J. Lavička 24. (p.)
M. Bulín 70.
2:3
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.11.2019 14:00

14.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Severoplzeňské derby rozhodl v závěru Otcovský


Branky


24. J. Lavička (p.) , 70. M. Bulín - 28. J. Šafár , 77. J. Šafár , 80. R. Otcovský
20

V Kralovicích se odehrálo jedno ze dvou velkých derby 14.kola. Domácí vyzvali na svém hřišti Žihli, která se možná zvedá z herní letargie. Po předchozím kole, kdy hosté po penaltách zvítězili s rezervou Rokycan, ukázali, že body nebyly vydřené náhodou. V závěru jim dokonce významně pomohl střídající trenér Robert Otcovský, který byl u dvou vstřelených branek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na nože se nehrálo

Mezi Žihlí a Kralovicemi to občas vře, nicméně průběh prvního poločasu naznačoval spíše pohodobou, přátellskou atmosféru obou mužstev, která se soustředila výhradně na své výkony. Poločas byl vyrovnaný, a to i po brankové stránce. Jko první se výrazné brankové příležitosti dostávali domácí až ve 24. minutě. Jejich pokus hostující obrana zastavila až za hranicí pravidel a jelikož se faul odehrál v šestnáctce, byla nařízena penalta. Tu bezpečně proměnil domácí střelec Jan Lavička a poslal domácí do vedení. To jim však nevydrželo dlouho. Žihle se prezentovala zejména křídelní hrou a centrovanými míči do útočné šestnáctky. Hned ve 28. minuttě po jednom z centrů odpověděl na domácí branku hostující Jaroslav Šafář, který srovnával na 1:1. Před přestávkou ukázal své brankářské schopnosti šestačtyřicetiletý brankář Žichle, Jaroslav Štěpánek, který pokryl samostatný nájezd domácího protiútoku. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Trenér Otcovský otočil zápas pro svůj tým

Po přestávce probíhal na hřišti vyrovnaný souboj, ale dlouho bez výrazných brankových příležitostí. Oba týmy se snažily kombinací dostat do vápna soupeře, ale když to po úvodních pokusech nevyšlo, zvolily nepřesné střely z dálky. Po dvaceti minutách hry se opět přešlo na obou stranách ke křídení hře a nebezpečným centrům do vápna. Jako první se ve druhém poločase prosadili opět domácí, a to když na velmi pěkný centr naskočil Martin Bulín a hlavou nedal Štěpánkovi šanci. Hosté záhy vystřídali jediného připraveného hráče do pole, kterým byl trenér Robert Otcovský. A jako správný vůdce kormidla postupně pomohl svému týmu k obratu. Nejprve v 77. minutě centrem našel nabíhajícího Šafáře, který vstřelil svou druhou branku v zápase. Posléze se Otcovský trefil sám. Hosté zahrávali v 80. minutě standardní situaci, ostrý míč se stáčel směrem k brankáři Jaroslavu Bodurkovi, který místo chycení se jej rozhodl vyrazit, což se ukázalo jako velmi špatné řešení. Míč totiž vyrazil do před ním nabíhajícího Otcovského, od jehož levého boku se míč odrazil za brankovou čáru a hosté slavili (celou situaci zachycují fotografie v galerii). A jelikož následných 10 minut nepřineslo další branku, odjeli hosté s velmi důležitými třemi body.



Ohlasy k zápasu



TJ Slavoj Žihle
Robert Otcovský, trenér hostů: Derby nebylo nijak vyhrocené, což bylo jen dobře, alespoň se hrál fotbal. Zápas byl velmi vyrovnaný a po šťastné brance v závěru jsme odvezli velmi důležité tři body. Snad ještě nějaké body před zimní pauzou přidáme.



Sestavy


TJ Sokol Kralovice
J. Bodurka [-] - M. Kůsa [-] , J. Vlk [-] , D. Hyneš [-] , M. Horyna [-] (52. P. Gažák [-] ) - M. Chvosta [-] , M. Kulhánek [-] , M. Bulín [-] , O. Dušička [-] - P. Bulín [-] (46. P. Koča [-] ) , J. Lavička [-] (73. M. Pánek [-] ) -

TJ Slavoj Žihle
J. Štěpánek [-] - L. Rázek [-] , J. Šafár [-] , O. Čapek [-] , D. Kunt [-] (73. R. Otcovský [-] ) , J. Kubíček [-] , L. Brož [-] , L. Milan [-] , F. Půta [-] , J. Čapek [-] , M. Morgenstern [-]

ŽK: 71. P. Koča - 60. F. Půta , 80. O. Čapek .
Hráči zápasu: J. Lavička - R. Otcovský , J. Šafár .
Počet diváků: 75. Rozhodčí: Pressl Václav - DOKSANSKÝ Tomáš, JIRSA Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Jakub Volák

Expert: Tomáš Pekník
Tip experta: výhra domácích

Kralovice si bez problému poradí s hosty a budou plně bodovat.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích