0:2
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.08.2019 16:30

2.kolo, Vysočina | 1.A třída sk. B, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Měřín vykradl Kouty


Branky


13

Dvěma góly v prvním poločase si nováček z Měřína zajistil první tři body do tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté zasadili dvě rány

Ještě ani nedozněly oslavy z jarního postupu Měřínských do I.A třídy a už vyrazili k prvnímu utkání této soutěže. Ač Jiskra sehrála několik přípravných utkání, netušila, co je ve vyšší soutěži čeká. V prvním kole je čekal soupeř z nedalekých Koutů, který v loňské sezoně okupoval horní patra tabulky. Díky příznivé poloze se fotbalisté z Měřína mohli spolehnout na podporu široké fanouškovské základny.
Utkání začalo velmi opatrně. Ani jeden ze soupeřů se nepouštěl do žádných větších akcí a zůstal raději na čekané, co vymyslí jeho protivník.
Postupem času to byli právě hosté z Měřína, kteří začali být aktivnější. Lépe kombinovali a postupem času ovládli střed hřiště. Domácí se uchýlili k taktice dlouhých nákopů, které ovšem sbírali Měřínští stopeři nebo končili v areálu nedalekého JZD. Paradoxně první vážnější šance vznikla po jednom z takových nákopů domácích, kdy vznikl menší zmatek v hostující obraně a míč po několika tečích mířil jen těsně mimo branky Měřína.
To ovšem bylo jediné vážnější ohrožení branky hostí z Měřína.
Když časomíra ukazovala 28. minutu, probojoval se k úniku po pravé straně aktivně hrající Tomáš Kuřátko, který přízemním centrem vybídl k zakončení svého parťáka Vlastu Berana. Ten s drobným přispěním štěstí otevřel skóre. Stal se tak historicky prvním střelcem Jiskry Měřín v soutěži I.A.
Pro domácí to byl šok, ze kterého se jen těžko vzpamatovávali. O to těžší to měli, když hosté z Měřína nepolevili ze svého tempa a dál se prezentovali aktivní hrou.
Pokud to nešlo po pravé straně, začali hosté zatápět po straně levé. Za zmínku stojí kombinace z 35. minuty, kdy Marcel Kožený svůj centr adresoval opět Vlastovi Beranovi. Ten ke smůle hostů nedokázal zakončit důrazněji a míč poslal pouze do náruče domácího brankáře.
Netrvalo dlouho a oba Měřínští hráči si role prohodili. Právě Beran poslal nezjištnou přihrávkou do úniku Koženého, který své sólo zakončil s ledovým klidem, když poslal balón přesně k zadní tyči. 38. minuta a stav byl 0:2 z pohledu domácích.
Ti nedokázali do konce poločasu najít nějaký recept na obranu Jiskry a možná se myšlenkou soustředili už na poločas druhý.

Druhý poločas již bez branek

Ovšem ani druhý poločas nepřinesl z pohledu domácích nějakou změnu. Domácí trenér nedokázal svým svěřencům naordinovat taktiku, která by narušila obraný systém Měřína. Což vlastně nebylo žádným velkým překvapením.
Pokud se už rodil nějaký náznak tlaku domácích, hosté si nikterak nekomplikovali život a míče jednoduše odkopávali do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky. Jakmile úsilí domácích malinko polevilo, nerozpakovali se Měřínští opět zaútočit a udržovat tak obranu domácích v pozornosti.
Ač nováček soutěže, počínala si Jiskra v závěru utkání zkušeně a svou první výhru v sezóně si pohlídala. Potěšila tak početný zástup fanoušků jak výhrou tak i předvedenou hrou. Dobrý pocit ze vstupu do sezóny může mít i brankář Jan Hladík, který rozšířil svoji sbírku čistých kont o další zářez.



Ohlasy k zápasu



TJ Jiskra Měřín
Karel Kružík, trenér: Naprostá spokojenost. Musím pochválit naprosto všechny k zodpovědnému přístupu po celý zápas. U některých jedinců se jednalo až o heroický výkon, ale nechci vyzdvihovat jedince. Jak útok tak i obrana fungovala perfektně a zaslouženě jsme si odvezli plný počet bodů.



Sestavy


TJ Sokol Kouty
L. Stýblo [-] - J. Havelka [-] (50. M. Vrzal [-] ) , F. Coufal [-] , M. Neumann [-] , J. Roušar [-] , M. Parma [-] , M. Semrád [-] (85. A. Dočekal [-] ) , M. Nestrojil [-] , J. Hrůza [-] , L. Paiskr [-] , J. Nováček [-] (46. D. Navrkal [-] )

TJ Jiskra Měřín
J. Hladík [-] - V. Beran [-] (83. O. Urbánek [-] ) , J. Polanský [-] , M. Souček [-] (65. V. Procházka [-] ) , T. Bublán [-] , M. Kožený [-] (67. K. Kružík [-] ) , M. Matoušek [-] , D. Polák [-] , J. Netolický [-] , T. Láznička [-] , T. Kuřátko [-]

ŽK: 65. D. Navrkal - 24. D. Polák , 88. T. Bublán .
Hráči zápasu: V. Beran .
Místo: Kouty. Počet diváků: 150.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Daniel Procházka

Expert: Martin Mužátko
Tip experta: výhra domácích

Kouty budou hrát pod vedením bývalého kouče Měřína Munducha. Domácí duel s nováčkem zvládnou a zvítězí.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů