2:3
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.09.2019 16:30

7.kolo, Středočeský | Krajský přebor , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Poděbrady si odvezly všechny body z Dobrovice


Branky


16

Dobrovice - Po herním útlumu v posledních třech utkáních cestovala poděbradská Bohemia na půdu ještě v loňské sezoně třetiligového celku z Dobrovice. Proti dosud neporaženému soupeři však dala na své předchozí neúspěchy zcela zapomenout.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dva góly hostí, jedna červená pro domácí

První nebezpečnější ohrožení brány mířilo za Borou, který z přímého mířil jen těsně vedle pravé tyče. Ve 12. minutě byli již hráči Bohemie o poznání úspěšnější. Novák přistrčil míč do běhu Javorkovi a ten mu ho okamžitě bez zbytečného váhání vrátil přesnou přihrávkou do úniku za obranu a prvně jmenovaný poslal míč podél brankáře Bartoše do sítě - 0:1. V závěru úvodní dvacetimintovky se v dobré střelecké pozici ocitl po sklepnutí Nepovíma Sirový, ale s jeho slabou střelou neměl Bartoš příliš velké problémy. O sedm minut později pak Bartoš vytáhl parádní reflex po zakončení Javorka. Ve 28. minutě byl za slovní protesty vyloučen domácí kapitán Cigánek.

 

Ve 40. minutě vybojoval Bora míč na Klainovi, u míče byl dříve před domácími obránci Novák, posunul na Nepovíma, který již se zakončením neměl žádný problém - 0:2. Ve 45. minutě nejprve musel projevit dostatek duchapřítomnoti Bartoš, když Kubánek adresoval podařený pas za obranu Javorkovi. Domácí brankář tentokrát dokázal včas vystoupit a v následném souboji se záložníkem Bohemie se mu podařilo míč zblokovat do bezpečí.

 

V nastavení pak dvakrát zahrozili prozměnu domácí. Po Vajglově rohovém kopu nejprve v těsné blízkosti poděbradské brány pálil z otočky Murárik, ale svůj pokus nasměroval pouze do bránícího Hrušky a nebezpečí pak definitivně zažehnal důrazným odkopem Herčík. A o několik desítek vteřin později si pak mladší ze stroperské dvojice Bohemie připsal další důležitý zákrok, když dokázal vložit nohu do zakončení Vajgla a jeho pokus zpoza pokutového území tak zblokoval do zámezí.

Dobrovičtí bojovali o vyrovnání až do konce, ale marně

V 52. minutě mohl naděje domácího celku na bodový zisk v utkání ještě více utopit do teoretických rovin Novák, který těžil z podařeného průniku a přesné přihrávky Javorka. Své zakončení do poloodkryté brány však nezvládl přesněji umístit a Bartoš dokázal svou nohou míč vyrazit. Forvard Bohemie nebyl úspěšnější ani po následném rohovém kopu z kopačky Nepovíma, když se tentokrát do jeho hlavičkového pokusu prozměnu vložil pohotovým zákrokem Murárik.

 

V 55. minutě se tak podle okřídleného sportovního úsloví nedáš, dostaneš, dostavil zákonitý trest, když dlouhé autového vhazování Macka defenziva Bohemie zblokovala pouze k Zelinkovi a ten míč mazácky uklidil k tyči Václavíkovi brány 1:2. V 63. minutě vyslal Kubánek další podařený pas do náběhu agilnímu Novákovi, ten si všiml před bránu nabíhajícího Javorka a neprodleně mu adresoval svou přihrávku. A zkušený středopolař se v podobných příležitostech nemýlí a vrátil hostům dvougólové vedení - 1:3. Ani třetí gólový direkt však vůli domácího celku nezlomil a čtvrt hodiny před koncem utkání je do hry opět vrátil Vajgl. K němu propadl centr z kopačky Golovka, který v pokutovém území ještě drobně prodloužil Murárik a za křižnou střelou dobrovického hráče se Václavík natahoval marně 2:3.

 

Pět minut před koncem základní hrací doby si to nejprve namířil po dlouhém Vajglově nákopu do úniku Zelinka, který následně ještě hledal před bránu nabíhajícího Kořínka, v pravou chvíli však dokázal zakročit kapitán Bohemie Hruška a míč uzmul do svého držení. V nastaveném čase pak defenziva Bohemie opakovaně čelila dlouhým nákopům z kopačky brankáře Bartoše, i v těchto situacích však dokázala tlaku soupeře odolat. A když se v samotném závěru utkání nedokázal zpoza pokutového území svým zakončením přesněji prosadit Zelinka, skončilo utkání pro někoho možná trochu překvapivým, ale zcela zaslouženým triumfem poděbradského mužstva.

 

Na zápase fotila Markéta Stiborová - moc děkujeme!



Ohlasy k zápasu


FK Dobrovice
David Miškovský: "První poločas jsme vyloženě prospali. Byl to výkon, který se už nesmí opakovat. Poděbrady zaslouženě vedly. Druhý poločas jsme i v deseti nepustili hosty přes polovinu a sahali po vyrovnání. Dostali jsme facku a musíme se z ní do dalších zápasů poučit."

FK Bohemia Poděbrady
Ladislav Bobek, trenér: "Začnu hodnocením sportovního výkonu. První poločas jsme byli jednoznačně lepším týmem. Pod dojmem hry proti deseti, a s dvougólovým náskokem, jsme trochu ve druhém poločase polevili. Domácí si vytvořili příležitosti a nechybělo mnoho, aby v deseti hráčích zápas vyrovnali. Víc mi zkazilo radost z vítězství provokativní a naprosto neobjektivní chování lidí, a to zejména některých funkcionářů, kteří svým chováním nepatří na fotbalové hřiště. Urážky v osobní rovině, provokace, a tak dále. Proboha, je to jen fotbal. Jestli mají tito zakomplexovaní lidé problém, ať nechodí na fotbal. A už vůbec, ať nepracují jako funkcionáři a jdou se léčit jinam."



Sestavy


FK Dobrovice
O. Bartoš [-] - M. Kopecký [-] (46. C. Golovko [-] ) , F. Kořínek [-] (87. T. Vejvoda [-] ) , M. Vajgl [-] , D. Zelinka [-] , T. Cigánek [-] , V. Haetchi [-] , P. Klain [-] , L. Macko [-] (71. L. Tůma [-] ) , O. Murárik [-] , V. Pečínka [-]

FK Bohemia Poděbrady
D. Václavík [-] - V. Herčík [-] (76. O. Hněvsa [-] ) , O. Bora [-] , J. Sirový [-] , J. Voříšek [-] , M. Novák [-] (63. L. Křelina [-] ) , T. Javorek [-] , T. Kubánek [-] (87. T. Šusta [-] ) , L. Nepovím [-] (90. J. Suchánek [-] ) , R. Hruška [-] , L. Hruška [-]

ŽK: 28. T. Cigánek , 45. P. Klain , 73. L. Tůma , 77. O. Murárik - 45. M. Novák , 87. T. Kubánek , 90. J. Sirový . ČK: 28. T. Cigánek .
Hráči zápasu: O. Bartoš , M. Vajgl - T. Javorek , M. Novák .
Počet diváků: 187. Rozhodčí: Zuskin Petr - BRAUNŠVEIG Vojtěch, ŠNÝDR Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Petr Huttr

Expert: Štěpán Vošta
Tip experta: výhra domácích

Poděbrady u nás nezahrály vůbec dobře a Dobrovice si s nimi poradí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Fanoušek - FK Slovan Lysá | Středočeský | Nymburk

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích