Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.10.2015 15:00

9.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Sviny vedly 5:2 a hrály proti deseti. Přesto Vyšák dokázal srovnat


Branky


37. L. Rapčan (p.) , 50. L. Rapčan , 72. O. Kolář (vl.) , 79. K. Krauskopf , 82. J. Gondek - 3. O. Kolář , 40. J. Gažák st. , 52. Z. Šafránek , 58. M. Valut , 63. J. Petr
0

Takový průběh zápasu se jen tak nevidí. Po první půli vedli hosté 2:1, ve druhé pak navýšily Sviny náskok až na 5:2. A vyloučen byl navíc po druhé žluté kartě domácí obránce Prochaska. Konečné skóre? 5:5! Dynamo i v oslabení dotáhlo tříbrankové manko...

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Předseda dál protahuje střeleckou sérii

 

Dynamo přivítalo v 9. kole na svém hřišti tabulkového souseda z Trhových Svinů. Samotnému utkání předcházel pietní akt v podobě minuty ticha, během kterého se domácí rozloučili s dlouholetým hráčem, trenérem i funkcionářem klubu Janem Syrovátkou, jenž řady Dynama navždy opustil na začátku týdne.

Utkání začalo skutečně zostra, o žádném úvodním oťukávání se nedá hovořit. Už ve 3. minutě propadlo Gažákovo dlouhé autové vhazování až k zadní tyči domácí svatyně, kde se nejlépe zorientoval hostující Kolář a poslal Svinenské do vedení. Chvíli na to šel sám na domácí branku nestárnoucí Gažák, ale domácí brankář Rapčan ho vychytal. Gólman D. Rapčan byl nucen se postavit do branky po několikaměsíční pauze kvůli nemoci Mayra. A nutno podotknout, že i přes dlouhou pauzu v zápase rozhodně obstál, kdy domácí několikrát v zápase podržel. Ve výhodné pozici se objevil například hostující Tomek. Ovšem jako obránce tento nájezd nezvládl. Po chvíli se osmělili také domácí, když Jirkal přebral zcela osamocen míč v prostoru penalty, ale jeho pokus skončil vedle branky. V patnácté minutě vyslal L. Rapčan po křídle Krauskopfa, jehož následný přízemní centra v malém vápně špatně trefil Gondek a míč se tak odrazil směrem od branky. Domácí byli aktivní a častěji drželi míč na svých kopačkách, ale hosté neustále hrozili z dobře sehraných brejkových situací. Ve 21. minutě opět zahrozili domácí. Krauskopf zahrával roh z pravé strany, z hlouby pole naběhnuvší Pomije pak po jeho přihrávce střílel zpoza vápna jen těsně vedle spojnice Brůhovy branky. Vyrovnání se domácí ale nakonec dočkali, ve 37. minutě opět zafungovala spolupráce L. Rapčana s Krauskopfem po křídle. Po centru druhého jmenovaného byl Kolář trefen zezadu do ruky. Následně nařízenou penaltu pak proměnil L. Rapčan, když golman Brůha směr střely vystihl, ale nedosáhl. Domácí obrana v prvním poločase často propadala a toho chtěli hosté využít.  Když to vypadalo, že se do šaten půjde za nerozhodného stavu, tak se opět prosadil hostující předseda oddílu Gažák a poslal Sviny do vedení 1:2.

2:5 a hrát v deseti? Pro Vyšák žádný problém!

Do druhého dějství vstoupili dobře domácí a svou aktivitu korunovali brankou - v 50.minutě Rapčanem opět srovnali na 2:2, ale hosté šli do trháku - pak totiž přišel desetiminutový kolotoč, ve kterém vstřelili hosté tři banky a vedli už 5:2. V 52. min Sviny opět do vedení poslal Zdeněk Šafránek střelou podél brankáře k tyči - 2:3. V 55. minutě šel na hřiště Valut a za tři minuty se hned prosadil a ze skrumáže zvýšil na 2:4. V 60. minutě šel pod sprchy domácí Prochaska (první žlutá karta za kritiku asistenta rozhodčího, druhá za nedovolený zákrok) a za tři minuty už to bylo 2:5, kdy z rohu míč napálil Petr a zvýšil na tříbrankový rozdíl. V této chvíli si asi nikdo nemyslel, že domácí ještě s utkáním něco dokážou udělat. Domácí ovšem nesložili zbraně a vrhli se do útoku.  Ve středu hřiště hostující Kolář fauloval domácího hráče, rozpoutala se strkanice, do které přes půl hřiště přiběhl domácí golman a Koláře srazil nevybíravě k zemi, za což dle hostujících nepochopitelně obdržel pouze žlutou kartu. V 72. minutě hostující Kolář vstřelil v zápase druhou branku, ovšem tentokrát vlastní, kdy si do brány srazil centrovaný míč - 3:5. V 79. minutě pomezní rozhodčí vehementně signalizoval faul na polovině hostů pro domácí, který ale mladý rozhodčí neodpískal, pomezní si ovšem odpískání faulu prosadil, hra se vrátila a domácí kopali trestňák. Na centr naběhl zkušený Krauskopf a hlavou snížil na dostupných 4:5. Chvíli na to hostující Kolář šel sám na bránu domácích, obešel i gólmana, ale z vyložené pozice přestřelil. Domácí diváci hnali své hráče do útoku a ti se dočkali vyrovnání v 82. minutě, kdy odražený míč ze vzduchu parádně trefil Gondek a vyrovnal na konečných 5:5. Dynamu se tedy v bouřlivé atmosféře, kterou je Vyšší Brod pověstný, i přes oslabení podařilo urvat bod, když jeho branky padly v rozmezí pouhých deseti minut! Rozhodující byly také neproměněné šance hostů, kteří měli buď špatně seřízená mířidla, nebo byl proti gólman Rapčan.

 

FOTO: Helena Harenčáková

 



Ohlasy k zápasu


FK Dynamo Vyšší Brod
Jan Straka (vedoucí mužstva):: „Hosté od začátku hráli jednoduchý ale velmi účelný fotbal. Spoléhali se na brejky a dlouhé nakopávané balóny, s kterými si jejich útočníci vždy uměli dobře poradit. Musím uznat, že tyto situace má soupeř opravdu zmáknuté. Ale na druhé straně, co jsme tentokrát předváděli my v obraně, to se taky jen tak nevidí! Byli jsme sice většinu utkání častěji na míči, ale hosté dávali branky, a ty dali zcela zaslouženě. To, že jsme měli častěji míč pod kontrolou, možná na konci rozhodlo o dělbě bodů. Zdálo se mi totiž, že hosté toho měli v závěru už dost a „šlapou vodu“ a my naopak i v oslabení dokázali ještě máknout. Opravdu klobouk dolů před klukama, že i při takovém vývoji tohle dokázali. Chtěl bych se ještě vyjádřit k situaci z 68. minuty. Je pravdou, že náš gólman reagoval přehnaně a měli jsme jít do většího oslabení. Jenomže na druhou stranu, hosté jsou si určitě velmi dobře vědomí, že mohou být rádi, že dohráli v plném počtu a žádný jejich hráč nebyl vyloučen. Dále to nechci nijak rozpitvávat, hodnocení rozhodnutí arbitrů skutečně nepatří trenérům."

TJ Spartak Trhové Sviny
Zdeněk Bebčák (vedoucí mužstva): Tak jako jsme dokázali se Zliví stáhnout tříbrankové manko, dokázali jsme ve Vyšáku tříbrankový náskok prohospodařit. Jak se ukázalo, někdy se v deseti hraje líp jak v jedenácti, což dneska domácí "využili" ke srovnání na 5:5. Tři branky jsme soupeři přímo darovali, a čtyři naše samostatné nájezdy zlikvidované domácím gólmanem nám pak chyběly. Kdyby to bylo 4:5 a soupeř srovnal, tak to pochopím, ale tohle asi nepochopím nikdy. To si musí hráči vyříkat a srovnat mezi sebou. Nedá se nic dělat, i tohle je fotbal, je to o šancích a chybách, a ty chyby jsme my dneska dělali často.



Sestavy


FK Dynamo Vyšší Brod
D. Rapčan [-] - T. Dibďák [-] , P. Prochaska [-] , V. Pomije [-] , F. Klíma [-] (62. M. Sosna [-] ) - A. Jirkal [-] , R. Bäuml [-] , K. Krauskopf [-] , L. Rapčan [-] , F. Kročák [-] - J. Gondek [-]

TJ Spartak Trhové Sviny
K. Brůha [-] - F. Štrachal [-] , J. Šafránek [-] , J. Petr [-] , D. Brůha [-] (71. M. Valut [-] ) - D. Tomek [-] , O. Kolář [-] , L. Ebenhöh [-] (25. J. Gažák ml. [-] ) , R. Horelica [-] - Z. Šafránek [-] , J. Gažák st. [-] (75. A. Perfoll [-] )

ŽK: 59. P. Prochaska , 68. D. Rapčan - 10. L. Ebenhöh , 24. R. Horelica , 53. F. Štrachal , 68. O. Kolář . ČK: 60. P. Prochaska .
Hráči zápasu: L. Rapčan , J. Gondek - J. Gažák st. , O. Kolář .
Místo: Vyšší Brod. Počet diváků: 80. Rozhodčí: Krejník Petr - Bumba, Křížek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.