4:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.09.2019 13:00

7.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Sousedovice se trápí, padly počtvrté v řadě. Semice poprvé udržely vzadu nulu


Branky


61. R. Veleman (p.) , 75. R. Veleman , 86. S. Zoch , 88. D. Šourek
18

Hosté přijeli v notně oslabené sestavě a se Semicemi drželi co se týče skóre krok jen v první půli. Pak už to byl jednoznačný proces.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poloča

Trenér Semic Marcel Nousek si před zápasem mohl mnout ruce. Pro utkání se Sousedovicemi si žádný z hráčů nevybíral dovolenou, nikdo nemusel plnit pracovní povinnosti nebo neměl takové zranění, které by ho omezovalo k nástupu do základní sestavy. Do úvodní sestavy se tak vrátil Radek Veleman nebo Luděk Zborník a na kraje obrany se postavili útočněji ladění obránci. 

 

O správně zvolené taktice nebylo po pár minutách zápasu pochyb. Hosté ze Sousedovic oproti předchozímu zápasu udělali tři změny v základní sestavě a do Semic přijeli s jasným cílem – pečlivě bránit a vyrážet do rychlých protiútoků. Rozehrávku semické obranné čtveřice na útočící polovině neatakovali, takže krajní beci měli celkem dost prostoru pro provětrávání sousedovického obranného bloku. To byl v podstatě také jediný prostor, kudy FC AL-KO Semice hrozilo. Posílený střed zálohy a kompaktní obrana toho domácím prostředkem hřiště příliš nepovolovali. Jenže centry, které Semice produkovaly, byly příliš nepřesné a nikdy nenašly adresáta v takové pozici, aby mohl bezprostředně ohrozit Šilhana v brance hostů nebo je obrana zablokovala. Semice tak měly možnost zahrávat alespoň několik rohových kopů. Z jednoho z nich se semičtí dostali do největší šance prvního dějství. Centrovaný míč od Šourka propadl až na hlavu Hronka, který byl překvapen svojí pozicí natolik, že nikým neatakovaný na malém vápně zamířil pouze nad branku Sousedovic. Druhá velká šance vznikla také po rohovém kopu, i když byl zahrávan úplně na druhé straně. Vysoký míč si sebral Dvořáček, ihned ho vyhodil na rozběhlého Císařovského a ten předal na Jakuba Keclíka, jenž si míč prostrčil mezi dvěma protihráči, vyvezl až na útočnou polovinu, kde klasickou českou uličkou mezi obránce vybídl ke skórování v dobrém náběhu Antonyho. Ve chvíli, kdy přebíral míč, měl před sebou pouze brankáře Sousedovic, ale zradil ho druhý dotek, nedokázal si balon pokrýt před vracejícím se obráncem a ten nadějnou šanci zmařil. 

