2:3p.
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.09.2019 10:15

8.kolo, Zlínský | 1.B třída sk. B, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Nečekaný hrdina v brance Veselé. Návrat do branky po patnácti letech byl pro Patrika Gerycha vítězný


Branky


16. M. Gerát , 55. B. Šuba - 9. T. Dujka , 69. P. Dlouhý
17

Celek z Veselé se představil v nedělním dopoledni v Holešově, kde ho čekala domácí rezerva. V prvním dějství viděli diváci po jedné brance na každé straně. Ve druhé půli nejdříve Šuba poslal Holešov do vedení, ale poslední slovo měl kanonýr Veselé Petr Dlouhý. Ten dvacet minut před koncem vyrovnal. V penaltách se více dařilo hostím a mají bod navíc.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli padlo po jedné brance na každé straně

 

"Na začátku byla sázka v hospodě. Na konci pak vychytaný penaltový rozstřel se skóre  3:0. Tak probíhal po letech návrat Patrika Gerycha na mistrovský fotbalový trávník. Ale pojďme po pořádku. Sedmý zápas, čtvrtý brankař. Pracovní povinnosti, zranění, dovolená – moc na vybranou jsme neměli. Trenér zariskoval a vsadil na Patrika. A risk mu vyšel na jedničku. Že Patrik umí, to se všeobecně vědělo, ale už roky to nikde nemínil prokazovat, na fotbal se chodil jen dívat. Slovo dalo slovo, k tomu sázka v hospodě a přijel nám do Všetul vytrhnout trn z paty.  A úvod měla Veselá ve Všetulích z říše snů. První míč za obranu v 9. minutě a na milimetr přesný lob Dujky do levé šibenice Oralovy svatyně. Na druhé straně ale v 16.minutě standardka a její exekutor posadil míč přímo na hlavu domácího snajpra Geráta a než si Patrik Gerych sáhnul na míč, bylo to 1:1", hodnotí úvodní dějství činovníci Veselé.

 

Hosté dokázali utkání ještě zremizovat

Do poločasu měla více příležitostí ke skórování Veselá, ale žádná ze šancí Dujky, Dlouhého ani Divokého se neujala. I úvod druhé půle patřil Veselé, ale v 55. minutě propadla práva strana veselské obrany a Šuba samostatný únik zakončil přesnou  přízemní střelou na zadní tyč, tam hostující gólman se natahoval marně. Holešovská rezerva po tomto gólu ožila a zle Veselé zatápěla, ale její dominance končila  před vápnem, do gólovek se nedostávala. Největší chybou domácích bylo, že nedokázali dostat do hry Miroslava Geráta, svého elitního střelce. Ten většinu času běhal bez míče vlevo od středu. To ho brzy otrávilo a tím se stal pro Veselou neškodným a další zásah do černého už nepřidal. To Veselá se nesmířila s nepříznivým stavem a nejblíže vyrovnání byla v 62.minutě po dalekonosné střele Dujky do pravé šibenice, ale Oral předvedl famózní zákrok a dokázal se vyšroubovat pod břevno a střelu vyrazit (narazil se o tyč, ale zápas dochytal). Ofenzivní choutky hostům vydržely i v dalších minutách a Petrovi Dlouhému se asi na popáté přeci jen podařilo domácí obranu přelstít a zkušeně zavěsil.  V 76.minutě přišel do útoku Veselé čerstvý Mir. Záhořák a unavené domácí obraně dělal problémy. Střelecky úspěšný ale už do konce zápasu nebyl. Domácí  z blížící se ztráty bodu byli nervózní a závěrečný tlak v jejich podání se už nekonal. Veselá  tak s dosažením remízy už neměla  nepřekonatelné problémy. 

 

 

 

Na penalty vyhráli hosté

V penaltách se více dařilo hostím a mají bod navíc. K penaltovému rozstřelu hosté přistupovali s úsměvem, jelikož de facto již měli splněno. A proto asi byli i odměněni druhým, bonusovým bodem. První dva střelce totiž gólman Veselé donutil svým pohybem tlačit své střely k tyči a oba tu tyč nakonec nastřelili. No a třetí pokus u opačné tyče holešovskému kapitánovi Paštěkovi lapil. Až překvapivě úspěšný byl návrat Patrika Gerycha na fotbalové trávníky. Bude to návrat trvalejšího rázu ?



Ohlasy k zápasu


SFK Elko Holešov B
facebook Holešova: Tomáš Vybíral, asistent trenéra Holešova B: „Začátek utkání byl opatrný, ale hosté z ojedinělé akce dokázali skórovat a šli do vedení. Nám se podařilo hned odpovědět po rohu, kdy se hlavou prosadil Gerat. Zbytek poločasu byl vyrovnaný. Druhou půlku jsme se chtěli zlepšit, ale pozorně bránící hosté nás do moc šancí nepouštěli. Nakonec se nám přece jen jedna ojedinělá akce povedla a my šli do vedení. Bohužel ke konci jsme opět chybovali v obraně a dostali vyrovnávací gól. Penalty to je loterie a dnes měli štěstí hosté.“

TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Ranní zápasy nám moc nejdou a strašilo nás navíc i loňských 1:5 zde ve Všetulích. Kluci ale tentokrát zápas odmakali a body z tohoto zápasu si zasloužili. Jednoduchou hrou vzadu se snažili i pomoci Patrikovi, kterému přeci jen chyběla zápasová praxe. Do zápasu se ale dostal rychle a týmu splatil důvěru vychytaným penaltovým rozstřelem. Kluky musím za výkon pochválit a body musíme potvrdit v nastávajících dvou domácích zápasech.



Sestavy


SFK Elko Holešov B
M. Oral [-] - M. Gerát [-] , D. Daďa [-] , M. Machálek [-] , F. Kotas [-] , R. Paštěka [-] , O. Ďulák [-] , D. Jetelina [-] (64. R. Pecha [-] ) , B. Šuba [-] , R. Vaculík [-] , J. Leško [-]

TJ Sokol Veselá
P. Gerych [-] - P. Dlouhý [-] , O. Ševčík [-] (76. M. Záhořák [-] ) , S. Szivák [-] , J. Červenka [-] , D. Dlabaja [-] , M. Čoček [-] , T. Pavel [-] , T. Divoký [-] , M. Střílka [-] (46. M. Bodlák [-] ) , T. Dujka [-]

ŽK: 81. D. Daďa .
Hráči zápasu: B. Šuba - P. Gerych .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: KOTAČKA Rostislav - SCHNÜRMACHER Filip, KATRŇÁK Milan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Vedení klubu - TJ Sokol Veselá | Zlínský | Zlín

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Administrátor klubu - TJ Sokol Veselá | Zlínský | Zlín

Tip: výhra hostů

Petr Koseček

Expert: Josef Kulíšek
Tip experta: remíza

Veselá uhraje s Holešovem bod

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku