R. Iliev 29.
1:3
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.09.2019 16:30

7.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Olešnice uhrála první výhru, překvapila ve Lhenicích!


Branky


18

Olešnice se dočkala a bere první vítězství v I.A třídě. Lhenice po půli přitom vedly, jenomže druhý poločas patřil nováčkovi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Zápas na velmi dobrém terénu začal ve slušném tempu, převážně z domácí strany, ti chtěli na soupeře z Olešnice vlétnout. Ti ustávali tlak Lhenic do 29. minuty. Olešnice zahrávala na útočné polovině standardní situaci, jenž se jí příliš nepovedla, domácí kapitán Tůma našel odkopem kanonýra Ilieva, který se uvolnil a střelou na zadní tyč otevřel skóre – 1:0. O chvíli později mohlo být pro hosty ještě hůř. Chybně rozehraný odkop zachytil Iliev, který se dostal do úniku, naservíroval míč před prázdnou bránu Pokornému, ten ale trestuhodně minul. Hosté své šance proměnit nedokázali a do šaten mířili spokojeněji domácí Lhenice.

Druhý poločas

Druhý poločas se začala postupně osmělovat Olešnice, která převzala otěže. V 54. minutě sklepl Horelica míč na velké vápno Drtinovi, který ránou k tyči vyrovnal – 1:1. O dvě minuty později se dostal Horelica sám před brankáře Plojhara a nadvakrát ho překonal a otočil skóre – 1:2. Domácí byli opaření, čehož chtěli hosté využít a dál se tlačili do zakončení. Drtinův přímý volný kop ze slibné pozice skončil v obranné zdi, Koktavého střelu Plojhar kryl. Až v 78. minutě dal asi definitivní tečku za utkáním Koktavý, který zblízka dorážkou upravil na konečných 1:3. Domácí se ještě tlačili za snížením, dvakrát se sami dostali do ofsajdové pozice. V 89. minutě přišel nehezký moment, když domácí střídající hráč Balica úplně zbytečně dohrál souboj s gólmanem Janečkem, který musel vystřídat.

 

AUTOR: ONDŘEJ HUSA

REPORT OD JANA BUMBY

Lhenickým i Olešnickým  na chvostu tabulky bylo třeba bodů. Favorizovanější domácí, Lheničtí vstoupili do utkání dobře. Úvodní tlak ale gólově nevyužili. S respektem hrající hostující tým, soustřeďující se především na obranu s jen občasnými útočnými výpady, domácí přehrávali, byli převážně v držení míče, vytvářeli si i gólové šance, které se ale rozbíjely o soupeřův obranný val či při „vleklé lhenické bolesti“ zůstaly neproměněny, na což, jak se ukázalo, doplatili. Přesto se poté ujali vedení a za jednogólového náskoku (1:0) vstoupili i do druhé půle, v níž se v jejím samém počátku obraz hry nezměnil, avšak pouze jen do tříminutového herního úseku (mezi 54.´a 56.´), ve kterém po nedůslednosti v obraně obdrželi dvě branky (na 1:2). Hostující tým za těsného vedení vycítil šanci, byl ofenzivně odvážnější, přidal více na důrazu v osobních soubojích, dařilo se mu narušovat útočné snahy domácích, kteří mu v tom „napomáhali“ nepřesnostmi v kombinaci a rovněž již vzpomínanou nedůsledností v defenzivě, při které také inkasovali třetí branku (1:3). Domácí „propadák“ byl tím tak na světě, neboť Olešničtí důsledně hájili dvougólový náskok a domácí, Lheničtí v nedařící se hře s patrnou již nervozitou na zvrat neměli. A tak důležité body bral hostující nováček – za bojovnost, nasazení a odhodlanost k jejich získání, především ve druhém poločase, zaslouženě.

 

Průběh zápasu – podstatné jeho momenty

1.poločas

2.´- po provedené standardce Lhenickými  a následném jejich centru do 

      šestnáctky zakončoval hlavou Pokorný těsně mimo branku.

9.´- domácí Ryšánek vyslal za soupeřovu obranu Ilieva, co předložil před branku míč, který

       se dostal k Prennerovi, jehož střelu za již překonaného gólmana Janečka vykopl

       z brankové čáry jeden z beků

11.´- po Bumbově přesném centru z leva na hlavu Ilieva skončilo jeho zakončení zblízka nad

        břevnem

26.´- do první nebezpečné brankové možnosti se dostal hostující tým, jím vyslanou střelu

         zpoza šestnáctky stačil gólman Plojhar vytěsnit na následující rohový kop

29.´- po ztrátě balónu Olešnickými pronikl do jejich více otevřené obrany Iliev a přesně

         mířenou střelou k tyči poslal domácí do vedení (1:0) !

35.´- hned po trestném kopu soupeře a vybojovaném balónu domácími šel znovu do brejku

         Iliev, našel před gólmanem Janečkem v jasné gólové pozici Pokorného, který zblízka,

         ač neobsazen, poslal míč mimo tyče a vyloženou „loženku“ v druhou uklidňující branku

         neproměnil

42.´- po nepřesném odkopu gólmana Plojhara nabídku k vyrovnání Olešničtí nevyužili,

         domácí obrana stačila jejich střelecké zakončení zblokovat

 

2.poločas

46.´- hned v jeho samém počátku se po Bumbově úniku a centru zleva opět před Janečkem

         zcela sám ocitl nabíhající Pokorný, ale na balón k uklizení do sítě jen „o fous“ již

         nedosáhl

54.´-  odvrácený míč lhenickou obranou ze závaru před brankou zachytil na hranici

         šestnáctky  Drtina a nekompromisně jej poslal za záda bezmocného gólmana a srovnal

         na 1:1 !

56.´- uplynuly jen dvě minuty od vyrovnávající branky a olešničtí Sokolové šli po centru do

         velkého vápna druhou gólovou trefou neobsazeným Horelicou do vedení 1:2 !

78.´- po dlouhém autovém vhazování do šestnáctky a po nedorozumění a nedůslednosti

        v obraně domácích skončil balón z kopačky Koktavého dosti „lacino“ potřetí ve lhenické

        síti – 1:3 !

 

Závěr

Marná byla snaha domácího týmu alespoň po snížení pro ně nepříznivého stavu, neboť brankami neskončily gólové možnosti – jako ta v 81.´ po dobře mířené Prennerově střele pod břevno, kterou gólman Janeček výborným zákrokem vyrazil, ani ta v 58.´ Balicova po centru hlavou, se kterou si Janeček rovněž poradil.

Lheničtí se nečekanou domácí prohrou ocitli mezi čtyřbodovým triem (spolu s nováčky Velešínem a Olešnicí) uzavírajícím tabulku.



Ohlasy k zápasu


SK Lhenice
Ivo Čech (trenér): „No, co říct, zodpovědný je trenér, takže to beru na sebe, i když hráči mi to taky moc neulehčují. Měli jsme v plánu hrát ofenzivně a soupeře přehrát, což se nám první půlhodinu dařilo a měli jsme brankové příležitosti na to, abychom zápas rozhodli. Bohužel jsme skórovali pouze jednou a konec poločasu již byla hra vyrovnaná. Druhá půle byla jak ze špatného snu, hostům stačila bojovnost a nadšení na to, aby nás donutili k chybám, které navíc byli schopni potrestat. My se nezmohli prakticky na nic, nevycházela kombinace, všude jsme byli pozdě, naše fotbalová kvalita na takticky a s chutí hrajícího soupeře nestačila a my bohužel neuhráli ani bod. O každý bodík půjde i v boji o záchranu a my budeme mít další možnost ve Vimperku, kde nás čeká velmi těžké utkání.“

TJ Sokol Olešnice
Ondřej Husa (hráč): V minulém kole jsme poprvé bodovali, tak jsme si říkali, že by bylo fajn, kdyby se nám povedlo přivézt body i z venku. Upřímně jsem to takhle nečekal. Trápil nás hlavně kanonýr Iliev, ale ve druhé půli jsme ho dokázali pohlídat a domácí jsme asi zaskočili dvěma rychlými góly. Pak už jsme si to zkušeně pohlídali a přidali třetí pojistku. Velmi rád dnes pochválím kompletně celý mančaft za bojovnost, nasazení a obětavost. Zahráli jsme jako tým. Za hráče zápasu zvolím Filipa Šafránka, který si odpykal trest a hodně nám pomohl. Hlavně se dokázal srovnat s tlakem, který na něj vytvářeli jak protihráči, tak fanoušci, kdy tam někteří na něho pořvávali jako smyslů zbavení!! Dalším, dnes klíčovým hráčem, byl Radim Horelica, který připravil dvě branky a jednu sám vstřelil. V příštím zápase přivítáme doma Velešín, tak je třeba pokračovat v nastaveném tempu.



Sestavy


SK Lhenice
T. Plojhar [-] - D. Kiš [-] (46. D. Trojan [-] ) , F. Funda [-] , D. Kiš [-] , P. Bumba [-] - J. Pokorný [-] (72. T. Balica [-] ) , J. Beran [-] , T. Tůma [-] , P. Prenner [-] (84. J. Prenner [-] ) - K. Ryšánek [-] , R. Iliev [-]

TJ Sokol Olešnice
D. Janeček [-] (89. M. Krauskopf [-] ) - M. Buřič [-] , M. Lechner [-] , P. Fiala [-] (35. M. Koktavý [-] ) , B. Bahenský [-] , A. Pilát [-] , O. Husa [-] , F. Faktor [-] , S. Drtina [-] (90. R. Brousek [-] ) , R. Horelica [-] , F. Šafránek [-]

ŽK: 70. F. Funda , 76. D. Kiš , 90. T. Tůma - 26. F. Šafránek , 39. R. Horelica .
Počet diváků: 72. Rozhodčí: HOŠEK Jan - TALÍŘ Milan, BARTŮNĚK Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: Tomáš Pintér
Tip experta: výhra domácích

Lhenice pro mě překvapivě zatím trošku trápení a kdybych jim nedal dárek v podobě namazání na jediný gól v našem vzájemném zápase, asi by byly bez výhry. Olešnice v posledním kole urvala první bod, kdy se vrátila do zápasu ze stavu 0:2, což by je mohlo povzbudit, ale přesto věřím v jednoduchou výhru domácích 4:0.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích