1:1
(1:0)
57. R. Iliev
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.09.2019 15:00

8.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lhenicím stačilo zlepšení ve druhém poločase ve Vimperku na bod


Branky


19

Lhenickým, v zhledem k postavení na chvostu tabulky, je třeba každého bodu a tak první uhraný na soupeřově hřišti, navíc v okresním derby s vimperským Šumavanem, má svou cenu. Při smírném konečném výsledku tohoto utkání, za oboustranně herně podprůměrném prvním poločase, měl v tom druhém, již kvalitnějším, k výhře blíže hostující tým.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Byli to domácí, Vimperští, kteří hned v samém úvodu utkání (ve 3.´) nebezpečně ohrozili branku Lhenických. Ti se hned následně revanžovali Mahákovou střelou mířící přímo na gólmana Vlka, a tak si s ní snadno poradil. Běžela 19.´, kdy domácí Šumavané poslali po průniku zprava do „šestnáctky“ centrovaný balón, který Schwarz hlavou uklidil do sítě, a ujali se vedení (1:0). Ve 24.´a 27.´ oplácel možnostmi k zakončení hostující tým, ale bez gólového efektu. Nejprve po Balicově centrovaném míči do vápna pro Berana, ten se však v koncovce v rozhodujícím momentu neprosadil, poté Mahákem, co pálil těsně vedle tyče.

 

Ve 29.´ byli domácí blízko navýšení vedení. Po provedené standardce a následném přenesení míče před gólmana Plojhara skončila jejich zblokovaná střela z otočky na břevně s odrazem na rohový kop. O dvě minuty později (ve 31.´) se zase ve výhodné pozici na druhé straně před gólmanem Vlkem ocitl Tůma, ale předložený balón „na dlouhou nohu“ poslal nad branku. Ve 37.´jeho spoluhráč Mahák při zatažení míče přes domácí obranu prováhal střelecké zakončení a zbytečně tak v šanci o balón zblokováním přišel. A když ve 43.´ lhenickou akci zakončil Jos. Prenner střelou nad brankovou konstrukci, odcházeli Vimperští do poločasové otáčky s jednogólovým náskokem (1:0).

Druhý poločas

Do druhé půle vstoupil hostující tým hned se třemi hráčskými změnami, které přinesly oživení, zrychlení hry a zpřesnění v kombinaci. V nich i se střídajícím Ilievem, který se rychlostí v únicích dokázal prosazovat. Hned ve 47.´ se po rozehrávce Berana a Mahákově prodloužení hlavou dostal do šance, kterou v gól ještě neproměnil, v 57.´ již ano, když po Mahákově proniknutí obranou a narážečce s  Prennerem zakončil pohlednou akci přesnou vyrovnávající trefou (1:1).

 

V 58.´ zahrozili nebezpečně domácí při střele z útočné akce, co naštěstí pro hosty skončila v boční síti. 60.´ přinesla velký závar před vimperskou brankou, který lhenický tým v rozdílovou branku nezužitkoval, aby z okamžitého následujícího ataku mohl pykat za nedůslednost při otevřené defenzivě. V 64.´ pak znovu, kdy nepokrytý protihráč se po uvolnění dostal za obrannou řadu hostů a jen díky teči jedním z beků nezamířil zcela přesně.

 

V 67.´ další vydařenou lhenickou akci zakončoval Bumba, avšak málo razantně, když již před tím Mahák, po Prennerově nabití, pálil do boční sítě. V 76.´a 78.´ dal opět o sobě vědět Iliev. Nejprve byl po uvolnění kolmou nahrávkou v brejku sám na gólmana zastaven sudím pro sporný ofsajd a následně ve stejné brejkové pozici za ještě problematičtějšího posouzení arbitry opětně. V samém závěru utkání se neujaly další možnosti hostujícího lhenického týmu strhnout vítězství na svou stranu. Po standardce a Prennerově přihrávce střílel (v 85.´) Beran těsně mimo tyče, stejně jako i Ryšánek z trestného kopu za faul na Fundu, aby v 90.´, po rozehraném rohovém kopu, Ryšánkovu střelu k tyči bravurně vytěsnil gólman Vlk.

 

autor: J. Bumba (LHE)



Ohlasy k zápasu



SK Lhenice
Ivo Čech (trenér): „Jsme na podzim jako tým hrozně nečitelní, bohužel i pro mne. Minulý týden s Olešnicí špatná druhá půle, ve Vimperku pro změnu první, která ani od jednoho týmu nesnesla měřítko pro tuto soutěž. Asi poprvé v životě jsem střídal o přestávce tři hráče a musím říci, že jsem měl na výběr, protože náš výkon opravdu dobrý nebyl. Ve druhém dějství jsme domácí poměrně výrazně přehrávali, ale podařilo se nám pouze srovnat skóre, protože v několika dalších nadějných situacích na útočné polovině nám opět scházela větší kvalita. Jindy bych bod ze specifického vimperského prostředí bral, za naší stávající situace je to ale málo, nespokojené s remízou budou asi obě strany.“



Sestavy


TJ Šumavan Vimperk
J. Vlk [-] - S. Schvarz [-] (80. L. Sýs [-] ) , M. Šíp [-] , J. Čech [-] , J. Pospíchal [-] , M. Císař [-] (46. O. Rod [-] ) , O. Málek [-] (84. L. Vintr [-] ) , J. Blahout [-] , D. Tesař [-] , P. Vondrášek [-] (70. J. Děd [-] ) , V. Pankratz [-]

SK Lhenice
T. Plojhar [-] - J. Prenner [-] (46. D. Kiš [-] ) , F. Funda [-] , D. Kiš [-] , D. Trojan [-] - P. Bumba [-] (70. K. Ryšánek [-] ) , J. Beran [-] , T. Tůma [-] (46. R. Iliev [-] ) , T. Balica [-] (46. P. Prenner [-] ) - M. Mahák [-] , R. Pořádek [-] (87. J. Pokorný [-] )

ŽK: 80. R. Iliev , 80. R. Pořádek , 81. M. Mahák .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Jarolím Jiří - TALÍŘ Milan, KOVAŘÍK Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: Karel Brůha
Tip experta: remíza

Těžko předvídatelný zápas. Oba celky minulé kolo padly. V sázkové kanceláři bych volil variantu 10, (neprohra domácích) jelikož se ve Vimperku, jak jsme na vlastní kůži pocítili, lehce nevyhrává (zřejmě kvůli nadmořské výšce)… Bohužel jsem se ale musel rozhodnout pro jednu možnost a vybral jsem si remízu, protože věřím, že Lhenice se vyhecují a vloží do zápasu vše.