2:1
(1:0)
85. V. Král
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.11.2015 14:00

12.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nervózní duel se dvěma červenými kartami pro sebe urval Frymburk v závěru


Branky


21. J. Rillich , 88. S. Budík - 85. V. Král
0

Černá po prvním poločase ztrácela jednu branku, ale ve druhém dějství se probojovala k vyrovnání. Jenomže Frymburští měli ještě schované eso v rukávu a ze standardky v 88. minutě rozhodli.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Souboj brankářů

Skóre se mohlo měnit už ve 3 minutě, když domácí Rillich z velkého vápna mířilk tyči ale brankář Wudy výtečně vyrazil. Černá se také poměrně rychle propracovala do šance a hned šlo o její největší příležitost z prvního poločasu vůbec. Tu měl v 5. minutě na kopačkách Brůha, který neuspěl sám před brankářem, když Vítek na poslední chvíli skokem zázračně zasáhl. Domácí prapor poté zvedl Janáček, který v 17. minutě po rohu nastřelil břevno hostující branky. Přesněji si nepočínal o tři minutky později ani Matúš, který v zakončení nechal vyniknout Wudyho. Pak už ale přišla trefa do Černé(ho). Matúš krásně uvolnil Rillicha a ten konečně překonal brankáře hostů - 1:0. Vítka pak nepřekonal Sivák a na Vítka si nepřišel v zakončení ani Havierník. Na šance bohatý poločas končil hlavičkou M. Račáka těsně vedle tyče.

Hektický závěr

Do druhé půle naskočil Frymburk opět šancí, když se pěknou střelou prezentoval navrátilec do sestavy Koršala, jenomže Wudy jen tak něco nepouští. v 54. minutě mířil M. Račák mimo tři tyče, z dalších šancí Frymburských lze jmenovat situaci ze 67. minuty. Mertl parádně natáhl ze třiceti metrů, jenomže radost mu zkalil kdo jiný než Wudy, který vytáhl míč ze šibenice. O chvíli na to, byl sám před brankářem Koršala a gólman opět zázračně nohou vykopl, hned na to z rohu Ribár hlavou břevno. A když v 82. minutě Budík neproměnil penaltu, kterou Wudy lapil, řekli si hosté, že je čas váhání domácích v koncovce potrestat. To už hráli domácí po vyloučení v desíti, navíc brankář Vítek musel pro zranění střídat. A tak přišel dlouhý balón za obranu a Král šel důrazně do souboje s gólmanem Čábelou a na dlouhou nohu ještě stihl míč píchnout podél brankáře do sítě - 1:1. Frymburk ale přece jen v závěru ještě strhl vedení na svou stranu - když centr M. Račáka dopravil do brány v 88. minutě Budík - konečný stav 2:1!

SLEDUJTE NÁS NA FACEBOOKU: FOTBALUNAS - JIHOČESKÝ KRAJ

 



Ohlasy k zápasu


FC Šumava Frymburk
Vlastimil Mertl (trenér): "Věděli jsme, že nás nečeká lehký zápas a to se potvrdilo. Navíc nám se v okresních derby moc nedaří a tak jsem měl ze zápasu mírné obavy. Bylo to ale derby jak má být se vším všudy. Do vedení jsme se dostali po dvaceti minutách. Měli jsme mírnou převahu, ale hosté byli hodně nebezpeční v rychlých kontrech a tak se hrálo prakticky nahoru – dolů. Do druhé půle jsme šli s tím, že se pokusíme zápas rozhodnout co nejdříve, abychom nezopakovali drama jako s Vyšším Brodem. Bohužel to se nám přesně povedlo. Šance jsme si vytvořili ale opět tradičně zahazovali a tím jsme hosty stále drželi v naději na dobrý výsledek. Navíc jsme šli v 75 min. do deseti a ještě jsme museli vystřídat zraněného brankáře Vítka. Než se stačil náhradní brankář Čábela rozhýbat a rozkoukat, tak se hostům podařilo vyrovnat. Měli jsme pár minut na to, abychom strhli výhru na svou stranu, a to se ze štěstím povedlo. Nejprve však nedal vystřídavší Budík penaltu a dvě minuty na to si to vynahradil po přesném centru M. Račáka a prokázal svůj cit na góly. Takže závěr zápasu byl opravdu hektický, ale myslím, že jsme si výhru zasloužili, i když při nás stálo to pověstné štěstíčko. Pochválit bych chtěl celý tým za nasazení a vyzdvihl bych především brankáře Vítka, který pochytal šance hostů a ve druhé půli, ač byl zraněný tak překonával bolest a dokud to šlo tak zůstal mezi tyčemi. Černá u nás odehrála velmi dobrý zápas, a pokud budou hrát všechny zápasy s takovým nasazením jako u nás, tak určitě je body neminou. Mají ve svých řadách několik výborných hráčů a určitě budou pro všechny nepříjemní. Tabulka v dolní části se hodně srovnala a jarní zápasy o sestup budou hodně vypjaté. Já Černé přeji aby je zvládli a v soutěži se udrželi – herně na to určitě mají! Jejich suverénně nejlepším hráčem byl brankář Wudy, který zneškodnil jak penaltu, tak i spoustu našich šancí. Byl prakticky nejlepším hráčem na hřišti. Tentokrát musím vyzdvihnout výkon rozhodcovské trojice, která zápas zvládla velmi dobře a i v tom vypjatém závěru měli vše pod kontrolou. Kdyby nám takhle rozhodčí pískali pokaždé, tak by panovala naprostá spokojenost. Shodli jsme se na tom i s trenérem hostů Frnkou. Tímto zápasem prakticky skončila podzimní část a naše umístění na pátém místě i zisk 23 bodů je odpovídající našim možnostem a panuje s tím spokojenost. Teď nás čeká ještě předehrávka v Plané u Č.B. a tam nás nečeká nic lehkého, protože několik hráčů si to neuvědomilo a naplánovali si na víkend jiný program a tak nám budou chybět. Čeká nás jako po většinou hororové sestavování mužstva. Ještě, že už je to opravdu poslední zápas v tomto roce."

TJ Černá v Pošumaví
Milan Frnka (trenér): Zápas jsme začali aktivně, myslím, že jsme měli mírně navrch, vytvářeli jsme si dobré příležitosti, ale hrozili i domácí, kteří nás také potrestali úvodním gólem. Do poločasu se pak víceméně nic nestalo. O pauze jsem chlapce nabádal, aby nevěšeli hlavy, že s výsledkem se dá něco dělat, chtěli jsme do druhé půle nastoupit aktivně. To se nám dařilo a nakonec jsme v době, kdy už bylo sousedské derby nervózní, dokázali vyrovnat. Bohužel v 88. minutě jsme nepohlídali standardní situaci, která rozhodla o tom, že domácí získali tři body. My jedeme s prázdnou. Odměna za to, že jsme dřeli, přišla, ale pak přijdeme o bod v úplném závěru, když nepohlídáme jedinou standardku domácích. Zklamání, tohle mrzí. Frymburk, aniž bych nechtěl nějak snižovat jeho kvality, byl tentokrát hratelný soupeř, měli jsme nějak bodovat. Utkání bylo sice trochu nervózní z obou stran, ale proběhlo to nakonec v klidu.



Sestavy


FC Šumava Frymburk
M. Vítek [-] (77. V. Čábela [-] ) - J. Grohman [-] , D. Račák [-] , R. Mertl [-] , M. Janáček [-] - L. Matúš [-] (51. B. Vágner [-] ) , T. Kaňa [-] (60. J. Ribár [-] ) , E. Koršala [-] (82. S. Budík [-] ) , Z. Vrátil [-] - J. Rillich [-] (89. V. Tomka [-] ) , M. Račák [-]

TJ Černá v Pošumaví
P. Wudy [-] - T. Kordík [-] , M. Schober [-] , K. Strnad [-] (37. V. Král [-] ) , K. Vrba [-] - P. Pavlis [-] , L. Brůha [-] , M. Uhlíř [-] , M. Sivák [-] - J. Havierník [-] , M. Koza [-]

ŽK: 39. Z. Vrátil , 39. R. Mertl , 58. J. Grohman , 89. S. Budík - 45. M. Schober , 66. J. Havierník , 77. M. Uhlíř , 85. V. Král . ČK: 75. R. Mertl - 88. V. Král .
Hráči zápasu: M. Vítek , D. Račák - P. Wudy .
Místo: Frymburk. Počet diváků: 120. Rozhodčí: Ovčáček Josef - Kovařík, Gondek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.