Žabovřesky prohrály na domácím hřišti s Borovany


Branky


21

V téhle sezóně zatím odehrály Žabovřesky pouze dva zápasy na domácím hřišti a neprohrály ani jeden z nich. Borovany se v začátku sezóny trápily a trvalo dlouho, než získaly alespoň nějaký bod. To se ale otočilo a v posledních čtyřech zápasech odešly ze hřiště pouze jednou poraženy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bezgólový první poločas

První poločas se spíše odehrával mezi vápny bez velkých šancí. Hosté z Borovan začaly utkání vcelku vlažně a za první půli si dokázali hostující hráči vytvořit jedinou vážnější příležitost, kdy ale R. Chrástku vychytal domácí brankář M. Škaroupka. Na druhé straně vychytal J. Lačík samostatný únik domácího hráče a vyřešil i několik dalších ošemetných situací, takže oba týmy odcházely do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Dvě branky hostujícího R. Chrástky rozhodly zápas

Do druhého poločasu chtěli domácí určitě vstoupit lépe, ale místo toho dostali během čtvrthodiny dva góly a to se jim pak už těžko dotahovalo. V 50. minutě se vyplatilo důrazné napadání Radka Chrástky, který po domácí chybě vybojoval míč a otevřel skóre zápasu - 0:1. Další branku přidal Radek Chrástka v 63. minutě, když dostal přihrávku za obránce a po svém samostatném úniku prostřelil domácího brankáře M. Škaroupku podruhé - 0:2. Hosté měli ještě jednu velkou příležitost, když P. Mikeska obešel dva domácí obránce, centrem našel F. Sedláka, který volejem napálil vnitřní stranu břevna, od kterého se míč odrazil před brankovou čáru a ke třetí brance hostů scházelo opravdu málo. Také domácí neproměnili několik šancí, z nichž největší měl asi P. Pokorný, kdy sám před gólmanem J. Lapčíkem po skvělé přihrávce od J. Lapeše nedal gól. Navíc po jednom z rohových kopů i oni nastřelili hlavou Jana Hály břevno hostující branky. Přeci jen i jim se podařilo alespoň snížit v samotném závěru zápasu. Po nákopu do velkého vápna v 88. minutě L. Formánek přistrčil míč právě na Pavla Pokorného a ten propálil gólmana hostů - 1:2.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Žabovřesky
Luboš Formánek ( hráč ): V sobotu jsme si chtěli udržet domácí neporazitelnost, ovšem to se nám vůbec nepovedlo. Mezihra nám trochu vázla a do moc šancí jsme se nedostávali a když ano, totálně jsme jí zazdili. Na Srubci musíme předvést rozhodně mnohem lepší výkon, například jako v loňské sezóně, kdy jsme jim připravili první porážku sezóny.

FK Calofrig Borovany
Milan Plachta a Miloslav Langer ( trenéři ): V sobotu bylo příšerný počasí na fotbal, protože foukal neskutečně silný vítr, ale jinak na nás čekala v Žabovřeskách pěkná hrací plocha. První poločas jsme odehráli velmi vlažně a možná i s trochou štěstí jsme do kabin odcházeli za bezgólového stavu. V kabině jsme si museli pár věcí vyříkat a ve druhé půli bylo znát, že si ta slova vzali kluci k srdci a začali hrát po zemi. Posledních 15 minut byli domácí lepší a každá jejich standartní situaci i díky tomu silnému větru byla nebezpečnou. Výborně odmakali druhý poločas všichni kluci a musím je pochválit. Vyzdvihl bych ale přeci jen zadní řadu, kde odehrál velmi dobrý zápas Petr Langer, Milan Pečman a Jan Struska. Pak ještě super výkon od Radka Chrástky, který dal 2 góly a Filipa Sedláka. I když bychom před zápasem brali bod, tyhle 3 jsou pro nás vítaným bonusem.



Sestavy


TJ Sokol Žabovřesky
M. Škaroupka [-] - P. Pokorný [-] , J. Hála [-] , M. Vašíček [-] , L. Formánek [-] , J. Lapeš [-] , V. Vácha [-] , V. Hrabčák [-] , P. Božovský [-] , T. Hála [-] , J. Horský [-]

FK Calofrig Borovany
J. Lapčík [-] - D. Babka [-] , R. Chrástka [-] , P. Mikeska [-] , J. Hruška [-] , M. Blažek [-] , F. Sedlák [-] , M. Pečman [-] , P. Langer [-] , J. Struska [-] , B. Kratoška [-]

Hráči zápasu: M. Škaroupka - J. Lapčík , R. Chrástka .
Místo: Žabovřesky. Počet diváků: 60. Rozhodčí: Škuthan Jaroslav - ŠTANDA Rudolf (N), BRÁZDA Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
8. 10. 2019 14:35
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

V Žabech je pro mě vždy velkým zklamáním hrací plocha. Hráči by si určitě zasloužili lepší podmínky i vzhledem k jejich bojovnému projevu hry. Borovany se dost trápí a tak si myslím, že v Žabech body zůstanou a hosté odjedou z prázdnou.