2:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.09.2019 15:30

9.kolo, Zlínský | 1.B třída sk. B, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Veselá až v závěru derby zlomila odpor Lužkovic


Branky


19

Místní derby bylo k vidění na Veselé, kam přicestovali fotbalisté z Lužkovic i s Ivošem Světlíkem v sestavě. V prvním dějství se poměrně slušná divácká návštěva branky nedočkal. Rozuzlení duelu přišlo v samotném závěru. To se trefil exligový Tomáš Dujka a pojistku pak přidal domácí kanonýr Petr Dlouhý.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli branka nepadla

Trolejbusová liga nabízí  derby utkání každý týden,  k soupeřům to týmy ze Zlínska  mají vzájemně jen pár kilometrů. Ovšem pro Veselou a Lužkovice není přitažlivější a prestižnější  zápas v sezóně, než tento jejich vzájemný, který los soutěže přisoudil právě na tuto neděli na Veselou. Zápas provázelo ideální slunečné počasí a i početná divácká kulisa, rozhodně nejvyšší návštěva na Veselé za  šest let domácích v I.B třídě – přes 200  diváků. 

 

Oba týmy do utkání vstupovaly s devíti podzimními body a oba pro klidné  plutí podzimními soutěžními vodami potřebovaly nutně bodovat. Veselá až na dlouhodobé marody byla kompletní a v posledních dvou zápasech bodovala a tak  byla mírným favoritem.

 

Svou roli ale v úvodních minutách nepotvrzovala. Lužkovice byly důraznější, přesnější a pohyblivější a začaly si v úvodní půlhodině vytvářet i gólové šance. Hosté hráli po větru a zejména Jakub Ronza na hrotu si nabíhal na dlouhé  míče za obranu a bylo otázkou času, kdy se mu některou akci podaří dotáhnout až do gólu. Na štěstí pro Veselou buď byly centry dlouhé a posbíral je gólman a nebo byl  mávaný a pískaný ofsajd. To byla pasáž, kdy Petr Červenka potvrdil svou kvalitu a tým  svými bravurními zákroky podržel. Vala v bráně Lužkovic byl první poločas téměř bez práce. Když už veselští útočníci vystřelili, tak míjeli zařízení. Postupně jich začali napodobovat i  hostující útočníci a i z těch největších šancí nedokázali skórovat. Nejblíže  gólu byla v první půli situace před brankou Valy v 27. minutě, kdy si obránci  přízemní centr zprava srazili jen centimetry vedle zadní tyče vlastní brány.

 

Domácí dokázali strhnout vítězství na svoji stranu

 

V druhém poločase už se Veselá dostávala více do hry a před brankou Valy se hrálo daleko častěji. Začínalo být jasné, že utkání pro sebe rozhodně ten, kdo dá první branku.  Lužkovice zahrávaly více  standardek a z nich Jakub Ronza a Ivo Světlík  stále hrozili. Na druhé straně trestné kopy Miroslava Čočka a Tomáše Dujky se neujaly. Nebezpečný byl jeden z rohů Tomáše Dujky z pravé strany. Míč skákal v malém vápně a nikomu se jej nepodařilo uklidit do brány.

 

V 72. minutě se domácí dožadovali  pokutového kopu za sražení Petra Dlouhého ve vápně. Píšťalka se ale neozvala. Pak ale přišla  78.minuta a střela Tomáše Dujky až téměř z půlící čáry.  Zkušeně vystihl, že  brankař Vala celý zápas hraje velmi vysoko a nachytal ho na hruškách, 1:0 pro Veselou. 

 

Z veselských hráčů spadla tíha odpovědnosti a nutností doma první skórovat a  bylo   k vidění několik pěkných akcí obou veselských útočníků Miroslava Záhořáka a Petra Dlouhého. Pojistku na vítězství dal  hned v 84.minutě Petr Dlouhý střelou vlevo od brankaře. Návrat na trávník  po zranění v 2.kole mohl gólem ještě  oslavit v 86.minutě střídající Jan Žaludek, ale gólman odskočený míč ještě  před ním stihl zkrotit. 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Výkon Veselé nebyl rozhodně na jedničku, stále je co zlepšovat jak v nasazení, tak v pohybu a zejména v přesnosti přihrávek. Ale jsme velmi spokojeni, že jsme potvrdili vítězstvím body z Holešova a udrželi krok se středem tabulky. Nebylo to vůbec lehké utkání. Lužkovice nedaly svou kůži lacino. Vyloženě je vychytal náš gólman a v závěru nachytali naši střelci.

FK Lužkovice-Želechovice
Jiří Ždanov, činovník: Vyrovnaný první poločas bez branek, šance Ronzy, kdy šel sám na brankáře nevyužita. Domácí byli střelecky více aktivní. Domácí Dujka 78. minutě střelou z dálky překonal vyběhnuvšího brankáře Valu. O šest minut později vstřelil Dlouhý druhý gól a bylo vymalováno. Třičtvrtě zápasu jsme s domácími hráli vyrovnaný zápas, pak jsme v závěru odpadli fyzicky.



Sestavy


TJ Sokol Veselá
P. Červenka [-] - O. Tkadlec [-] (61. M. Střílka [-] ) , P. Dlouhý [-] , O. Ševčík [-] (86. J. Žaludek [-] ) , D. Sokol [-] , S. Szivák [-] (23. M. Záhořák [-] ) , J. Červenka [-] , M. Čoček [-] , T. Pavel [-] , T. Divoký [-] , T. Dujka [-]

FK Lužkovice-Želechovice
M. Vala [-] - T. Krejčí [-] , M. Paták [-] (59. M. Šuba [-] ) , M. Čala [-] , T. Mičola [-] - J. Novotný [-] (81. J. Hamrlík [-] ) , V. Tichý [-] , I. Světlík [-] , P. Novák [-] (65. A. Rudl [-] ) - J. Ronza [-] , J. Král [-]

ŽK: 88. T. Divoký - 30. J. Král .
Hráči zápasu: P. Červenka , T. Dujka - I. Světlík .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: ŠTULÍŘ Michal - NĚMEC Jiří, ŠOŠOLÍK Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Administrátor klubu - TJ Sokol Veselá | Zlínský | Zlín

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Petr Koseček

Expert: Petr Tománek
Tip experta: remíza

Veselá bude hrát s Lužkovicemi nerozhodně

Fanoušek, Vedení klubu - TJ Sokol Veselá | Zlínský | Zlín

Tip: výhra domácích

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku