1:2
(1:0)
72. S. Bukharin
79. T. Pintér (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.08.2019 13:30

3.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Tipéři se mýlili. Planá proti Semicím otočila skóre a bere výhru


Branky


13. P. Keclík - 72. S. Bukharin , 79. T. Pintér (p.)
25

Planá už loni ukazovala, že venku se jí daří. A více než doma. Po prohře z prvního kola tentokrát Lengyel a spol. porazili semický klub. Domácí přitom po půli vedli, měli šance i na navýšení skóre. Pak ale udeřili Plánští.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Domácí trenér Marcel Nousek musel udělat oproti první zápasu hned tři nucené změny v základní sestavě. Kapitán Císařovský i Šourek odjeli na rekreaci a Hronkovi se den před utkáním zablokoval krk. Na jeho místo tak naskočil zkušený Peroutka, do základní sestavy na kraj zálohy se posunul i Antony a od začátku měl větrat domácí obranu Veleman.  Hosté z Plané u ČB přijeli včetně zkušené stoperské dvojice Lengyel – Pintér, která měla na starosti většinu rozehrávky hostujícího týmu. Na jejich dlouhé nákopy čekali rychlonozí krajní záložníci a útočník Šteyer, který rozhodl jediným zásahem loňské utkání na hřišti v Semicích.

 

Kdo si pamatoval jeho zásah proti Semicím, musel si v sobotu připadat, jako kdyby zažil déjà vu. Začátek utkání a útočník Plané peláší sám vstříc Dvořáčkovi. Tentokrát ovšem nemířil přesně a jeho zakončení skončilo vedle branky. Chvíli na to měla Planá sérii rohových kopů, ale k pořádné šanci se nedostala a Semice bezbrankový stav udržely. Naopak začali hrozit na druhé straně. Nejprve hlavička P.Keclíka po centru z levé strany jen lízla tyč, ale za chvíli se semický střelec konečně mohl radovat. Ve 13. minutě J.Keclík vystřelil zpoza vápna na vzdálenější tyč, kde sice brankář hostí zasáhl, ale míč vyrazil pouze k dobíhajícímu Velemanovi, jehož zakončení slabší levou nohu putovalo mimo branku, ale Pavel Keclík míč z velkého úhlu i s odrazem od brankáře Plané za brankovou čáru dostal – 1:0. Hosté mohli korigovat prakticky ihned po rozehrávce, ale jejich zakončení zablokovala obrany Semic na poslední chvíli na rohový kop.

 

Semičtí si v polovině prvního dějství mohli navýšit skóre, když se jednoduchou akcí dostali do vyložené šance. Stoper Sádlo nakopl balon na P.Keclíka, který dokázal hlavou prodloužit míč i přes to, že byl bráněn dvěma hráči, balon si převzal Antony a ve vápně ho polovysokou podélnou přihrávkou předložil Velemanovi, který v těžké pozici na dlouho nohu nedokázal nasměřovat míč do odkryté branky. Chvíli na to byl hostující brankář Hotový opět v pohotovosti. J.Keclík obral na polovině o balon Lengyela, posunul ho Velemanovi, který přihrál mezi obránce na naběhnutého P. Keclíka. Toho těsně před velkým vápnem hosté faulovali, rozhodčí neponechal semickým výhodu a odpískal přímý volný kop. K jeho exekuci se postavil S.Zoch, ale míč přestřelil na branku.

 

Ani do třetice se Semice nedočkaly navýšení skóre. Antony chvíli po odehrnané půlhodině po pravé vyvezl míč, vystřelil z vápna a golman jeho pokus vyrazil před sebe přímo do dobíhajícího P.Keclíka, který už neměl čas zkorigovat svůj pohyb a míč se od něho odrazil zpět ke strážci planské svatyně. Pár minut na to daroval velkou šanci hostům stoper Sádlo. Ve snaze hlavičkou posunout nakopnutý míč do náruče Dvořáčka, poslal míč přímo do běhu hostujícímu Cardovi, který sice brankáře Semic přehodil, ale naštěstí pro domácí netrefil branku. Závěrečná šance poločasu pak patřila opět hostům. Lengyel znovu nakopl balon, hostující kapitán míč přepustil rozběhnutému spoluhráči, který se ve vápně zaseknutím zbavil bránícího Peroutky, levou nohou prostřelil Dvořáčka, ale míč skončil na tyči a dorážku stihl před brankovou čarou zastavit vracející se Sádlo. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro Semice.

Druhý poločas

První šance druhé poločasu si vypracovali hosté po centrech ze standardních situací. Nejprve se po centru kapitána Pintéra rybičkou do hlavičky položil jeho spoluhráč, ale míč jen těsně minul branku.  Za několik minut poté přišel do vápna centr z levé strany a po zakončení hostů se balon od Řezáče odrázil na rohový kop, ale hráči Plané vehementně reklamují ruku a dožadují se penaltového kopu. V dalším dějství měly Semice dvě vyložené šance, jak si pojistit vedení v zápase. V 64. minutě se odražený balon po rohovém kopu dostal k J.Keclíkovi, který ho bezprostředně vrátil do vápna, kde se odrazil k volnému Škulinovi. Ten měl před sebou na malém vápně odkrytou branku, kam se snažil míč usměrnit šajtlí, ale jeho zakončení skončilo vedle.

 

Ještě do větší příležitosti se dostal do té doby jediný střelec zápasu. Zborník skvěle vybojoval na vlastní polovině balon a vyslal volného P.Keclíka na zteč planské branky. Brankář hostů proti němu vyběhl a semický střelec ho trefil pouze do nohy. Z nenápadné akce se nakonec měnilo skóre na druhé straně. Bukharin dostal u postranní čáry balon, udělal kličku Antonymu, míč si navedl do středu, za vápnem vystřelil a balon se zastavil až v síti Dvořáčkovy branky – 1:1.

 

Hráči Semic chtěli reagovat a strhnout si vedení na svoji stranu. Zborník si vyskočil na rohový kop, ale míč trkl pouze do břevna, odkud se odrazil zpět do hry. K velkému zklamání (a rozhořčení) domácích fanoušků padla rozhodující branka zápasu na druhé straně. Šteyer si při rychlém útoku převzal ještě na vlastní polovině míč, narazil se spoluhráčem a utíkal směrem k brance Semic. Na hranici velkého vápna ho dle pohledu domácích o míč obral Antony, hostující hráč upadl, povalil při tom Sádla a hlavní rozhodčí jasně rukou gestikuloval „vstávej, hraj dále„. Nicméně pomezní rozhodčí, který byl od situace dále, začal praporkem signalizovat porušení pravidel a na jeho popud hlavní rozhodčí odpískal penaltu proti domácímu týmu. Tu proměnil hostující kapitán Tomáš Pintér – 1:2. Domácí sice měli ještě 10 minut do konce utkání, ale už si nedokázali vypracovat takovou příležistost, aby alespoň srovnali skóre a nepotvrdili tak vítězství z prvního utkání sezony.

 

Zdroj: fccsemice.cz

 


Ohlasy k zápasu


FC AL-KO Semice
FB Semice: "První domácí zápas končí porážkou. V zápase s Planou u ČB jsme vyhráli po brance Pavla Keclíka první poločas. Na obou stranách bylo několik šancí ke změně skóre, ale ani jedna se neujala. Ve druhé půli jsme místo navýšení skóre, kdy P.Keclík běžel sám na branku, střídající Škulina zakončoval z malého vápna vedle prázdné branky a J.Keclík pro jistotu nezakončil vůbec, nechali hosty střelou ze střední vzdálenosti vyrovnat a nakonec i zápas otočit, když vítězný gól padl z penalty, kterou arbitr odpískal až na pokyn pomezního rozhodčího."

SK Planá
Jan Pintér (hrající trenér): Utkání se mi hodnotí vcelku dobře. Jak během prvního, tak i druhého poločasu jsme si dokázali vytvořit dost brankových příležitostí a furt sem doufal, že je jenom otázka času, kdy to tam spadne! Bohužel místo abychom vedli a zápas měli pod kontrolou, tak jsme první poločas prohráli 0:1. V druhé půli jsme to naštěstí otočili a odvážíme si ze Semic důležité 3 body. Ke konci jsme měli jednou štěstí, kdy domácí po rohu trefili hlavou břevno. Ale vzhledem k našim příležitostem si myslím, že je to takto spravedlivé! Povedla se nám střídání a kluci, kteří do hry přišli v průběhu zápasu, tak hru jednoznačně oživili! Teď nás čekají doma Vodňany a tak věřím, že napravíme prohru z prvního kola a konečně potěšíme naše fanoušky.



Sestavy


FC AL-KO Semice
J. Dvořáček [-] - P. Keclík [-] , L. Zborník [-] , S. Zoch [-] (75. M. Zoch [-] ) , R. Veleman [-] (46. M. Škulina [-] ) , I. Antony [-] , M. Mendel [-] , J. Sádlo [-] , P. Peroutka [-] , J. Keclík [-] , J. Řezáč [-]

SK Planá
J. Hotový [-] - O. Hotový [-] , D. Kořínek [-] (57. S. Bukharin [-] ) , D. Samek [-] , J. Pintér [-] , D. Kneys [-] , J. Szabó [-] (46. Z. Lexa [-] ) , P. Šteyer [-] (90. M. Píchal [-] ) , T. Pintér [-] , R. Lengyel [-] , J. Carda [-]

ŽK: 78. J. Dvořáček , 86. J. Sádlo - 54. D. Kneys , 58. T. Pintér , 73. R. Lengyel .
Počet diváků: 75. Rozhodčí: TALÍŘ Milan - JAROLÍM Jiří, HUČÍK Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Domácí budou chtít potvrdit body z venku

Tip: výhra domácích

Tip experta: remíza

Tenhle zápas může skončit jakkoliv. Planá proti nám nehrála vůbec špatně a Semice jsou povzbuzené výhrou z Prachatic. Tipnu remízu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích