Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.09.2019 17:00

5.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

8.0

Nápoje

10.0

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: V minulém kole Vodňany bůra daly, teď ho schytaly. Za Kaplici zase střílel Urazil!


Branky


17. J. Moravec , 66. F. Šťastný - 34. J. Gondek (p.) , 43. M. Hami , 55. L. Pulec , 80. M. Urazil , 90. M. Urazil
22

Marek Urazil, mimochodem expert tohoto kola, se zase dvakrát trefil - už potřetí po sobě! Kaplice vyhrála potřetí v řadě o tři góly! Přečtěte si reportáž.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

V rámci pátého kola na sebe narazili soupeři, kteří v minulém kole vysoko zvítězili. Vodňany uspěly v Plané, Kaplice si doma poradila se Semicemi. Oba dva trenéři museli ve svých základních sestavách udělat změny oproti těmto duelům. V domácím dresu chyběli Chalupský a Marchal, které nahradilo duo Kvapil, Bína. V základní jedenáctce hostů chyběli pro změnu Pál s Danielem. Místo nich hráli od začátku Jakub Vaniš a z béčka povolaný Lukáš Pulec.

 

První střelu mezi tyče obstarali Spartakovci. V páté minutě po Gondekově přihrávce střílel z vápna Pulec, Váverka našel míč ve své náruči. Na druhé straně pokoušel střeleckou štěstěnu Šteier, technický obstřel minul vzdálenější pravou tyč. První gólovou příležitost zápasu si vypracovali po deseti minutách hry Kapličtí. Divoký přesnou uličkou vybídl ke skórování Urazila, ten však z pravé strany gólmana Váverku nepřekonal. Hosté se snažili být aktivní a více držet míč na svých kopačkách, Vodňanští se více spoléhali na rychlé kontry především v podání zkušeného Moravce. V šestnácté minutě se do otevřené obrany dostal po přihrávce od Ladislava Benedikta právě Moravec, branka Spartaku mu však byla malá.

 

Hostům varování nestačilo. Hned v následující minutě se situace opakovala, ale s jiným koncem. Jan Moravec si na vápně našel prostor ke střele a umístěnou přízemní střelou k tyči poslal Vodňany do vedení – 1:0. V polovině prvního poločasu přišel o balón Gondek, na zadní tyč mířil Šťastný, ale Říha míč vyrazil na rohový kop. Po následném centru od rohového praporku bránící Čutka hlavou poslal míč do břevna vlastní svatyně. Druhá polovina prvního dějství byla v režii hostů, kteří byli hodně aktivní a tlačili se před bránu domácího celku. Ve 27 minutě poslal centr zprava do šestnáctky Marek, nabíhající Vaniš se octil po zákroku bránícího hráče na zemi a hosté se dožadovali odpískání pokutového kopu, akce však pokračovala, z levé strany z úhlu pálil po zemi Gondek, Váverka zakročil nohama.

 

Po půlhodiny hry už byl vodňanský gólman překonán, ale skóre se neměnilo. Divoký vyslal do úprku Urazila, ten z levé strany dostal až do vápna, křížná přízemní střela skončila na tyči. Zaslouženého vyrovnání se Kapličtí dočkali o čtyři minuty později. Brož ve snaze ukopnout balón Urazilovi trefil jeho nohu, což bylo znatelně slyšet a penalta byla na světě. K jejímu provedení se postavil Josef Gondek a nezaváhal – 1:1.

 

Hosté i po vyrovnání byli dál aktivní. Ve 42 minutě zatáhl balón po levé straně Urazil, jeho polovysoký centr osamocený nabíhající Lukáš Pulec v gólové pozici nezasáhl. Záhy byl však obrat přece jen dokonán. Marek Hami vystihl rozehrávku soupeře, dostal se až do palebné pozice a utěšenou ranou zpoza vápna rozjásal hostující příznivce – 1:2. V samotném závěru první půle mohli domácí jednogólové manko smazat. V šanci se ocitl Šťastný, ale v poslední chvíli jej zablokoval skluzem Štrbačka. Po následném rohovém kopu se do zakončení dostal na zadní tyči kapitán Brož, ale proti jeho ráně výborně zasáhl Říha.

Druhý poločas

Úvodní šance druhého poločasu skončila gólem a Spartakovci šli do dvougólového vedení. Gondek vyslal na levé straně do úniku Urazila, domácí se dožadovali odmávání ofsajdu, akce však pokračovala, na Urazilovu přihrávku si naběhl Lukáš Pulec a po úspěšné koncovce mohl slavit gól po mnoha letech v kaplickém áčku – 1:3. Po třetím inkasovaném gólu Vodňanští zvýšili důraz a agresivitu a v 66 minutě se jim podařilo snížit. Tento gól pro změnu vyvolal vlnu nevole u hostů, jelikož gólové akci předcházel evidentní faul na Gondeka na polovině hřiště. Domácí podnikli rychlý výpad do otevřené obrany a na konci přesné kombinace byl zakončující Filip Šťastný – 2:3.

 

O několik minut později mohl hostům vrátit dvougólový náskok po Gondekově vysunutí Lukáš Pulec, střelu na zadní tyč si Váverka pohlídal a stačil míč vyrazit. Čtvrthodinu před koncem měli domácí výhodu přímého kopu. Proti střele Šťastného Říha zasahovat nemusel. V 78 minutě tutovka pro hosty. Lukáš Pulec vybojoval míč, vyslal do útoku Marka Urazila, jeho střela před osamoceným gólmanem jemně olízla břevno. Na druhé straně pálil tvrdě bez přípravy Moravec, ale branka Spartaku mu byla malá.

 

A tak udeřili hosté. Deset minut před koncem Divoký narýsoval další přesnou přihrávku na rozběhnutého Marka Urazila, a ten překonal Váverku pověstnými jesličkami – 2:4. Závěr mohl ještě zdramatizovat mladý Bína, ale bránícího soupeře neprostřelil. V úplném závěru nastaveného času pak gólman Říha vypustil do dalšího úniku Marka Urazila, který se kličkou vypořádal s vyběhnutým Váverkou a střelou do odkryté svatyně Vodňan pečetil zaslouženého vítězství Spartaku – 2:5.

 

AUTOR: LIBOR GRANEC



Ohlasy k zápasu



TJ Spartak Kaplice
Libor Granec: Za předvedený kolektivní výkon si opět zaslouží pochvalu celý tým.



Sestavy


FK Vodňany
P. Váverka [-] - O. Hudák [-] , M. Kvapil [-] (59. S. Želízko [-] ) , S. Šteier [-] , M. Brož [-] , O. Benedikt [-] , F. Bína [-] , M. Otepka [-] , L. Benedikt [-] , F. Šťastný [-] , J. Moravec [-]

TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - J. Vaniš [-] , L. Pulec [-] (89. F. Schneider [-] ) , F. Marek [-] , M. Urazil [-] , P. Micák [-] , J. Divoký [-] (82. V. Kuchař [-] ) , M. Hami [-] , J. Gondek [-] , V. Čutka [-] , J. Štrbačka [-]

ŽK: 60. J. Moravec , 61. O. Benedikt , 64. L. Benedikt , 87. M. Otepka - 61. P. Micák , 64. M. Urazil .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: VICAN Miroslav - NÁPRAVA Miroslav, CIGÁŇ Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
7. 9. 2019 19:45
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: Marek Urazil
Tip experta: výhra hostů

No tak tady nemusím přemýšlet, Kaplice se pokusí navázat na předchozí utkání a bude chtít urvat plný počet z venku.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů