3:2
(2:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.10.2019 15:00

11.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rezerva Jankova si poradila s hráči Borovan


Branky


1. P. Maxa , 24. V. Homoláč , 59. M. Maurer - 40. D. Babka , 90. D. Babka
17

Borovany se po pomalejším rozjezdu do sezóny do jisté míry zvedly a před vzájemným soubojem s jankovsko-dubenskou "Benfikou" ztrácely na soupeře v tabulce okresního přeboru dva body. Favoritem střetnutí byla domácí družina trenéra Zdeňka Bürgera, která svou roli zvládla a po poměrně dobrém výkonu zvítězila 3:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí tlačili, ale hostující brankář držel naděje na slušný výsledek

Domácí byli od samotného počátku lepším týmem a v drtivé většině prvního poločasu se hrálo podle jejich not. Hodně jim také pomohl bleskurychle vstřelený gól, který padl v nějaké čtyřicáté vteřině. Jankovská rezerva využila pomoci trojice pendlů a jeden z nich, Martin Popelka, svým sólem zajistil brzký první gól. Již zmíněný M. Popelka se vydal na sedmdesátimetrové sólo, kolem bránících hráčů prošel jako kolem slalomových branek, před pokutovým územím přihrál Petru Maxovi, jenž střelou do protipohybu gólmana J. Lapčíka otevřel skóre - 1:0. I nadále se hrálo převážně na polovině hostujícího celku a gólman J. Lapčík byl v neustálé permanenci. Ovšem vedl si dobře a další příležitosti zneškodnil. Tu největší M. Maurerovi po hezké spolupráci s M. Predigerem. Právě M. Prediger o chvíli později těžil z dobrého napadání M. Popelky, ale i tentokrát se gólman Borovan blýskl skvělým zákrokem. A tak nakonec uspěl až Václav Homoláč, jenž se vrátil do sestavy po třítýdenní pauze. Ve 24. minutě se k němu dostala sražená Řezníčkova střela, kterou si nejprve zpracoval a druhým dotykem jej mezi nohami brankáře J. Lapčíka poslal do branky - 2:0. Po půlhodině hry předvedli rychlou a přesnou akci na levé straně P. Maxa s M. Maurerem, bohužel druhý jmenovaný ve finále při pokusu o střelu netrefil ideálně míč. Stejní fotbalisté si role vyměnili o čtyři minuty později. M. Maurer přihrával, Maxově střele v cestě do branky zabránil jeden z obránců. A když rozhodčí neposoudil Maurerovo sražení v pokutovém území jako penaltové, udeřily Borovany. Domácí J. Janeček chybnou rozehrávkou našel pouze Davida Babku, ten prošel mezi trojicí zadáků a střelou na prední tyč vlil hostujícímu mančaftu více nadějí na bodový úspěch - 2:1.

Druhý poločas již nenabídl tolik gólových příležitostí jako ten první

Ani druhý poločas nepřinesl výraznější změny na trávníku, co se herního rozložení sil týče. Opět to byl Jankov "B", kdo hrál více s míčem na kopačkách a především na útočné polovině. Jen těch gólových příležitostí ubylo. Ale nějaké přeci jen byly. Například přímý volný kop po faulu na M. Predigera z nějakých dvaceti metrů sliboval velké nebezpečí, jenže P. Maxa ve své kariéře zahrál nespočet povedenějších "přímáků" než ten nedělní. Pak přišla 59. minuta, urputným napadáním vybojoval míč J. Šindelář, M. Prediger jej předal svému jmenovci Matěji Maurerovi, jenž byl střelou kolem J. Lapčíka odměněn za svůj výborný výkon vstřelenou brankou, která pro něho byla již pátou v ročníku - 3:1. Definitivní razítko měl v 60. minutě po skvostném centru J. Janečka na hlavě P. Maxa, leč hra hlavou není jeho silná stránka, což se potvrdilo. Tím byly tutovky domácích vyčerpány. Poté už přicházely spíše jen náznaky nebo střelecké pokusy ze střední vzdálenosti. Třeba jako ten D. Šindeláře, kterému chybělo více přesnosti. V 64. minutě ještě nevyužili hosté velkou příležitost, kdy sám na bránu postupoval M. Kříž, ale vychytal jej domácí brankář M. Hučík. V dalších pološancích domácích hráčů neuspěl J. Beníšek ani ofenzivně laděný M. Popelka. Když už to vypadalo, že bude konec, přišla slabší chvilka M. Řezníčka, kterou potrestal po přihrávce od kapitána M. Tomáška David Babka a vsítil druhou branku v utkání - 3:2. Avšak hned vzápětí byl hlavním rozhodčím duel ukončen, a tak Borovany odjely z Dubného s nepořízenou.



Ohlasy k zápasu


SK Jankov B
Petr Maxa ( hráč ): Výsledek vypadá těsně, ale troufám si říci, že jsme měli zápas pod kontrolou. Podařilo se nám vstřelit rychlou branku a ve hře jsme dominovali. Na každý gól jsme ale potřebovali zhruba tři šance, kdežto soupeř v podstatě z jediné střely v první půli snížil. Ve druhém dějství jsem já sám mohl přidat dva góly, bohužel se nestalo a pak to vypadalo až do konce na dostřel, což se Borovanům nakonec v 90. minutě podařilo. Myslím, že by po průběhu zápasu odpovídala naše výhra tak o 3 góly. Pochválit musím Matěje Maurera, který hrál skvěle, a také Martina Popelku. Samozřejmě hráč, který odehrál dvě sezony v divizi a patří k nejlepším hráčům KP, tak to musí být v této soutěži znát. A to předvedl hned na začátku, kdy prolétl přes celé hřiště a přihrál mi do jasné pozice na první gól.

FK Calofrig Borovany
Milan Plachta a Miloslav Langer ( trenéři ): Domácí dnes nastoupili v hodně silné sestavě, takže na nás vlétli a bohužel jsme inkasovali branku velice brzy. To samozřejmě poznamenalo další průběh poločasu a v prvních třiceti minutách nás domácí víceméně drželi na naší polovině. Naštěstí nám výborně zachytal Honza Lapčík. Ve druhém poločase se nám podařilo alespoň částečně vymanit z drtivého tlaku domácích, ale naneštěstí jsme inkasovali branku na 3:1 a v závěru se nám už jen po pěkné akci podařilo snížit. Přesto pro nás výsledek vzhledem k průběhu utkání vypadá nakonec velmi dobře. Všechny kluky musím rozhodně pochválit za bojovnost a obětavost v tomhle velmi těžkém utkání a předvedli vynikající fotbal. Jmenovitě bych vyzdvihl, jak sem již zmiňoval Honzu Lapčíka, chytal opravdu výborně a dále beky Davida Langera s Milanem Pečmanem, v záloze Martina Tomáška s Matějem Blažkem a v útoku určitě střelce obou našich branek Davida Babku.



Sestavy


SK Jankov B
M. Hučík [-] - M. Popelka [-] , M. Řezníček [-] , S. Kysela [-] - O. Maxa [-] , J. Beníšek [-] , V. Homoláč [-] - J. Tušl [-] , J. Kotnauer [-] , D. Šindelář [-] , T. Bürger [-]

FK Calofrig Borovany
J. Lapčík [-] - M. Langer [-] , B. Kratoška [-] , R. Chrástka [-] , A. Fencl [-] , M. Pečman [-] , M. Tomášek [-] , M. Blažek [-] , F. Sedlák [-] , J. Alexa [-] , M. Kříž [-]

ŽK: 43. R. Chrástka .
Hráči zápasu: M. Popelka , M. Maurer - J. Lapčík , D. Babka .
Místo: Dubné. Počet diváků: 40. Rozhodčí: Hučík Marek - PAVLÍK Michal (N), SAGAN Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2019 22:50

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2019 11:39
Petr Kubát

Expert: René JANOUŠEK
Tip experta: výhra domácích

Jankovu se moc nedaří, ale doma se dají dohromady a Borovany porazí.

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2019 09:00

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2019 14:22

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2019 10:30

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2019 08:55

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2019 06:08

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2019 14:56

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2019 14:31

Tip: výhra domácích