Mokré stále neporažené, Horní Stropnici zdolalo díky gólu Housky


Branky


12

Horní Stropnice začala utkání jen s jedinným náhradníkem na lavičce, stoper Chovanec dorazil až v průběhu první půle. Hostující střídačka na tom byla podobně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas branku nepřinesl

Úvod utkání patřil leaderovi z Mokrého. Už ve třetí minutě uspěl Houska ve sprintérském souboji s Holejem, ale z vápna střílel pravačkou jen slabě a mimo. Chvíli nato zkusil Hrádkovu pozornost z obdobné pozice Valenta. Ve 12. minutě posunul kapitán Štumbauer do vápna kde před nabíhajícím Houskou zkrotil balon s problémy Josefík. O minutu později se ve vápně ocitl osamocený kdo jiný než Houska a domácí gólman jen s námahou vytěsnil míč nohou na roh. Po čtvrt hodině hry, Holejově standardce, Valentově prodloužení a teči hostující obrany snad ze dvou metrů vysoko přestřelil bránu Bušta. Hra se víceméně vyrovnala a k vidění byly jen pološance na obou stranách. Ve 27. minutě se po hezkém prostrčení dostal k zakončení na vápně Haňur, Hrádek však zasáhl výborně. Minutu nato byl Haňur znovu v nebezpečné pozici, ale balon si o kousek ukopl. Ve 38. minutě hosté Holejovu standardku odvrátili jen k Valentovi, jenž bránu z voleje vůbec netrefil.

 

Mokré díky jediné brance odváží tři body

Ve 47. minutě a výhodě po šlapáku na Holeje nakopl balon Chernev, Haňur mířil středem sám, ale Hrádek znovu skvěle vyškrábl na roh. O chvíli později a přihrávce Housky nechal Hrabánek vyniknout Josefíka. V 64. minutě prodloužili hosté aut až na Kössla jenž střelou přes hlavu netrefil. V 71. minutě se po standardce z půlky dostal k zakončení Hrabánek. Skákavý balon však mezi tři tyče nenasměroval. Klíčový okamžik přišel čtvrthodiny před koncem. Povedený centr od lajny našel před bránou osamoceného Petra Housku, který si mohl vybrat. A hlavičkou do protipohybu Josefíka rozhodl - 0:1. O pár minut později rozvlnil z úhlu Houska síť znovu, ke smůle hostů jen tu boční. V 83. minutě se po spolupráci Haňur, Nistror dostal druhý jmenovaný do velké šance, ale Hrádek dobře vyběhl a byl příliš blízko aby domácí forvard zakončil. V 86. minutě naservíroval Tancer míč před poloodkrytou kasu, Houska však v těžké pozici zařízení netrefil.

Autor: Lukáš Filek



Ohlasy k zápasu


TJ Hraničář Horní Stropnice
Lukáš Filek: Pro nás to bylo dneska takové srovnání. Jsme opravdu na špici oprávněně a dokážeme vzdorovat neporaženému lídrovi? Vzhledem k průběhu zápasu je to určitě ztráta. Mokré bylo k poražení a zápasu by spíše slušela remíza. Při vší úctě k soupeři se Mokré neprezentovalo jako neporazitelný suverén soutěže. Hráčem zápasu je asi celý mančaft, protože všichni kluci bojovali a jezdili po zadku.

TJ Mokré
Petr Štumbauer (hráč): V první řadě jsme rádi, že si ze Stropnice body odvážíme. Vzhledem k ostatním výsledkům kola, jsou tyhle body opravdu důležité. Nebyl to lehký zápas, soupeř hrál v pěti lidech v útoku a v pěti lidech v obraně. Mezihra uprostřed hřiště byla sice naše, ale útoky narážely na zaparkovaný autobus před brankou domácích a každý jejich odkop byl nebezpečný. Domácí publikum kluky hlasitě podporovalo a my jsme si vyslechli nejednu nadávku. Pan rozhodčí držel asi stejnou rovinu jako je ve Stropnici hřiště. Neodpískaná penalta, pár otočených faulů, po konečném hvizdu to byla opravdu euforie. Sportovně musím uznat, že Stropnice pro nás byl jeden z nejtěžších soupeřů podzimu a remíza by byla spravedlivá. Fotbal se ale hraje na góly a my máme Housku.



Počet diváků: 60. Rozhodčí: ZEVL Karel - CHOVANEC Zdeněk (N), MATĚJKA Zdeněk (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
21. 10. 2019 09:30
Hodnocení zápasu
Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2019 23:43
Fanoušek, Funkcionář, Předseda klubu - TJ Sokol Štěpánovice | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2019 19:02

Tip experta: výhra hostů

Stropnice, ač to tak v tabulce nevypadá, hraje dle mého, nejhorší fotbal v této třídě. Zato Mokré je suverénní a vyhraje. 1:4

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2019 14:25

Tip: výhra hostů