2:1
(1:1)
39. J. Šebelka (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.10.2019 15:00

9.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Domácí dokázali udolat nepříjemného soupeře


Branky


29. D. Bečvář , 59. M. Nedvěd - 39. J. Šebelka (p.)
20

Protivínští se dokázali v minulém zápase vrátit do hry, když využili převahy jednoho muže v poli. Dnes proti nim stál houževnatý soupeř, se kterým zápas vždy bolí a ani tento nebyl výjimkou. Pro domácí to bylo vybojované vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Minimum šancí, přesto dvě vstřelené branky

Před vlastním výkopem uctili hráči památku dlouholetého protivínského funkcionáře Jaroslava Kostky který koncem září náhle zemřel. Domácí začali jako vždy náporem, ale šance dlouho nepřicházely. Hosté dostáli své pověsti a jejich obránci drželi domácí borce na distanc. První ostřejší zákrok si ale připsal domácí brankář v 11. minutě, když v nepřehledné situaci po standardce vyboxoval míč do bezpečné vzdálenosti. Nicméně Jankovští dále vystrkovali růžky a občas to ve vápně domácích zavánělo šancí. A tak úvodní gól domácích se zrodil z jejich první vážnější šance. V 29. minutě se do šance probíjelo duo Vorel Bečvář. Prvně jmenovaný tvrdou přízemní střelou donutil Komárka k zákroku a hostující obránci pak poskytli dorážejícímu Bečvářovi dostatek prostoru k zakončení - 1:0. Pro hosty to bylo trošku kruté, ale zbraně neskládali a hnali se za vyrovnáním. Než se ho dočkali, museli ale přežít velkou šanci domácích. V 31. minutě šli do brejku a Říha ve skluzu poslal míč směrem k hostující brance. Komára překonat dokázal, ale jeden z obránců vykopl míč z brankové čáry. Jankovští se svého vyrovnání dočkali ve 39. minutě. Unikající Smékal byl sražen ve vápně a rozhodčí bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Domácí ani neprotestovali. Šebelka pak penaltu bezpečně proměnil - 1:1. A za tohoto skóre se pak šlo do kabin.

Nervózní zápas rozhodl domácí kanonýr Nedvěd

V úvodu druhé půle to byli domácí, kteří udržovali obranu hostů ve střehu. Byli důraznější, u odražených balónů povětšinou první a z toho pramenil jejich tlak. Nicméně byli to hosté, kdo mohli strhnout vedení na svou stranu. Ale to by musel Šebelka v 52. minutě z brejku přesněji mířit, trefil jen vystoupivšího Hanuse, který tak uchránil domácí od pohromy. Avšak z následného rohu přišla ještě větší šance. Jeden z hostujících hráčů přizvedl na první tyči míč tak šikovně, že tento obloučkem padal do domácí sítě. Jeden z domácích hráčů ho chtěl dostat z ohně proč, ale poslal do přímo na domácí branku. Naštěstí jen do nohy domácího brankáře, hostující hráči již zvedali ruce v domnění, že se míč dostal za brankovou čáru. To byla veliká šance. Po této šanci na chvíli převzali iniciativu hosté. Ale stejně jako v první půli to byli domácí, kdo svou šanci dokázali využít. Po pravé straně pláchnul v 59. minutě Blažek, na jeho centr si naskočil Říha, ale orazítkoval jen břevno. Míč se však odrazil k Nedvědovi, který se již nemýlil - 2:1. Hosté se poté hnali za vyrovnáním, ale šance si již i přes územní převahu nevytvářeli.  Naopak domácí využívali okének v obraně k rychlým kontrům. Hosté mohli v 82. minutě vyrovnat, ale důrazný Kollár míč do sítě přes dva obránce dotlačit nedokázal. Pojistit vedení si mohli domácí v 88. minutě. Ale dorážku po Vorlově střele poslal Říha nejdříve do ležícího brankáře a od něj šel míč do tyče. Po zbytek zápasu si domácí výsledek již zkušeně pohlídali.

 

Děkujeme Natálii Kočerové za obrazové zdokumentování zápasu!



Ohlasy k zápasu



SK Jankov
Petr Maxa, trenér: Protivín v utkání předvedl, že jeho výkony a výsledky nejsou náhodné. Na první branku jsme odpověděli proměněnou penaltou Jana Šebelky po faulu na Smékala. Na začátku druhého poločasu jsme měli jednu obrovskou příležitost a poté jsme nastřelili tyčku. Škoda, že se nám nepodařilo jít do vedení. Záhy jsme po pěkné rychlé akci domácích inkasovali a závěr zápasu se nám příliš nepodařil. Měli jsme sice optický tlak, ale do žádné šance jsme se už nedostali. Protivín byl v utkání lepším týmem a zaslouženě zvítězil.



Sestavy


FK Protivín
M. Hanus [-] - M. Zach [-] , D. Uhlík [-] , R. Vojta [-] , V. Rothbauer [-] - P. Hrachovec [-] (76. I. Dan [-] ) , Z. Vorel [-] , D. Bečvář [-] , M. Nedvěd [-] - M. Říha [-] , T. Blažek [-] (69. A. Hrynevich [-] )

SK Jankov
J. Komárek [-] - J. Honner [-] , F. Lošek [-] , V. Bürger [-] , P. Beránek [-] - M. Lovička [-] , J. Šebelka [-] , M. Kollár [-] , M. Kroneisl [-] , P. Klíma [-] (80. M. Popelka [-] ) - T. Smékal [-]

ŽK: 66. M. Hanus - 11. M. Lovička , 44. T. Smékal , 57. J. Honner , 78. V. Bürger .
Hráči zápasu: M. Hanus , M. Nedvěd - T. Smékal .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Krauskopf Jiří - KRČÍN Jan, KROUTL Vít.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Karel Korec

Expert: Miroslav Strnad
Tip experta: remíza

Věřím v remízu, i když možná budu v menšině. Jankov je těžké porazit.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích