Strunkovice slaví doma po třech kolech


Branky


0

Reparát po neúspěšném tažení ve Volyni se Strunkovicím povedl výtečně. Nejenže proti silnému soupeři ze Stach uhájili čisté konto, ale dokázali mu vstřelit hned čtyři branky. V závěru se na hřišti i mimo něj trochu jiskřilo, ale nakonec emoce jakžtakž opadly a na trávníku v Mexiku se domácí mohli po třech kolech radovat z výhry 4:0.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvodní gól padl od unikajícího obránce

Domácí Strunkovice se vracely na své Mexiko po výprasku od Volyně. Takové zápasy je nutno hodit za hlavu a soustředit se na další utkání. A v něm domácí hostili TJ Sokol Stachy, který do Strunkovic přijel po pohodovém vítězství doma nad Bělčicemi. Zápas se ovšem odvíjel jinak než podle papírových předpokladů. V úvodu si ani jedno z mužstev nevytvořilo nějakou výraznější převahu, hodně se bránilo a jen občasné minely na obou stranách přiváděly soupeře do brankových příležitostí. První branka padla až ve 34. minutě, kdy se do samostatného úniku dostal domácí Jan Záhorka, unikl po straně hřiště a jeho přízemní dalekonosná střela překvapila Radima Šebánka v brance hostí: 1-0. Ještě do konce poločasu měli ovšem hosté dvě stoprocentní brankové příležitosti, obě však výtečnými zákroky zlikvidoval domácí gólman Miroslav Turek. Po první půli byl tedy stav 1:0 pro domácí Strunkovice.

Tři branky v druhé půli, dvě během tří minut

Po přestávce obě strany prostřídaly, za domácí přišel nejprve jen Jiří Kureš, ovšem hosté hned na úvod posílili ofenzívu Pavlem Záleským spolu s Janem Pešlem a brzy ovládli hřiště. Jenže na branky to i přes enormní tlak hostí stále bylo 1:0 pro domácí. A v době vzrůstajícího tlaku Stachovských přišla pěkná kombinace Blaníku, kdy v 65. minutě opět Jan Záhorka přihrál ze své pozice levého beka až na Miroslava Kochmu a ten následně usměrnil míč placírkou přímo k tyči: 2-0. Hosté po obdržené druhé brance začali hrát vabank, více otevřeli hru a dostávali se do častějších příležitostí, kdy se měl Miroslav Turek v brance domácích co ohánět. Množství šancí však nevyužili a paradoxně tak napomohli spíše svému soupeři, který využíval nezhuštěné obrany ke svým protiútokům. Po jednom z nich také přišla třetí branka domácích, když v 72. minutě unikl po straně tentokrát Jiří Kureš a měl tolik prostoru, že stihl nejprve nastřelit soupeřova obránce a následně poslat míč až do brány: 3-0. Zmar hostí dovršila o několik minut později standardní situace, když v 76. minutě Strunkovice zahrávaly volný přímý kop a Petr Mottl bombou z 20 metrů přes zeď rozvlnil síť za brankářem hostí: 4-0. To už se na obou stranách začínalo jiskřit. Rozladění hostů z dosavadního průběhu zápasu bylo zjevné a domácí zase hýřili sebevědomím. V 85. minutě došlo i k malému incidentu, kdy střídající Pavel Záleský neúmyslně strčil loktem do strunkovického Davida Kiše, což vyvolalo bouři nevole na domácí straně, která pokračovala nadstandardní výměnou názorů mezi lavičkami. A jelikož se zápas - z pohledu skóre, ovšem – vyvíjel vcelku jednoznačně, rozhodčí jej raději nijak neprodlužoval a ukončil v řádné hrací době. Strunkovice tak mohou po delší době slavit výraznější vítězství a nyní je čeká výjezd na půdu Vlachova Březí, zatímco Stachy hostí doma celek SK Čkyně. TJ Blaník Strunkovice tedy porazil TJ Sokol Stachy 4:0.



Ohlasy k zápasu


TJ Blaník Strunkovice
Václav Beneš, asistent trenéra: "Důležité vítězství se nerodilo hladce. Hosté měli hned na začátku dvě vyložené brankové šance, kdy nás s ohledem na další vývoj zápasu ohromným způsobem podržel gólman Turek. Po vstřelení našeho druhého gólu hosté hru otevřeli a my jsme se začali více prosazovat, z čehož také vyplynul náš třetí a čtvrtý gól. Pochválil bych výkon nejen brankáře Miroslava Turka, ale také obránce Jana Záhorky, který si z pozice levého beka připsal jeden gól a jednu asistenci."

TJ Sokol Stachy
Tomáš Andrle: "Před čtrnácti dny dny v Kestřanech měly Stachy téměř celý zápas značnou převahu a prohrály 4:0. Všichni si říkali, že to už se stát nikdy nemůže. A ona se situace opakovala skoro do puntíku. Na úvod bylo utkání vyrovnané, převládaly obrany a technické nedostatky na obou stranách. Přesto se diváci nenudili a z chyb vyplývaly i šance. Jenomže vstřelit gól byl pro hosty nadlidský úkol. Domácí hráli jednodušeji a hlavně efektivněji. Po přestávce přišli na hřiště Záleský s Pešlem a hosté ovládli hřiště úplně. Co bylo platné, že si vytvořili drtivý tlak se spoustou šancí, když není nikdo, kdo by z malého vápna a někdy i blíž uklidil míč do sítě. Ke konci už převládaly na hřišti emoce a fotbal se vytratil. Hosté byli z průběhu utkání frustrovaní a domácí věděli, že jim vyšlo na co sáhli. Došlo i na výměnu názorů mezi trenéry a tak pan rozhodčí utkání hned po 90. minutě ukončil. Hosté byli za předvedenou hru chváleni i domácími diváky, ale co je to pro ně platné, když fotbal je o gólech a ty dávali pouze domácí."



Místo: Strunkovice. Počet diváků: 60. Rozhodčí: Ovčáček Josef - Leiš Filip, Pánek Milan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.