3:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.08.2019 17:00

13.kolo, Karlovarský | Karlovy Vary | Okresní přebor , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bochov bere tři body


Branky


4

Report zaslal Petr Šikýř. Děkujeme!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí po půli vedli

Dne 17. 8. 2019 odehrálo mužstvo Jáchymova své první podzimní utkání na hřišti v Bochově. I když už ve mne nejsou takové emoce jako těsně po zápase, těžko se mi hodnotí zápas, kde jsme nebyli horším týmem – možná i o něco lepším. Bohužel fotbal se hraje na góly a ty dali domácí tři.

 

V páté minutě utkání se potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš. Hráči Jáchymova nebezpečně zaútočili, ztratili u velkého vápna míč, který si převzal domácí obránce a postupoval až k brance hostí. Zcela selhala střední záloha, která chyběla tam, kde měla být. Obrana hostí ustupovala, aniž by kdokoliv se snažil přerušit akci domácího hráče, který dal nakonec branku. Do 15 minuty se Jáchymov hledal. Od té doby se hra vyrovnala. Za zmínku snad stojí akce, kdy domácí kopali roh a před tím evidentně udeřil jejich hráč bránícího hráče Jáchymova do obličeje – bude vidět na videu ,kdy je patrno , že celou akci měl HR před očima bez zakrytého výhledu. Každý myslel, že bude odpískán faul. Bohužel první chyba hrozně pískajícího hlavního rozhodčího Vaněčka. Dále se v prvním poločase předvedl i pomezní rozhodčí Zázvorka, kdy nesmyslně odmával postavení mimo hru hráče Jáchymova, který stál více jak metr před obranou domácích. Pokud by se tak nestalo, mohli jít hosté v přečíslení do útoku. Byla otázka, zda to byl od pomezního úmysl, nebo neuměni. Obojí je ale špatné.

Domácí si vedení pohlídali

Do druhého poločasu nastoupil zcela jiný Jáchymova šel za vyrovnáním. Bohužel hlavní rozhodčí byl proti a to píši s vědomím toho, že mám odpískáno téměř 10 let v Praze a středních Čechách. Také jsem dělal chyby, ale nikdy jsem hrubě neovlivnil zápas, jako se to stalo v tomto. Pokud tomu tak bude nadále doporučuji komisy rozhodčích, aby přenechali pískání lajkům – ušetří a mohou posílit vyšší soutěže, kde jim rozhodčí chybí.

 

Běžela 54. minuta, kdy útočník Jáchymova obehrál obránce, ten se jej snažil nejdříve chytit za dres a to bylo zcela evidentní, protože mu rychlostně nestačil tak mu dal „kosu“. Ten obránce byl u lajny poslední, takže evidentní červená a když ne tak žlutá. No, a protože tento hráč měl již žlutou tak nedostala ani tu. To bylo první hrubé porušení ze strany HR. V 64. minutě nebyla uznána Jáchymovu branka pro údajný ofsajd. Další a ještě větší hrubé porušení ze strany HR  přišlo v 67. minutě. Útočník Jáchymova šel sám na brankáře. Obránce mu nestačil a zastavil jej až jeho podkopnutím ve velkém vápně. HR by to snad ani neodpískal, ale na pokyn jinak výborného pomezního Kaňky, který faul odmával a ukázal zcela zřetelně na pokutový kop HR zareagoval a odpískal. Dal domácímu hráči červenou kartu a k překvapení všech vytáhl míč mimo pokutové území. To už nebylo neumění pískat, ale rozhodovat ve prospěch domácích hráčů. V té době měli hrát bez dvou vyloučených a kopat se měla na ně penalta. To se může jakékoliv mužstvo snažit sebevíc, ale nemá šanci proti nejlepšímu „hráči“ na hřišti a to rozhodčímu. Opakuji, píši to s vědomím toho, že mám něco odpískáno a pokud by to měl být trend v okrese, tak se nebudu divit, že někteří rozhodčí dopadnou jako v tom seriálu Okresní přebor. Jáchymov i přesto šel za vyrovnáním. Posílil útok o dalšího hráče. Bohužel v 84. minutě přišla krásná akce domácího borce, který vymotal tři bránící hráče Jáchymova a životní střelou z dost velkého úhlu do šibenice zvýšil na 2:0. Hřebík do rakve padl v poslední minutě, kdy se krásně trefil z přímého kopu k tyčce domácí borec a uzavřel skoré na 3:0, které vůbec neodpovídá dění na hřišti. Jáchymov si za předvedenou hru bod minimálně zasloužil.

 

Za zmínku stojí i to, že když jsou rozhodčí kritizováni od mužstva, tak jim to v dalším zápase dají většinou „sežrat“ a to taky svědčí něco o charakteru člověka. Když jsem se už dříve ptal na svazu proč nechají takové rozhodčí pískat, tak odpověď která za mne neobstojí, byla ta, že jsou rádi za každého rozhodčího. Stojím si za svým. Ať v těch nižších soutěžích raději píská lajk. Horší to určitě nebude a svaz ušetří.



Sestavy


FK SMB Bochov
M. Šipula [-] - M. Janáček [-] (46. [-] ) , J. Podskoč [-] , F. Machala [-] , D. Herman [-] , R. Záluský [-] , D. Tvrdek [-] , K. Tvrdek [-] , J. Cibulka [-] , M. Heimerle [-] , D. Hazucha [-] (59. J. Hejhal [-] )

TJ Jáchymov
D. Boudný [-] - M. Baláž [-] (57. P. Konečný [-] ) , T. Trojek [-] , E. Janeczek [-] , Š. Dvořák [-] - D. Tichý [-] , J. Dressler [-] , Š. Wittmayer [-] , J. Poljak [-] - P. Hekel [-] , J. Zimmermann [-] (67. R. Lešťan [-] )

ŽK: 37. D. Tvrdek , 57. J. Podskoč - 12. M. Baláž , 76. D. Tichý , 90. E. Janeczek . ČK: 68. D. Herman .
Počet diváků: 54. Rozhodčí: Vaněček Petr - KAŇKA František, ZÁZVORKA Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích