3:2
(2:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.08.2015 17:00

1.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V přestřelce v Bernarticích byl úspěšnější domácí tým


Branky


0

V prvním kole krajské 1.A třídy bylo na programu derby v milevském regionu. Obě mužstva po vcelku zdařilé minulé sezoně, kdy na rozdíl od předchozích dvou neměla problémy se záchranou, se opět střetla při tradičně velké divácké kulise. Domácí měli tentokrát raketový nástup a po sedmi minutách hry vedli dvoubrankovým rozdílem. Poté se hra srovnala, ale přesto do konce poločasu měli více příležitostí než hosté. Ty však již zůstaly nevyužity. Druhý poločas byl již o něčem zcela jiném. Hosté zapnuli na vyšší obrátky a v podstatě domácí v jeho celém průběhu jednoznačně přehrávali a ke konci zaslouženě srovnali stav utkání. Domácím se přece jen v jeho úplném závěru podařilo misku vah překlopit na svou stranou a po rohovém kopu zaznamenat rozdílový gól přesnou hlavičkou stopera. 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý nástup domácích přinesl vedení 2:0

Již první ofenzivní akce domácích dopadla tak, jak asi nikdo z přítomných nečekal. V 5. minutě našel Kukrál kolmou přihrávkou za obranu nabíhajícího kanonýraAdama Rakovana, který si míč zpracoval a prostřelil brankáře Pašatu - 1:0. Na druhý úspěch se nemuselo čekat dlouho a byl vskutku výstavní. V 7. minutě přihrával Kovář míč z pravé strany tentokrát křížně opět za hostující obranu, na ten si naběhl na roh velkého vápna rychlý Patrik Brož a jeho střela z první skončila v šibenici u vzdálenější tyče. Vskutku neuvěřitelná fotbalová paráda - 2:0. Šimák vypálil z dálky ve 13. minutě hry nad branku. Střelecký pokus Daniela Homoly skončil podobným způsobem. Dobrá akci hostů ve 26. minutě zůstala neproměněna. To velmi aktivní Šimák našel ze středu hřiště kvalitní přihrávkou zleva nabíhajícího Práška, který však také míč netrefil přesně a ten skončil opět nad břevnem Fučíkovy brány. O minutu později Petr Dvořák prověřil střelou k pravé tyči domácího gólmana, ten však vytáhl jeden ze svých kvalitních zákroků a míč nadvakrát chytil. Ve 32. minutě měl šanci zvýšit náskok domácích Daniel Homola, střelou k bližší tyči však brankáře Pešatu nepřekvapil a ten míč vytěsnil mimo brankovou tyč. Další gólovku měl na své kopačce Paseka v 38. minutě hry, avšak opět úspěšně zaúřadoval brankář milevské rezervy a šanci zlikvidoval. Do kabin se tedy mužstva rozcházela se zaslouženým dvoubrankovým náskokem domácích. 

 

Druhý poločas přinesl tři góly a vítězství domácích

Druhý poločas nabídl diametrálně odlišný obrázek toho úvodního. Hosté se vehementně tlačili do zakončení a zcela jasně domácí přehrávali. V 51. minutě po faulu asi deset metrů před pokutovým územím zahrával trestný kop Daniel Januš. Na jeho přesnou střelu levačkou do dolní části branky k levé tyči brankář Tomáš Fučík nedosáhl a hosté se radovali poprvé - 2:1. O minutu později prověřil hostujícího gólmana Daniel Homola, střela však skončila v jeho rukavicích. Šimákův střelecký pokus v 68. minutě skončil stejným způsobem. Nápor hostů pokračoval, avšak domácí obrana soustavnému tlaku obdivuhodně odolávala. Když už se zdálo, že se domácí ubrání náporu finišujících hostí bez pohromy, náhle udeřilo. Jejich nejlepší hráč Jan Šimák technickou střelou z levé strany obloučkem překonal brankáře domácích a srovnal v 83. minutě stav utkání na - 2:2. Tato skutečnost byla signálem pro domácí a vyburcovala je k vyšší aktivitě, která se jim nakonec v závěru utkání vyplatila. Hosté spokojeni s remízou přenechali iniciativu domácím a to neměli dělat. Nejprve tečovaná střela Mrkáčka v 85. minutě skončila rohem. V 88. minutě vychytal Pešata dorážku Václava Homoly. Rozhodnutí divácky velmi zajímavého derby přišlo o minutu později, kdy si na míč z rohového kopu zahrávaného Václavem Homolou z levé strany naběhl stoper Jakub Novák a přesnou hlavičkou nedal hostujícímu brankáři šanci na zákrok. Radost domácích byla obrovská, když se jim nakonec dobře rozehraný zápas podařilo dovést v defenzivě odehraném druhém poločasu do vítězného konce.

 

Připravil Jan Šerhant



Sestavy


TJ Sokol Bernartice
T. Fučík [-] - J. Novák [-] , K. Trantina [-] , J. Kovář [-] , T. Češka [-] - P. Kloboučník [-] (39. P. Mrkáček [-] ) , D. Homola [-] , P. Brož [-] (73. V. Homola [-] ) , D. Kukrál [-] , J. Paseka [-] (87. J. Homola [-] ) - A. Rakovan [-] (90. A. Staněk [-] )

FC ZVVZ Milevsko B
P. Pešata [-] - P. Dvořák [-] , P. Komárek [-] , J. Málek [-] , M. Zítek [-] , V. Mácha [-] (71. L. Tvrzský [-] ) - J. Šimák [-] , D. Januš [-] , M. Masopust [-] (63. J. Pinc [-] ) , M. Prášek [-] (46. J. Csanda [-] ) - V. Nosek [-]

ŽK: 35. D. Kukrál , 67. P. Brož , 87. T. Češka - 57. P. Komárek .
Místo: Bernartice. Počet diváků: 200.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.