Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.09.2019 16:00

4.kolo, Vysočina | Pelhřimov | III. třída , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V Želivě se body dělily


Branky


4

Report zaslal Tomáš Dlouhý. Děkujeme!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hořepník odehrál první půli jako z partesu

Bylo to utkání dvou diametrálně rozdílných poločasů. V tom prvním jasně dominovali hosté z Hořepníka, kteří si dokázali vypracovat tříbrankový náskok. Zaskočený domácí tým se dlouho nemohl dostat do tempa, na koně ho posadila až situace ze závěru první půle, kdy se po ruce Michala Joneše kopala proti Hořepníku penalta. Tu domácí proměnili a do druhé půle naskočili jako vyměnění. Hořepničtí želivskému tlaku neodolali a po standartních situacích dvakrát inkasovali. V závěru sahali domácí po třech bodech, ale zelenobílé podržel gólman Lapáček. Body se tak nakonec dělily.

 

V Želivě se ve šlágru kola proti sobě postavily elitní týmy soutěže. Na očekávanou bitvu si na Panuška našlo cestu 120 diváků, kteří rozhodně nemuseli litovat, protože se hrál zápas, který snesl přísná měřítka. Hořepník nastoupil v silné sestavě s vyztuženou obranou a s taktikou rychlých protiútoků. Domácí TJSŽ nastoupil také se svými oporami, takže se daly čekat útočné manévry.

 

Oba týmy se dostávaly do zápasu pozvolna, a tak první minuty se nic zajímavého na hřišti nedělo. Hořepníku pracovala na výbornou defenzíva, která domácím znemožňovala snahu o vytvoření si byť jediné střelecké příležitosti. Na úvodní branku utkání se čekalo patnáct minuty. Hosté zahrávali rohový kop, který protečoval až za záda bezmocného Thomaiera svou hlavičkou Tomáš Jelínek. Vedoucí gól posadil hosty do sedla. Hořepničtí začali produkovat líbivý kombinační fotbal, na nějž domácí nenacházeli odpověď.

 

Ve 22. minutě právě jedna taková kombinační akce vedla ke druhému gólu v zápase. Z pozice předstopera se na útočnou zteč vydal Honza Jelínek, jenž prostrčil mezi želivskými beky míč na volného Přitasila a hořepnický kanonýr si v podobných pozicích většinou ví rady – 0:2. Želivská snaha o korekci výsledku přicházela vniveč, zakončení domácích hráčů totiž bylo buď to nepřesné a nebo zblokované hořepnickou obranou linií. Dvakrát pak přispěchal s dobrým zákrokem gólman Jirka Lapáček.

 

Ve 36. minutě opět Hořepník potvrdil, že jeho brejky jsou často smrtící. Po ose Martin Horký – Martin Jelínek se dostal míč znovu k volnému Mírovi Přitasilovi a rychlonohý forvard i tentokrát ukázal, že nechávat ho ve vápně osamoceného se nevyplácí – 0:3. Zdánlivě jednoznačně se vyvíjející zápas dostal zápletku na konci první půle, kdy ve vápně zahrál neštastně rukou Michal Joneš. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil domácí Petr Novák a do šaten se tak šlo za stavu 1:3.

 

 

Po pauze bylo vše jinak, Želiv po heroickém výkonu vybojoval bod

Do druhého poločasu vstoupili domácí politi živou vodou. Zlepšili pohyb, zvýšili agresivitu a hosté rázem začali ztrácet nad zápasem kontrolu. Navíc TJSŽ těžil ze své velké zbraně, ze standartních situací. Specialista na jejich rozehrávání, Michal Kopecký, v 51. minutě poslal do hořepnického vápna nadýchaný bochánek, jenž doputoval na hlavičku Jakuba Špinara a od ní až za záda gólmana Lapáčka.

 

Po této brance se do varu dostalo i publikum, které domácí namotivované borce hnalo za vyrovnáním. To přišlo poměrně záhy. V 63. minutě kopal Kopecký rohový kop a opět našel hlavičku Jakuba Špinara – 3:3. Hořepník byl i nadále pod tlakem, jeho útočná aktivita byla v podstatě nulová. Svou roli sehrálo i dvojité střídání, při němž hosté poslali ze hřiště do té doby výborně hrajícího Horkého, čímž ztratili kreativitu v záložní řadě.

 

Hořepník za celý druhý poločas nedokázal vystřelit na bránu, jedinou zajímavou střeleckou možnost měl Honza Jelínek, jeho dělovka však mířila vysoko nad. Domácí na tom byli v tomto ohledu lépe, byť do gólových situací se také nedostávali. A tak největší nebezpečí pro hosty hrozilo z nakopávaných míčů, několik závarů v hořepnické šestnáctce ale ke kýženému želivskému gólu nevedlo. S blížícím závěrem zápasu se na hřišti trochu přiostřilo, což ale k podobným bitvám patří.

 

Remízový stav mohl chvilku před koncem poopravit domácí Petr Studnička, jenž po příhrávce Bloudka měl na kopačce tři body. V této chvíli ale hosty bravurním zákrokem podržel Lapáček. A tak šlágr kola skončil nerozhodně. Se získaným bodem vzhledem k průběhu zápasu mohly být spokojeny oba týmy. Hosté sice ztratili tříbrankové vedení, za hru po pauze si ale víc než bod nezasloužili.



Sestavy


TJ Sokol Želiv
J. Thomaier [-] - L. Radil [-] , J. Radil [-] (46. P. Studnička [-] ) , J. Kratochvíl [-] , L. Malovec [-] (60. J. Bloudek [-] ) , M. Kopecký [-] , R. Dolejš [-] , J. Špinar [-] , A. Hora [-] , P. Novák [-] , J. Peknik [-] (65. L. Říha [-] )

TJ Sokol Hořepník
J. Lapáček [-] - O. Petrů [-] , M. Joneš [-] , O. Babický [-] - L. Zelenka [-] (60. R. Filip [-] ) , T. Jelínek [-] , J. Jelínek [-] , P. Sojka [-] - M. Přitasil [-] , M. Jelínek [-] - M. Horký [-] (60. M. Severa [-] )

ŽK: 88. A. Hora - 65. P. Sojka , 72. M. Přitasil .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: PODOBA Tomáš - KRPÁLEK Michal (N), DLOUHÝ Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů