B. Abena 30. (vl.)
A. Presl 66.
T. Froněk 68.
T. Froněk 83.
J. Held 86.
5:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.03.2020 10:15

16.kolo, ČFL A, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Písek na úvod jara deklasoval Vltavín


Branky


30. B. Abena (vl.) , 66. A. Presl , 68. T. Froněk , 83. T. Froněk , 86. J. Held
17

Písek, který se na podzim svými výkony postaral o nejpříjemnější překvapení, nadělil hned v prvním jarním utkání Vltavínu pět branek. Hostující mužstvo se dlouho drželo ve hře o slušný výsledek, ale v závěrečné půlhodině domácím nestačilo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vltavínský Abena si vstřelil vlastní branku

V základní sestavě domácího mužstva nastoupily obě velké zimní posily. Jsou to Roman Wermke z Dynama České Budějovice a Tomáš Froněk, který naposledy hrál druhou ligu za Chrudim. Po nadmíru vyvedeném podzimu chtěli domácí dobře odstartovat i jarní část. Vltavín k utkání dorazil s kádrem, který trápí velké množství zraněných hráčů. Od začátku utkání tak Písek podle očekávání převzal aktivitu a hra se odehrávala převážně na obranné polovině hostů. Gólman Koblenc však dlouho zasahovat nemusel, protože zakončení Valenty ani Wermkeho přesné nebylo. Po pětadvaceti minutách hry zahrozili druhé straně hosté. Jejich přímý kop však krásně lapil Satrapa. Ve 30. minutě zatáhl domácí bek Holý míč až k brankové čáře a ze strany vyslal centr do vltavínského vápna, kde si míč nešťastně srazil do branky Martin Biholong Abenavlastní branka a vedení Písku 1:0. Do konce poločasu již prokřehlí diváci další šanci neviděli. Domácí tak odcházeli do kabin s jednobrankovým náskokem.

Vltavínu došly síly, domácí si zastříleli

Do druhé poloviny zápasu vstoupili mnohem aktivněji hosté, ale jejich snaha k vyrovnání nevedla. Písečtí mohli děkovat gólmanu Satrapovi a především střelecké nemohoucnosti hostujících hráčů. Staré známé pravidlo nedáš – dostaneš se opět potvrdilo. V 66. minutě měli domácí snad první útočnou příležitost ve druhé půli. Byl jí přímý kop, jehož exekuce se chopil zkušený domácí kapitán Antonín Presl a jeho krásná střela přes zeď se zastavila až v síti Vltavínu, 2:0. Třetí, rozhodující úder zasadili domácí Vltavínu o několik desítek sekund později v 68. minutě přesnou střelou k tyči prosadil navrátilec Tomáš Froněk a zvýšil na 3:0. V 76. minutě písecký trenér Nousek musel pro drobné zranění vystřídat gólmana Satrapu. Tomuto střídání se věnuje ve svém ohlasu na utkání, který najdete níže. Staronová akvizice, která se do Písku vrátila z druholigové Chrudimy, se prosadila ještě jednou. V 83. minutě se Tomáš Froněk dostal do samostatného úniku, zachoval chladnou hlavu a s přehledem obstřelil vybíhajícího gólmana Koblence, 4:0. Hosté nakonec inkasovali nepopulárního „bůra“. V 86. minutě si na vysoký centr naběhl Jakub Held, který byl ve vzdušném souboji úspěšnější než gólman Koblenc a završil tak gólový účet utkání na 5:0 pro Písek.



Ohlasy k zápasu


FC Písek
Milan Nousek ml. - trenér: Já jsem hlavně rád, že jsme první zápas zvládli v takovémto stylu, výsledek 5:0 hovoří za vše. Super vstup do jara. Ač se zdá výsledek jednoznačný, průběh se tak nejevil. Díky tomu, že jsme ve druhé půli dokázali dát rychle po sobě dva góly, tak jsme dokázali to utkání zvládnout a dotáhnout k takovému výsledku. K posilám, Romanovi Wermkemu trochu uškodilo, že se dostal do dvou vyložených šancí, které neproměnil. Jinak odvedl dobrý výkon, škoda, že ho nekorunoval gólem. Snad si to nechal na zápasy, kde to bude potřeba mnohem více. Tomáš Froněk, tam je znát ta druholigová kvalita. Projevilo se to na zakončení, kdy zachoval chladnou hlavu a dvěma góly pomohl týmu k vítězství. Brankáře Satrapu jsme střídali, protože měl nějaký menší problém s tříslem a za stavu 3:0 jsme nechtěli riskovat zhoršení zranění.

FK Loko Vltavín
Tomáš Freisler - trenér: Pro nás nevydařené utkání. Prohra 5:0 je debakl. Do 60. minuty to byl vyrovnaný zápas, soupeř se dostal do vedení naším vlastním gólem. Začátek druhého poločasu byl od nás dobrý, byly tam dva náznaky šancí. Vyrovnat jsme ale nedokázali a z trestného kopu před vápnem jsme dostali branku na 2:0 a od té doby šel náš výkon dolů. Především v zadních řadách. Už jsme se z toho nedostali a prohráli jsme velkým rozdílem. V jarní části se chceme pohybovat na čelních příčkách. Příprava nebyla příliš vydařená, kvůli různým zraněním jsme nebyli kompletní a nyní se to projevilo. Doufám, že se nám počet hráčů bude zvyšovat, abychom mohli do utkání zasáhnout, což tentokrát nebylo. Cíle přesto zůstávají stejné. Kádr je dostatečně silný, abychom hráli na špici, ale musí být zdraví, což v Písku ještě nebyl.



Sestavy


FC Písek
J. Satrapa [-] (76. Z. Vojtíšek [-] ) - T. Valenta [-] , J. Held [-] , T. Ulbrich [-] (83. D. Hajdo [-] ) , O. Běloušek [-] , Š. Holý [-] , A. Presl [-] (69. O. Sajtl [-] ) , R. Wermke [-] (75. V. Hrachovec [-] ) , T. Froněk [-] (86. J. Sigmund [-] ) , R. Vávra [-] , T. Benetka [-]

FK Loko Vltavín
O. Koblenc [-] - V. Veniger [-] , C. Maione [-] , J. Moravec [-] , T. Kuchař [-] , O. Šípek [-] , M. Uvíra [-] , B. Abena [-] , D. Podzimek [-] , L. Kühnel [-] , V. Valíček [-] (84. M. Hovorka [-] )

ŽK: 22. T. Valenta , 70. Š. Holý - 71. B. Abena , 87. J. Moravec .
Hráči zápasu: T. Froněk , Š. Holý .
Počet diváků: 324. Rozhodčí: Drábek Drahoslav - DUJSÍK Jiří, ŠEDIVKA Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Janovský

Expert: Karel Holešta
Tip experta: výhra domácích

Zajímavý zápas, který bude o jednom gólu. Myslím si, že ho vstřelí domácí.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích