3:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.09.2019 15:30

9.kolo, Vysočina | 1.A třída sk. B, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dukovany padly v Měříně


Branky


14

Poměrně výsledkově jednoznačné vítězství zapsal Měřín proti silným Dukovanům.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí šli do vedení

Možná poslední slunnou neděli přijel na Měřínský pažit soupeř z Dukovan. Už zeměpisná poloha soupeře napovídala, že přijel tým plný energie.
Pohled na tabulku nedokázal přesně napovědět, který ze soupeřů se dá považovat za favorita, jelikož bodový rozdíl mezi čelem tabulky a její druhou polovinou je minimální.
Pojďme se věnovat zápasu samotnému.
Začátek dle tradic domácích, jakožto nováčka soutěže, začal opatrně. Nutno podotknout, že obrané řady Měřínských se po posledním zápase zcela rozpadly, takže byl trenér Kružík nucen improvizovat. Proto možná ten opatrný začátek.
Soupeř z Dukovan předváděl fotbalovou kvalitu od prvních minut. Držel míč většinou na svých kopačkách, i když rozestavení domácí jedenáctky mu nedovolovalo žádné větší výlety k blízkosti Měřínské branky.
Až po deseti minutách se hostům podařil rychlý průnik po levé straně. Tvrdé zakončení zlikvidoval domácí brankář Hladík.
Poté se hra vrátila zase do zaběhlého stereotypu a početný zástup fanoušků se v klidu mohl občerstvit u místní šenkýřky.
Po 35. minutách hry se začali osmělovat i domácí a šance na změnu skóre se začaly hromadit. Jednu takovou měl po svém průniku i Michal Matoušek, který se z pozice obránce dostal až k zakončení a získal pro svůj tým rohový kop.
Na centr z rohového kopu si naběhl Karel Kružík, tvrdou hlavičkou rozezvučel kovovou konstrukci soupeřovy branky, u odraženého míče byl nejrychleji Tomáš Kuřátko, který svou hlavičkou zamířil přesně. V 37. minutě se domácí ujali vedení 1:0.
V poslední minutě prvního poločasu se dostali po kombinaci na jeden dotek do obrovské šance hosté z Dukovan. Špílmachr soupeře svoje zakončení neprovedl ovšem ideálně a míč putoval pouze těsně vedle Hladíkovi branky.

Měřín ještě dvě branky přidal

Druhá půle nabídla pro diváky zajímavější podívanou. Domácí cítili šanci na zisk bodů a zvýšili důraz i pohyb po celém hřišti a hosté ve snaze po vyrovnání zrychlili svou kombinaci a snažili se zjednodušit útočnou fázi.
Dukovanští se na delší časový úsek usadili na polovině domácích, což vyzývalo Jiskru k rychlým protiútokům po zisku míče. Jak se napsalo, tak se i stalo.
Domácí důslednou obranou nepouštěli hosty k nebezpečnějším zakončením, zato čím dál častěji hrozili z rychlých kontrů.
Po jednom takové se ocitl za obranou Dukovan Jiří Polanský, který svou nahrávkou našel Tomáše Kuřátka. Tomu zakončení do prázdné branky zmařil v poslední chvíli jeden ze stoperů způsobem, jenž hlavní sudí posoudil jako nedovolený a ukázal na značku pokutového kopu.
Z ledovým klidem se k jeho provedení postavil Karel Kružík a s přehledem proměnil. 59.minuta 2:0.
O několik minut později se Měřínští hnali v dalším úniku směrem k soupeřově bráně. Přízemní centr doputoval až k Marcelu Koženému, který trestuhodně zahodil nabízenou šanci ke skórování. Možná dík probíhajícímu mistrovství světa v ragby poslal míč vysoko nad svatyni Dukovan.
To možná nakoplo hostující fotbalisty k ještě větší snaze o zvrácení výsledku. Okamžitě se pustili do dalšího dobývání Měřínského pokutového území. Po jednom z křídelních průniků našel centrující hráč svého kolegu osamoceného na malém vápně. Ten pohotově zakončil přízemní ranou. Ke svému úžasu, a i k úžasu všech přihlížejících, jeho takřka tutový gól vyrazil domácí brankář. Měřínský fantóm se na brankové čáře roztáhnul a nohou stačil vykopnout soupeřovu střelu.
Na hostech se po tomto zákroku projevila malinká frustrace a domácí naopak sršeli aktivitou. Začali být důraznější ve středu hřiště a využívali lepší fyzické připravenosti.
Obzvláště zadní řady Dukovan byl náhle bez potřebné energie, způsobené zřejmě odstávkou jednoho z reaktorů. Toho využili Měřínští k definitivní tečce v tomto duelu. Marcel Kožený přihrávkou vyslal na zteč Tomáše Kuřátka, na kterého domácí obrana rezignovala v domnění, že se jedná o ofsajd. Výše jmenovaný s přehledem poslal míč za záda hostujícího brankáře a určil tak konečné skóre 3:0 z pohledu domácích.



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Měřín
Karel Kružík, trenér: V první řadě musím říct, že výsledek rozhodně neodpovídá průběhu utkání. Soupeř byl opravdu kvalitní, fotbalovější a jen dík tomu, že jednou minul a jednou nás podržel gólman, tak je výsledek takový jaký je. My jsme museli dík zraněním hodně improvizovat v sestavě, ale opět jsme ukázali, že jsme skvělá parta, když v takových těžkých zápasech bojujeme jako tým. Nechtěli jsme se nikam hnát a počkat si na svoje šance, což se nám vyplatilo a naštěstí jsme je také proměnili. Velký dík patří celýmu týmu a jsem rád za kluky, že jsme potěšili hlavně naše fanoušky. No, uvidíme, co nás bude čekat příští kolo.




Sestavy


TJ Jiskra Měřín
J. Hladík [-] - K. Kružík [-] (89. D. Robotka [-] ) , J. Kafka [-] (77. T. Láznička [-] ) , V. Procházka [-] , L. Doležal [-] , T. Kuřátko [-] , J. Polanský [-] (69. O. Urbánek [-] ) , M. Matoušek [-] , M. Kožený [-] , M. Souček [-] , T. Bublán [-] (83. D. Jonáš [-] )

SFK Dukovany 2001
M. Křišťál [-] - M. Jašek [-] , J. Fojtášek [-] , J. Černý [-] , P. Pislcajt [-] (67. M. Křišťál [-] ) , Š. Hron [-] , M. Fojtášek [-] , I. Koníř [-] , P. Sedláček [-] , J. Kunc [-] , D. Viklický [-]

ŽK: 69. J. Černý .
Hráči zápasu: T. Kuřátko .
Místo: Měřín. Počet diváků: 149.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Daniel Procházka

Expert: Martin Sáblík
Tip experta: výhra domácích

Dukovany teď zrovna nejlepší venkovní bilanci nemají. Domácí Měřín toho využije a obere tak Dukovany o body.

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích