Nováček soutěže z Počítek nasázel Herálci pět branek


Branky


14

Souboj dvou nováčků soutěže ovládly domácí Počítky, které vstřelily staronovému účastníku z Herálce pět branek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na brzké vedení hostů nalezli domácí rovnou tři odpovědi

Za krásného letního počasí hostům vyšel začátek zápasu na výbornou. Odražený míč uzmul Rys, potáhl ho po čáře a na zadní tyči našel osamoceného Cacha, který dokázal překonat Šobeje a ve druhé minutě se hosté ujali vedení 1:0! Poté si narazili Škorpík s Rysem, ostrý centr byl před dobíhajícím spoluhráči odvrácen na roh. Po přesném centru Hamáka hlavičkoval osamocený Boháč ve stoprocentní příležitosti, bohužel se nedokázal zorientovat a bránu vůbec netrefil. První návštěva hostujícího vápna znamenala vyrovnání. Domácí skórovali po rohovém kopu, kdy míč nedokázal zasáhnout vyběhnuvší Forchtsam a od Řeháčka se odrazil balon do sítě, 11.minuta 1:1! Reputaci si napravil hostující gólman o chvíli později, kdy Jurnečka přesným centrem našel Halámku, hlavičku Forchtsam skvěle zlikvidoval. Na druhé straně propadl centr až k Rysovi, jeho ostrou ránu z úhlu vyrazil Šobej, následnou přihrávku před bránu na malém vápně zneškodnil Odehnal a z protiútoku se rodilo nebezpečí pro Forchtsama, Jurnečka by se ocitl sám před bránou, nebýt čistého a včasného skluzu Škorpíka. Ve 20.minutě však přišla ztráta tohoto zkušeného beka, Jurnečka přihrál pod sebe Halámkovi, jeho tvrdou střelu ještě vyrazil reflexivně Forchtsam, proti osamocenému Ločárkovi P. a dorážce byl však bezmocný a podruhé kapituloval, 2:1! Míč hosté sice drželi více na kopačkách, územní převaha jim však nebyla nic platná, směrem do ofenzivy to drhlo, na malém hřišti s nerovným povrchem se toho ani příliš vymyslet nedalo. Vrchem hosté neměli příliš šancí proti urostlým stoperům, po zemi zase kolikrát byli rádi, že jim balon nenafackoval, pro kombinaci na přehuštěném prostoru zkrátka nebylo místo a o nějaké kvalitní fotbalové podívané tak nemohla být řeč… Šobej se musel mít na pozoru po pasu Kováře na Hamáka, technický obstřel šel nad branku. Poté následovala hluchá pasáž, kterou rozčísl až po sklepnutí Halámky Jurnečka a jeho pobídka na Ločárka, ten v dobré pozici pálil nad. Z této situace se hostující hráči neponaučili a ve 40.minutě domácí odskočili na dvougólový rozdíl. Po vyšachování u lajny, kdy hosté stáli jak přikovaní a nechali se až příliš snadno obelstít, vzešel přesný pas na zadní tyč, kde nikým nehlídaný Jurnečka neměl problém poslat balon do sítě, 40.minuta 3:1! Téměř ihned po rozehrávce zbytečně riskoval Bříza, ze stoje zkoušel jako poslední hráč kličku, míč ztratil a jen špatně vyřešená brejková situace hosty uchránila od dalšího inkasování. Do kabin se tak šlo za nepříznivého stavu pro hosty.

Zvrat se hostům nepovedl, domácí přidali další dvě branky

Po přestávce provedli hosté pár změn s jasným cílem - pokusit se o vyrovnání. Blízko kontaktního gólu byl po rohovém kopu Rys, hlavička mu nesedla a skončila přímo v náruči Šobeje. Bodový plán dostal zřejmě rozhodující trhlinu v 51.minutě. Po faulu u postranní čáry poslal výborný centr na zadní tyč Jurnečka, Uchytil nepokryl náběh Tomana, který se krásně položil do střely a z blízka prostřelil Forchtsama, 4:1! V horkém odpoledni nás tak omyla další studená sprcha, a to ještě nebylo vše. Po zbytečné ztrátě na útočné půli si počínal v pokutovém území nešikovně Černý a kopala se penalta, kterou Ločárek T. s jistotou proměnil, 64.minuta 5:1! I dál to byl pouze boj o každý centimetr na hřišti, na hostujcích hráčích byl vidět zmar, kterak si nevědí rady a bylo to spíše čekání na vysvobození v podobě závěrečného hvizdu. Při snaze alespoň upravit výsledek byl vidět největší rozdíl v efektivitě obou mužstev. Kovářovi k rozvlnění sítě nestačila po odrazu ani střela z malého vápna, stejně jako Boháčovi po dlouhém autu, kdy nasměroval v dobré pozici hlavičku do náruče Šobeje. Blízko byl i Bureš, z hranice pokutového území hlavičkoval těsně vedle šibenice. Možná nejblíže ke vstřelení branky však byl brankář Forchtsam, který napálil balon přes celé hřiště a Šobej měl v samotném závěru co dělat, aby vytáhl oblouček konečky prstů nad břevno. 



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Herálec
Lucie Peňázová, vedoucí mužstva: Nadějný úvod přišel vniveč po dírách v obraně, kdy jsme si počínali nedůrazně. Při druhém a třetím gólu byl nepochopitelně vyklizen prostor před gólmanem a domácí tak měli snadnou pozici ke skórování. Počítky nás předčily v důrazu a především efektivitě, my jsme chodili do soubojů často na půl plynu a neprosadili se ani z nejvyloženějších šancí. Domácí si zaslouženě připsali tři body.



Sestavy


SK Transformátor Počítky
D. Šobej [-] - L. Sláma [-] (68. A. Svoboda [-] ) , M. Řeháček [-] (78. P. Beneš [-] ) , D. Odehnal [-] , M. Landsman [-] - L. Jurnečka [-] , J. Mašek [-] , T. Ločárek [-] , F. Toman [-] - R. Halámka [-] (56. O. Zajíček [-] ) , P. Ločárek [-]

TJ Sokol Herálec
O. Forchtsam [-] - M. Škorpík [-] , V. Uchytil [-] , M. Boháč [-] , T. Rys [-] (70. F. Bureš [-] ) , J. Bříza [-] , D. Okurka [-] , L. Cach [-] , M. Kovář [-] , O. Černý [-] , P. Hamák [-]

ŽK: 36. M. Řeháček - 86. M. Boháč .
Hráči zápasu: L. Jurnečka .
Místo: Počítky. Počet diváků: 150. Rozhodčí: Doskočil Pavel - SOUKUPOVÁ Věra, KŘÍŽ Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Daniel Procházka

Expert: Martin Mužátko
Tip experta: remíza

Derby na malém hřišti v Počítkách skončí dělbou bodů, kterou budou brát oba týmy.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč

Tip: remíza

Tip: výhra domácích