4:2
(2:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.09.2019 17:00

5.kolo, Jihočeský | České Budějovice | III. třída sk. A, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Horní Stropnice porazila týnskou rezervu


Branky


20. J. Nistor , 23. J. Haňur , 54. V. Trojan , 85. J. Holej - 66. D. Maruška , 88. M. Tomka
13

Fotbalisté Horní Stropnice zvládli utkání 5. kola III. třídy a na domácím hřišti porazili Týn nad Vltavou 4:2. Mírným favoritem byli určitě hosté, ale jelikož na utkání dorazilo pouze jedenáct statečných tak všechny předzápasové tipy tímto vzaly za své.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas ovládli domácí

Po většinu zápasu skrápěl hrací plochu mírný déšť. Hostující lavička zela prázdnotou, dokonce i oba pomezní byli z řad domácích. Hosté z Týna se snažili tvořit hru, ale naráželi na připravenou domácí obranu, případně na pozorného gólmana Josefíka. Domácí spoléhali na brejky ze kterých byli nebezpečnější. Už v 1. minutě vybojoval Holej míč, posunul na Haňura jenž mu dokázal do slibné pozice vrátit, ale hostujícího gólmana střela doprostřed nepřekvapila. V 5. minutě nastala ve vápně hostů trma-vrma po centru Haňura z pravé strany, hosté trochu se štěstím odvrátili do autu. Ve 13. minutě se po úniku po křídle a navedené balonu na střed vápna pokoušel prosadit agilní mladík Vladyka, gólman hostí byl na umístěnou střelu k tyči připraven. V 19. minutě propadl týnským zadákům výkop Josefíka, Haňurův pokus o lob Kubík se štěstím konečky prstů vyrazil mimo bránu. Haňur ovšem zabojoval a dokázal balon posunout před odkrytou svatyni a sváteční střelec Josef Nistor mohl mít ruce nahoře, 1:0. Hezkou fotbalovou akci nachystal Hraničář svým fanouškům na 25. minutu. Holej nevypustil souboj na půli hřiště a šajtlí vyzval k samostatnému úniku Jindřicha Haňuru jenž vybíhajícího Kubíka zpoza vápna přeloboval, 2:0. Po půlhodině hry a hezkém ťukecu centroval Vrobel, Haňur byl znovu nejvýše, ale gólman hostí míč v pohodě sebral. Ve 37. minutě vyhrál ve středu hřiště Haňur soboj pro Fajfrlíka, ale hostující gólman se přehodit nenechal. 

Domácí berou všechny body

Ve druhé půli domácí po rychlém gólu zalezli a zahráli na nervy svým fanouškům. V 54. minutě hostující obrana odvrátila Holejův nepovedený centr jen za vápno kde si nabíhající Václav Trojan píchl balon a vystřelil přízemní přesnou střelu na vápně, 3:0. Zbytek zápasu byli hosté aktivnější a nebezpečnější. Týn měl více ze hry a hrozil. Stejně jako po většinu zápasu pohořel na soustředěné obraně se skvěle chytajícím Josefíkem. Následující minutu pálil ze slibné pozice kapitán Maruška jen těsně mimo. O tři minuty později zkusil Josefíkovu pozornost Klein. Po hodině hry a kombinaci hostí hasil dobrým zákrokem střelu Červenky Josefík, roh. V 64. minutě donutil k výbornému zákroku domácího gólmana po přihrávce tvořivého Tomka David Maruška. Toto varování domácím nestačilo. Minutu nato Josefík vyrážel pokus Davida Marušky, přízemní střelu z dobrých 25ti metrů poněkud nepochopitelně nohou a míč rozvlnil horní síť, 3:1. S šancemi hostů přibývalo i okének v jejich obraně. V 76. minutě přiťukl Haňur balon Trojanovi, jenž se snažil překvapit hostujícího gólmana poblíž vápna. Po 80ti minutách hry se do vápna proháčkoval živou vodou politý David Maruška a Cherněv ho možná zastavil nedovoleně, penalta. Pravidlo, že postižený hráč nemá penaltu kopat potvrdil David Maruška, když střelou doprostřed nechal odčinit svou předchozí chybu Josefíka. Pět minut před koncem po několikátém přiťuknutí Fajfrlíka na Josefa Holeje a několikátém pokusu z dálky se ne zrovna tvrdá a umístěná střela zatřepotala v síti, 4:1. Klid a jistotu zisku třech bodů nesebrala domácím ani 88. minuta a chytrý oblouček z rohu vápna, Milan Tomka, 4:2.

Autor: Lukáš Filek



Ohlasy k zápasu


TJ Hraničář Horní Stropnice
Lukáš Filek: Dnes se nám sázka na brejky vyplatila a většinu zápasu jsme byli nebezpečnější. Dokázali jsme proměnit šance a být zodpovědní vzadu. Proto tři body zůstávají doma. Hráčem zápasu bych asi zvolil Haňura. Má gól a asistenci ač nastupuje na nezvyklém postu. Nebýt zbytečné branky skvělý výkon předvedl Josefík. Stejně důležité je, že nikdo zápas neodchodil, neodflákl nebo vyloženě nepropadl! To je myslím po našich změnách v sestavě velmi důležité.

FK Olympie Týn nad Vltavou B
Oldřich Lukeš (hráč): Ještě v sobotu ráno jsme nevěděli jestli do Stropnice vůbec pojedeme. Nakonec jsme nastoupili s brankářem Adzimou v poli, s dorostencema Kleinem a Novákem a Zavadilem, který už skončil aktivní kariéru. Domácí nás potrestali po našich hrubých chybách. My začali hrát až druhý poločas. Otevřeli jsme obranu. Neměli jsme co ztratit, ale manko už jsme nestáhli. Nedali jsme ani penaltu pět minut před koncem a prakticky z protiútoku jsme dostali gól. Musim poděkovat všem hráčům za přístup a snahu.



Sestavy


TJ Hraničář Horní Stropnice
P. Josefík [-] - J. Nistor [-] , M. Mikl [-] , M. Vrobel [-] , J. Maršálek [-] , M. Fajfrlík [-] , D. Valenta [-] , S. Chernev [-] , J. Charvát [-] , J. Haňur [-] , J. Holej [-]

FK Olympie Týn nad Vltavou B
M. Kubík [-] - J. Adzima [-] , J. Novák [-] , K. Klein [-] , V. Červenka [-] , O. Lukeš [-] , M. Tomka [-] , L. Ponec [-] , J. Maruška [-] , D. Maruška [-] , P. Zavadil [-]

Hráči zápasu: J. Haňur - M. Tomka .
Počet diváků: 30. Rozhodčí: Škuthan Jaroslav st. - DRBOUT Zbyněk (N), HAŇUR Jindřich (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Funkcionář, Předseda klubu - TJ Sokol Štěpánovice | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Olympie vstoupila do nové sezony na výbornou bez ztráty bodu.
V domácím prostředí H. Stropnice však narazí a odjedou domu s prázdnou.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích