Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.09.2019 16:00

6.kolo, Vysočina | 1.A třída sk. B, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Měřín v přestřelce s Želetavou úspěšnějším


Branky


14

Přestřelku jako z westernovky viděli diváci v Měříně, síť se zatřepotala celkem devětkrát, o jednou více v síti hostů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hrůzostrašná desetiminutovka pro Želetavu

Na mužstvo Jiskry Měřín čekal v neděli odpoledne další test, jak obstojí v konfrontaci s mužstvem, které okupuje horní patra tabulky.
Nutno připomenout, že Měřínští zatím nepoznali chuť porážky a na svém kontě měli před tímto zápasem 6 bodů za jednu výhru a tři remízy.
Od hostů z Želetavy se dalo očekávat, že Měřínskou obranu opravdu prověří. Vždyť na svém kontě měl doposud nejvíc vstřelených branek.
Nicméně po prvních několika málo minutách vzájemného oťukávání si vzali slovo domácí hráči. Přesnou kombinací a dobrým pohybem si získali Měřínští územní převahu a na delší časový úsek se usadili na polovině soupeře.
Postupně zvyšující se tlak vyústil v několik rohových kopů. Jeden z nich zahrával z levé strany Vít Procházka, brankář hostí nedůrazně vyrazil a v pokutovém území se nejlépe zorientoval Libor Doležal, který přesnou ranou otevřel skóre. Na ukazateli svítila 20. minuta.
Hosté vzápětí ukázali proč mají na svém účtu tolik vstřelených branek. Rychlou kombinací přes střed hřiště se rázem ocitl jeden z útočníků za domácí obranou a pelášil si to přímo na brankáře Honzu Hladíka. Ten jeho zakončení reflexivně vyrazil a zažehnal tak pohromu pro domácí.
Nedáš dostaneš se tentokrát mohlo říkat hned dvakrát, jelikož domácí v rozmezí jedné minuty vstřelili dvě branky. Nejdříve po přihrávce od Tomáše Bublána protrhl svou střeleckou smůlu kapitán Milan Souček, když z poza velkého vápna přízemní střelou nachytal hostujícího brankáře. O několik málo chvilek později našel Vlasta Beran svým centrem nabíhajícího Marcela Koženého, který umístil míč za opět nepozorného gólmana. 3:0 byl stav ve 30. minutě.
Za pouhé tři minuty se o slovo přihlásili pro změnu hosté. Stejným způsobem, jak pře několika minutami se dostali do brejku, který už bohužel skončil gólem.
Tohle byl začátek toho, čemu se říká „Totální ofenzivní fotbal“.
Hosté naznačili, že zápas ještě nevzdávají a chtějí se poprat o nějaké body. Snahu jim překazil opět kapitán Souček, který se přiřítil do pokutového území z levé strany a nekompromisně zakončil na zadní tyč.
Do kabin se šlo ke spokojenosti zaplněných tribun za stavu 4:1 z pohledu domácích.

Hosté zadělali na pořádnou zápletku

Druhá polovina začala stejně divoce, jak skončila ta první. Hosté během čtyř minut ukázali dvakrát, že jim stačí jeden dokonale naučený vzorec založení útoku, aby změnily stav zápasu. Dvě naprosto identické akce určili stav ve 53. minutě 4:3.
Pokud si někdo myslel, že to domácí srazí na kolena a přestanou hrát, tak se spletl. Dál pokračovali v ofenzivní činnosti a vytvářeli si zajímavé situace k zakončení, které by se daly nazvat šancemi.
Gólem skončila až ta v minutě 61., když hráči Měřína vyzkoušeli, jakým že to způsobem útočí hosté a na dvě rychlé přihrávky se dostal do úniku Tomáš Bublán a rozjásal tribuny po páté.
Už se zdálo, že tato branka definitivně otupí snahu hostí o nějaký zvrat, ale zmýlená neplatí.
V 70 minutě to byli opět hosté, kteří zvedli hozenou rukavici a razantním způsobem odpověděli na trefu domácích.
Nutno dodat, že srdeční tep všech přítomných se prudce přiblížil k číslu, které signalizuje brzký srdeční kolaps.
Posledních dvacet minut už se hrálo ve znamení soustředěné obrany Jiskry a nebezpečných útoků a standartních situací hostů.
Domácí fotbalisté si ale poctivou obranou vítězství pohlídali a mohli si užívat historicky první domácí výhry v I.A třídě.



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Měřín
Karel Kružík, trenér: Musím nejdřív asi říct, že po zápasech, kdy jsme nedokázali dát víc jak jednu branku, konečně přišla chvíle, kdy jsme zlomili střeleckou nemohoucnost. Na druhou stranu přišel zápas, který asi jednou musel přijít, kdy jsme inkasovali tolik gólů. Nicméně i tak bereme tři body, což je skvělý. Útočná fáze byla dnes výborná, tam je velká spokojenost. A to nám chyběli dva útočníci kvůli trestu. Co se týče obrany … když odstoupil kvůli zranění David Polák už to nebylo ideální. Nedokázali jsme pohlídat způsob, jakým se soupeř dostával do útoků. Naštěstí jsme dokázali vždycky odpovědět a na konci už jsme výsledek ubránili.




Sestavy


TJ Jiskra Měřín
J. Hladík [-] - M. Matoušek [-] , J. Netolický [-] , V. Beran [-] (88. O. Urbánek [-] ) , L. Doležal [-] , V. Procházka [-] (68. D. Robotka [-] ) , M. Kožený [-] (79. D. Jonáš [-] ) , M. Souček [-] , T. Bublán [-] , D. Polák [-] (54. K. Kružík [-] ) , T. Láznička [-]

Sokol Želetava
M. Tománek [-] (46. J. Partl [-] ) - T. Vrbka [-] , V. Báňa [-] , T. Simandl [-] , M. Vrbka [-] , M. Jičínský [-] , P. Vranka [-] , M. Vrbka [-] , M. Ondráček [-] (85. T. Janiček [-] ) , D. Poledna [-] , M. Malík [-]

ŽK: 42. L. Doležal , 69. V. Beran , 77. M. Matoušek - 90. M. Vrbka .
Hráči zápasu: M. Souček - T. Vrbka .
Místo: Měřín. Počet diváků: 120. Rozhodčí: Kubeš Petr - SOUKUPOVÁ Věra, KOCOUR Erik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč

Tip: remíza

Tip: výhra domácích