T. Matějka 16.
J. Brabec 77. (p.)
2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.11.2019 14:00

14.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Téměř 500 diváků přihlíželo "sušickému" derby


Branky


16. T. Matějka , 77. J. Brabec (p.) - 10. O. Skrbek
20

TJ Svatobor Hrádek versus TJ Sušice... Tak zvanému "sušickému" derby, které nakonec rozhodla červená karta a nařízená penalta, přihlíželo úctyhodných 450 platících diváků (ženy a děti měly vstup zdarma)!!! Při nástupu hráčů na hřiště bylo vidět i dýmovnic a dělobuchů v obou táborech fanoušků, které byly po celé utkání hlasitými oporami svých týmů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlé branky v úvodu

První střelu v utkání si připsal sušický kapitán Tomáš Klíma, který v 5. minutě vypálil zhruba z 30 metrů a domácí gólman si oddychl, že střela jen lehce minula tyč. Podobná situace se opakovala v 10. minutě, to si na půlce převzal míč obránce Ondra Skrbek a z dobrých 35 metrů vypálil křižnou ránu k pravé tyči gólmana Václava Ryby, který tuto situaci podcenil a na míč již nedosáhl - 0:1. V 16. minutě padla další nádherná branka. Tu měl na svědomí domácí střední záložník Tomáš Matějka, jeho volej skončil v pravého horním rohu Míčkovi svatyně.

Po těchto dvou ukázkových gólech převzali domácí iniciativu a drželi míč více na svých kopačkách. Ovšem do konce poločasu se do žádné větší šance nikdo nedostal. Byla to spíše taktická hra a vyčkávání na chybu. Domácí se za pomoci hry Radka Kočího snažili vyprodukovat velké množství standardních situacích a z nich těžit. Dobře zahrávané kopy Libora Kutila měly nacházet stopera Brabce s Novým. Po jednom takovém nastřelil první jmenovaný břevno.

Ruka... Červená... Penalta... 2:1

Vstup do druhé půle byl ze strany hostů lehce ospalý a Hrádek zhruba 10 minut okupoval sušickou šestnáctku. Největší šanci skórovat měl Jan Skála, jehož dorážku ale František Míček skvěle vyrazil. V dalším útoku došlo k souboji mezi Štěpánem Tučkem a tahounem domácích, Radkem Kočím, kde rozhodčí Schneider mohl pískat pokutový kop. Nechal se však slyšet, že v takovém derby, by podobný kontakt nikdy nepískl.

V rozmezí 60-70. minuty se aktivita přesunula na stranu Sušice, ze které mohli hodně vytěžit. Neujal se však ani jeden ze tří rohových kopů, i když po jednom z nich měl ke vstřelení branky velice blízko Josef Farták. Střela Marka Budila měla také gólové parametry, ale letěla do náruče soustředěného Ryby. Velikou šanci pak spálil Dominik Vašák, který nastřelil jen nohu vyběhnutého gólmana domácích.

Zápas pomalu a jistě spěl k zasloužené remíze. Nicméně v 75. minutě Radek Kočí v úniku nastřeluje tyč sušické branky, odražený míč blokuje sušická obrana a opět se k němu dostává Radek Kočí, obchází a pokládá si gólmana Míčka, střílí, ale na brankové čáře vykopává nohou míč Ondřej Skrbek. Odražený balon se dostal opět na nohu hrádeckého útočníka, tentokrát má střela vyšší trajektorii a Ondra Skrbek zakročuje i podruhé, tentokrát však za pomocí ruky. K nevoli hostů následuje červená karta a pokutový kop. K tomu se staví domácí kapitán, Jiří Brabec a proměňuje.

V posledních minutách zápasu se hosté snaží hru otevřít, nadějný útok vede Martin Kramár, který je však faulován domácím Brabcem. Sušický mladík je kvůli následnému zranění střídán a domácí kapitán je odměněn žlutou kartou. Nic dalšího už zápas nepřináší, a tak se oba týmy, po závěrečném hvizdu hlavního sudího, odebírají před své fanoušky s děkovným potleskem. 



Ohlasy k zápasu


TJ Svatobor Hrádek
Jiří Brabec st., trenér domácích: V prvním poločase jsme byli lepší, ale po 20. minutě jsme si nevytvořili moc nebezpečných šancí. Ve druhém poločase se hra vyrovnala, šance byly na obou stranách a týmy držely oba brankáři. Musím pochválit a poděkovat soupeřům, kteří odvedli výbornou hru, zápas měl náboj a jistě se to necelé pětistovce diváků muselo líbit.

TJ Sušice
Martin Kalný, člen týmu hostů: Gratuluji soupeři k vítězství. Líbilo se mi, jak všichni hráči k zápasu přistoupili. Fotbal byl pohledný, vše proběhlo na úrovni krajského fotbalu, bylo to fajn odpoledne. Když se nebudu vracet k tomu, jak padl druhý gól, pak jsme tady díky lidem, fanouškům, kteří nás podpořili, a to i z okolních měst a obcí, vyhráli.



Sestavy


TJ Svatobor Hrádek
V. Ryba [-] - P. Nový [-] , J. Pojar [-] - A. Štěpán [-] , J. Skuhra [-] , L. Kutil [-] , J. Brabec [-] , T. Matějka [-] - J. Kutil [-] (87. L. Šoural [-] ) , R. Kočí [-] - J. Skála [-] (89. Š. Gajdečka [-] )

TJ Sušice
F. Míček [-] - L. Kodýdek [-] , D. Vašák [-] , O. Skrbek [-] , Š. Tuček [-] , T. Klíma [-] , M. Budil [-] , M. Kramár [-] (83. F. Vítovec [-] ) , J. Farták [-] (80. O. Míčka [-] ) , T. Marek [-] , M. Brož [-]

ŽK: 80. J. Kutil , 81. J. Brabec - 86. F. Vítovec . ČK: 76. O. Skrbek .
Hráči zápasu: T. Matějka - M. Brož .
Počet diváků: 450. Rozhodčí: SCHNEIDER Josef - DUDA Václav, MIČAN Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jakub Volák

Expert: Tomáš Pekník
Tip experta: výhra domácích

Derby bude poměrně dost vyhecované si myslím, takže nikdo nedá nikomu nic zadarmo. Těžké tipovat podle mě domácí budou lehkým favoritem, ale Sušice bude bojovat. Myslím že domácí urvou všechny tři body

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích