se poté osmělili a vytvořili si dvě vyložené brankové příležitosti. Nejprve se do zakončení dostal Jan Fučík, který se prosmýkl mezi dvěma domácími obránci, ale brankář Cába si s jeho pokusem dokázal poradit. Do druhé šance se dostal opět Jan Fučík, který se dostal do šance po špatné přihrávce jednoho z obránců Chvalšin, ale trefil pouze brankáře Cábu. V jednačtyřicáté minutě domácí zvýšili na 2-0, když se Milan Babinský dostal do samostatného úniku k pěkné střele, která se zatřepotala až v síti Linhovi brány. Více se v první půli nestalo a do kabin se šlo za dvoubrankového vedení domácích Chvalšin.

Cába chytil penaltu a udržel čisté konto

Druhý poločas příliš pohledných šancí nepřinesl. Výjimkou snad byla pouze výborná střela R. Kaprála, který se výborně uvolnil ve velkém vápně, ale jeho projektil skvěle vychytal Cába. V 80. minutě se mohlo utkání zdramatizovat. Po rohovém kopu hostí neudržel Cába balón v náručí a posléze nekompromisně fauloval. Rozhodčí Petroušek neváhal ukázat na penaltový puntík. K míči se postavil Martin Vosika, kterého však vychytal brankář Cába a udržel tak sedmé čisté konto v sezóně. Chvalšinští znovu ubránili svoji nedobytnou pevnost a doma zvítězili již pošestnácté. Po závěrečném hvizdu předal předseda OFS Václav Domin do rukou domácího kapitán Tomáše Holase pohár pro vítěze OP a ve Chvalšinech se rozpoutali bujaré oslavy, které trvaly až do nedělního rána.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Petr Cába, brankář: Na dnešní zápas jsme se hodně těšili. Připravovali jsme malé oslavy, chorea a další věci. Poslední zápas doma jsme si chtěli prostě hlavně užít. Výsledek zápasu odpovídal průběhu, i když nás Křemže v jistých momentech taky dokázala potrápit. Chtěl bych poděkovat všem klukům a vedení, za úžasnou sezónu, (i když ještě není u konce) za super výkony jak doma, tak i venku. Ukázali jsme obrovskou silu a vůli zvítězit. Chtěl bych v dnešním zápasu vyzdvihnout hráče Křemže Radovana Kaprála, který hrál výborně a říct mu, ať si rozmyslí, kde má byt doma. (úsměv) A chci se omluvit Martinovi Vosikovi a vyřídit mu, že kdyby mě tak dlouho netrénoval a kdybych ho tak dlouho neznal, nikdy bych mu penaltu nechytil. (úsměv)

Sokol Křemže
Jakub Troup, hráč: Na zápas do Chvalšin jsme přijeli opět v jiné sestavě než z předchozího utkání proti Loučovicím a to se na hře samozřejmě projevilo. Chvalšiny jsou nyní ve formě a hrají dobrý fotbal a to nám již ukázali v první polovině utkání, když jsme dostali 2 góly a sami jsme promeškali několik slibných šancí. Po poločase jsme udělali v poli několik přesunů hráčů na jiné posty a hra se uklidnila. Ke konci zápasu jsme měli i možnost pokutového kopu, kterou jsme také nevyužili a chvalšinský gólman svou jedenáctku podržel bez inkasovaného gólu. Bylo i vidět na Chvalšinách, že již jsou myšlenkami na oslavách postupu, ale i tak hráli útočný fotbal. V sestavě Křemže nastoupili do utkání i bývalí hráči Chvalšin jako např. Georgij Filip, Standa Brabec, Martin Vosika (nyní stále působí jako trenér chvalšinských žáků) a Radek Kaprál. Utkání se tedy hrálo v přátelském duchu a vědělo se, že ani jednomu týmu o nic nešlo. Křemže se drží na šestém místě v tabulce a Chvalšiny již postup měli jistý z předchozího týdne. Přesto bych chtěl vyzdvihnout naše hráče Filipa st., Brabce a Linhu, kteří zahráli dobré utkání.



Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
P. Cába [-] - L. Lamač [-] (46. P. Postl [-] ) , M. Kamenský [-] (35. T. Nymsa [-] ) , P. Kliner [-] , T. Holas [-] - M. Sadloň [-] (46. R. Čarek [-] ) , P. Sluka [-] , M. Postl [-] - L. Fučík [-] , P. Podskalský [-] (87. J. Čarek [-] ) , M. Babinský [-]

Sokol Křemže
R. Linha [-] - M. Fleischman [-] , J. Troup [-] , S. Brabec [-] , G. Filip [-] - R. Kaprál [-] , M. Filip [-] , A. Severa [-] , J. Fučík [-] - P. Kouba [-] - L. Stejskal [-] (55. M. Vosika [-] )

ŽK: 59. P. Sluka , 80. P. Cába - 62. J. Troup .
Místo: Chvalšiny. Počet diváků: 70. Rozhodčí: Petroušek Antonín - MATOULEK Martin (N), STRÁSKÝ Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.