Olešník "B"/Temelín připravil Zlivi první porážku v sezóně


Branky


22

Krásně připravené hřiště, ideální fotbalové počasí a dvě mužstva z popředí tabulky OP. To byly kulisy zápasu tohoto týdne. Obhájce loňského prvenství Olešník "B"/Temelín aktuálně na 4. místě přivítal vedoucí doposud neporažený tým ze Zlivi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas bohatý na šance, ale chudý na góly

Úvod utkání patřil domácím, kdy jejich záložní řada lehce přehrávala záložní řadu hostů. Hráči Temelína si vypracovali hned na začátku dvě dobré příležitosti, ale skóre se neměnilo. Až v 16. minutě se levou nohou krásně trefil Miroslav Šálený a domácí vedli - 1:0. Hráči Zlivi poté konečně trochu vyrovnali hru a jejich rychlonozí útočníci dávali o sobě vědět. Hra měla neustále vysoké tempo a šance se v prvním poločase zrodily na obou stranách. Kupříkladu hostující K. Jindrle zahodil velikou šanci po přihrávce od M. Fürsta, když z malého vápna přestřelil bránu domácích. Domácí gólman O. Cihla v závěru poločasu způsobil malé pozdvižení na střídačce domácích, kdy vyslal do jasné gólové pozice hostujícího útočníka T. Kučeru, který maličko ve své nečekané šanci zaváhal a jeho zakončení stihl vracející se domác hráč srazit na tyčku prázdné branky. Obrany obou týmů fungovaly dokonale, a proto se do šaten odcházelo se skóre 1:0 pro domácí.

Oba týmy vstřelily po jedné brance a zápas byl otevřený až do konce

Ani přibývající minuty druhého poločasu neubraly nic na svižném tempu. V 65. minutě se jeden z nejlepších hráčů na hřišti Jakub Toth uvolnil na vápně a jeho tečovaná střela skončila až za zády hostujícího gólmana J. Remty - 2:0. Pokud si ale někdo myslel, že je rozhodnuto, tak se mýlil. R. Hanzal v 68. minutě dokázal uprostřed hřiště odebrat balón krajnímu záložníkovi domácích, poslal přihrávku do úniku a rychlý protiútok skončil snížením z kopaček Tomáše Kučery - 2:1 a ještě 20 minut do konce utkání pohánělo hráče Zlivi do dalších útoků. Nebýt gólmana domácích O. Cihly, který se snažil odčinit svoje koketování se zdravím domácího trenéra, tak mohlo být srovnáno. Ale dva bravurní zákroky, kterými vychytal hostující hráče, se ukázaly jako rozhodující. Smolařem v hostujícím dresu byl v té době K. Jindrle, který v 90. minutě neproměnil samostatný únik. A tak se musela Zliv poprvé smířit s porážkou.



Ohlasy k zápasu


FK Olešník B / Temelín
Václav Havlíček ( hráč ): Náš trenér, po dlouhé době, neměl problém ani tak s počtem hráčů, ale spíše s tím, koho postaví. Věděli jsme, že tento zápas nebude jako ten minulý, kdy jsme si připadali jako na raketové střelnici v Severní Korei během testů střel s plochou dráhou letu, neboť hráči Žabovřesk posílali jeden dlouhý balón za druhým. Tohle je mužstvo, které chce hrát kombinačně a dosavadní průběh sezóny jasně ukazovalo, že jsou jedním z týmů, který si zaslouží postoupit. Už od začátku bylo znát, že jsou fyzicky dobře připraveni a mužstvo má srdce. Nicméně naše záložní řada byla přeci jen maličko lepší a bylo to znát na počtu přihrávek do gólových situací. Když k této výhodě přičteme i perfektní výkon J. Totha, který svým neúnavným pohybem, napadáním a snahou zakončit dělal hostům problémy, tak máte k vítězství blíže. Zápasu by asi slušela více remíza než naše vítězství, ale náš gólman byl proti. Zliv je mužstvo, které si jasně říká o postup a jestli s nimi nic neudělá zimní pauza, tak si to plně zaslouží. My se jim to ale pokusíme trochu ztížit, aby to neměli zase tak jednoduché. Každopádně takovéto zápasy jsou příjemným zpestřením OP.

SK Zliv
Martin Tesař ( trenér ): Dnes nás čekal těžký zápas. Domácí tým, posílený o pendly z A týmu, nás v prvních 20 minutách do ničeho nepustil a byl ve všech směrech lepší. Až po obdržené brance jsme se začali konečně trošku také dostávat do hry. Do druhé půle jsme si řekli, že se výsledkem pokusíme něco udělat a herně to už bylo určitě lepší než v prvním poločase. Celkově ale domácí byli asi lepší a důraznější a my jsme nebyli dnes tolik gólově produktivní jako v předešlých zápasech, což byl důvod té porážky. Kluci ale jinak zápas odmakali a diváci podle mého viděli na hřišti i pěkný fotbal.



Sestavy


FK Olešník B / Temelín
O. Cihla [-] - M. Tressl [-] , M. Šálený [-] , J. Fořter [-] , J. Toth [-] , J. Kříž [-] , M. Jaroš [-] , R. Chlumecký [-] , P. Vornay [-] , L. Říha [-] , D. Nygmet [-]

SK Zliv
J. Remta [-] - R. Hanzal [-] , J. Trnka [-] , K. Jindrle ml. [-] , J. Zrun [-] , T. Kučera [-] , P. Boubal [-] , M. Fürst [-] , J. Čejka [-] , J. Slavík [-] , M. Viktora [-]

ŽK: 19. J. Toth , 61. P. Mach - 77. J. Zrun .
Hráči zápasu: M. Šálený , J. Toth .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: ŠAFRÁNEK Josef - HASIL Pavel (N), FÜRST Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
30. 9. 2019 15:19
Hodnocení zápasu
Petr Kubát

Expert: Jiří TOMÁŠEK
Tip experta: výhra hostů

Zliv je válec, který zatím zválcoval každé béčko, co mu přišlo do cesty. Olešník si možná v takovém zápase vypomůže áčkařema, ale i tak to nebude stačit.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích