A. Fencl 8. (vl.)
P. Vazač 37.
R. Tábora 72.
3:1
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.11.2019 14:00

13.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Úsilné v souboji nejslabších celků proti Borovanům vybojovalo výhru


Branky


8. A. Fencl (vl.) , 37. P. Vazač , 72. R. Tábora - 40. P. Mikeska
13

Do Úsilného, které momentálně má vizitku nejhoršího týmu aktuálního ročníku OP, kdy získalo pouhé 4 body, přijel druhý nejslabší tým, kterým jsou Borovany a na jejich účtě je 10 bodů. V loňské sezóně proběhla na hřišti Úsilného mezi mužstvy v jarní části vcelku slušná přestřelka, kdy se konečný výsledek zastavil na skóre 6:3.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí se dostali do vedení, ale zápas zůstal stále otevřený

Utkání dvou celků z chvostu tabulky začalo ve slušném tempu. Již v 8. minutě se domácí fotbalisté ujali vedení v zápase, když akce začala na pravé záloze, kde se domácí hráč rychlou kličkou uvolnil, poslal před bránu prudký centr, kde nešťastně tečoval míč do vlastní branky hostující Aleš Fencl - 1:0. Hosté si poté vypracovali několik nebezpečných šancí, ale z těch největších stojí za zmínku pouze trefená tyč z asi 20 metrů od R. Chrástky a další nebezpečná akce tohoto hráče, kterého poté vychytal domácí gólman R. Hlouška. Domácí se dostali před koncem první půle dokonce do dvougólového vedení. Ve 37. minutě zahrávali hosté trestný kop, ale na polovině útočné půlky ztratili míč a domácí se dostali do přečíslení. Z levé strany přiletěl na penaltu rychlý centr a z druhé vlny dobíhající Petr Vazač prostřelil hostujícího brankáře Z. Husku - 2:0. Hosté se ale přeci jen ještě do půle dočkali snížení, když dostali příležitost k trestnému kopu z cca 25 metrů, ke kterému se postavil Petr Mikeska a přes zeď trefil přesně a nádherně šibenici za zády R. Hloušky - 2:1.

Úsilné pojistilo výhru třetí brankou

Do druhé půle vstupovaly oba týmy s vědomím, že jednogólový náskok domácích ještě nic neznamená a zápas je stále otevřený. Domácí začali hrát více ze zajištěné obrany a snažili se spíše svůj jednobrankový náskok udržet. Naopak hostům se příliš v útočné fázi nedařilo a tak v podstatě o výsledku utkání rozhodla jediná vydařená gólová akce z kopaček domácích fotbalistů. V 72. minutě hostující hráči chybovali ve středu hřiště, když domácí Rudolf Tábora prošel mezi třemi hráči až před brankáře, kterého obstřelil a poslal svůj tým opět do vedení o dvě branky - 3:1.



Ohlasy k zápasu


Úsilné
Petr Vazač ( hráč ): Navázali jsme na zlepšené výkony. Hráli jsme s chutí i pohybem a od začátku jsme diktovali tempo. Nevyužili jsme pár příležitostí a soupeř nám pomohl vlastním gólem. Po dvaceti minutách přidali i hosté a vyrovnali hru. Nám se ale po skvělém úniku Německého po lajně a Vazyho uklizení na zadní tyči podařilo zvýšit skóre a uklidnit se. Soupeř nás pak ale chvilkami dostal pod tlak a ze standardky nádhernou trefou snížil. Do druhé půle jsme však vstoupili opět aktivněji, vycházela nám kombinace i obranné úkoly a po několika zahozených gólovkách jsme přidali pojišťovací branku, když to vzal Ruda Tábora na sebe. Poté už jsme si bojovností uhájili výsledek.

FK Calofrig Borovany
Milan Plachta a Miloslav Langer ( trenéři ): V pátek na tréninku jsme se bohužel dozvěděli smutnou skutečnost, že nám bude chybět sedm lidí kvůli nemoci nebo nějakému zranění. První poločas kluci odehráli dobře, ale bohužel po dvou našich chybách jsme dostali dva góly. Myslím si, že jsme byli lepším týmem, domácí jsme tlačili, ale jejich brankář chytal výborně. Druhý poločas byl z naší strany hodně špatný a domácí hráli chytře zezadu na brejky. Pokud budeme opět vybírat pár hráčů, kterým se zápas vcelku vydařil, byl by to Radek Chrástka, brankář Zbyněk Huska, druhý brankář, jenž musel do pole na pozici obránce, Jan Lapčík, Petr Tůma, Petr Langer a střelec branky Petr Mikeska.



Sestavy


Úsilné
R. Hlouška [-] - V. Drmota [-] , M. Salibašić [-] , P. Vazač [-] , J. Rybecký [-] , J. Taušek [-] , R. Tábora [-] , J. Čada [-] , M. Fajtl [-] , J. Jírovec [-] , Z. Německý [-]

FK Calofrig Borovany
Z. Huska [-] - D. Babka [-] , R. Chrástka [-] , F. Sedlák [-] , P. Mikeska [-] , A. Fencl [-] , M. Kříž [-] , J. Struska [-] , J. Lapčík [-] , P. Tůma [-] , P. Langer [-]

ŽK: 36. Z. Německý , 78. J. Čada - 42. R. Marsden .
Hráči zápasu: R. Tábora , J. Jírovec .
Místo: Úsilné. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Hučík Marek - KAPINUS Milan (N), BRÁZDA Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2019 11:33

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2019 20:35

Tip experta: výhra domácích

Borovany jsou silnější doma, proti nám sehráli dobrý zápas. Ale venku to je jiná písnička, takže tipuju, že Úsilné doma v důležitém zápase poskládá tým a o gól vyhraje.

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2019 11:42

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2019 10:08

Tip: výhra domácích