Druhý poločas

Ve druhém dějství Semice trpělivě pokračovaly v tlaku na bránicí Sousedovice a začaly se dostávat častěji do šancí. V první větší příležitosti Hronek vyvezl balon a předal na pravou stranu Štumpfalovi, který už v první půli díky své aktivitě prověřil pozornost brankáře hostů. Tentokrát však prováhal správný okamžik ke střele, balon si zastavil a vrátil zpět nabíhajícímu Hronkovi. Domácí stoper se šancí naložil podobně jako v úvodu utkání a zamířil pouze mimo tyče. Ke kýženému gólu vedla až kombinace po druhé straně semické jedenáctky. Šourek oslovil rozběhlého Antonyho, který míč předal do vápna Velemanovi. Domácí střelec se snažil uvolnit před dotírajícím stoperem, ale ten mu přišlápl nohu a ve stejnou chvíli i zasáhl obličej semického útočníka. Hlavní rozhodčí bez váhání nařídil pokutový kop. Brankář Sousedovic sice stranu odhadl, ale razance Velemanovi střely byla příliš velká na to, aby dokázal míč vyrazit – 1:0. Šance na navýšení skóre přišla pro změnu z druhé strany, kde měl spoustu prostoru Císařovský. Domácí kapitán vysunul střelce úvodní branky, Veleman přihrávkou pod sebe oslovil Štumpfala, který další trvdou střelou golmana hostů neprostřelil a dorážku Císařovského z branky odklidil stoper Sousedovic. Druhý gól tak padl až 15 minut před koncem zápasu. Standardní situaci z levé strany zahrával Šourek, centrem našel hlavu Zborníka, jenž sklepl podél malého vápna na volného Velemana a ten neměl problém prostřelit brankáře podruhé – 2:0. Sousedovice po druhé brance vrhly zbylé síly do útoku, což pramenilo paradoxně v další šance Semic. Nejprve J.Keclík atakoval rozehrávku stopera Sousedovic, obral ho o míč, se štěstím obešel dalšího obránce hostů, aby si míč připravil vedle posledního hráče a z vápna vystřelil těsně nad břevno. Stejný hráč pak v 86.minutě střílel podruhé, když si našel odražený balon po rohovém kopu. Tentokrát zasáhl brankář hostů. Jeho vyražený míč si přebral Zborník, posunul na střídajícího S.Zocha a ten si střelou na přední tyč připsal premiérovou trefu v I.A třídě – 3:0. Do konce zápasu zbývalo jen pár minut, ale účet utkání ještě nebyl uzavřen. V 88. minutě u vlastního vápna vybojoval balon Hronek, elegantní Zidanovkou se zbavil dvou hráčů a využil vzniklého prostoru na rychlý kontr. Na polovině hostů sice přešlapovačkami celou akci přibrzdil, ale míč předal na pravou stranu pro S.Zocha, jehož centr nadvakrát obrana Sousedovic odvrátila, jenže jen na nohu Šourka, který z velkého vápna mířil svojí slabší nohou na zadní tyč. Jeho střela trefila záda jednoho z obránců a zapadla přesně k druhé tyči – 4:0

 

zdroj: https://www.fcsemice.cz

 



Ohlasy k zápasu


FC AL-KO Semice
FB Semice: Slavíme první nulu v sezoně a přesvědčivě vítězíme 4:0. První část dějství jsme měli ještě zvlhlý střelný prach, ale ve druhé půli otevřel skóre z penalty Veleman, stejný hráč zvyšoval vedení, na rozdíl tří branek upravoval Sam Zoch a tečovanou střelou uzavřel účet utkání Šourek. Hosté oslabeni o několik hráčů základní sestavy celý zápas bránili a Dvořáčkovu branku pořádně neohrozili.




Sestavy


FC AL-KO Semice
J. Dvořáček [-] - P. Keclík [-] (88. D. Buchtele [-] ) , L. Zborník [-] , D. Šourek [-] , L. Štumpfal [-] (75. S. Zoch [-] ) , M. Císařovský [-] (70. J. Řezáč [-] ) , R. Veleman [-] (80. M. Škulina [-] ) , I. Antony [-] , J. Sádlo [-] , P. Hronek [-] , J. Keclík [-]

FC Znakon Sousedovice
J. Šilhan [-] - M. Mráz [-] , F. Vávra [-] , D. Marcinko [-] , P. Vojtíšek [-] , M. Glazunov [-] , F. Duba [-] , P. Masák [-] (83. L. Věneček [-] ) , J. Hrach [-] , P. Krejčí [-] , D. Horňák [-]

ŽK: 23. J. Sádlo , 69. L. Štumpfal - 75. J. Hrach .
Počet diváků: 49. Rozhodčí: TALÍŘ Milan - HOŠEK Jan, BARTŮNĚK Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Michal Špírek

Expert: Tomáš Pintér
Tip experta: remíza

Zápas kde může každý bodovat a vyhrát, ale myslím, že bude remíza. Tip 2:2.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích