3:2
(1:1)
20. D. Neužil
57. M. Hejl (vl.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.09.2019 16:30

7.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vzduchotechnici zabrali a v infarktovém závěru prolomili střeleckou smůlu


Branky


31. J. Komárek , 79. J. Barda , 81. J. Komárek - 20. D. Neužil , 57. M. Hejl (vl.)
22

V Milevsku se sešla fotbalově vyspělá mužstva, která vyznávají spíše ofenzivní styl hry. Nicméně přímo na hřišti to i přes celkem 5 gólů útočné hody nebyly. Domácí nakonec i s notnou dávkou štěstí zvítězili. Ale jak se říká, štěstí přeje připraveným, a tak lze jejich výhru označit za zaslouženou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí se do soupeře zakousli, ale byli to oni, kdo musel dotahovat

Vzduchotechnici už nutně potřebovali naplno bodovat a s tímto odhodláním i vstoupili do zápasu. Hned v úvodní minutě zahrávali roh a hostujícího brankáře hned vystrašil M. Hejl, který si nejlépe vyskočil na centrovaný míč. Jeho pokus však skončil těsně vedle. Domácí tento moment zajisté povzbudil a dále se tlačili do útoku. Zkušení hosté však všechny jejich pokusy eliminovali a hra se pomalu vyrovnávala. A nakonec to byli oni, kdo se po chybě domácí obrany dostali ve 20. minutě do vedení. Lom vedl útok po pravé straně a kousek před brankovou čarou přišel nadýchaný centr do šestnáctky. Jeden z domácích obránců neodhadl dobře trajektorii míče a podskočil jej. Balón se snesl k D. Neužilovi, který si jej za obdivného přihlížení dalšího domácího beka zpracoval a posléze tvrdě half-volejem vypálil. Projektil si to zamířil pod břevno, marně se po něm P. Dvořák natahoval – 0:1. Takový vývoj musel sebevědomím domácích pořádně zacloumat, ale ti to rozhodně nechtěli zabalit. Dřeli, hráli celoplošný, fyzicky náročný fotbal, ale soupeř oplácel stejnou mincí v podobě nebezpečně vyhlížejících kontrů. Nakonec se ale vzduchotechnici přeci jen dočkali. V 31. minutě zahrával hrdina zápasu J. Komárek přímý kop, na který nikdo z nabíhajících hráčů, včetně gólmana, nedosáhl a míč nerušeně doplachtil do sítě - 1:1. Po vyrovnávacím gólu převzali hosté iniciativu, ale ani oni si loženku nevypracovali. V závěru první půle přeci jen D. Neužil dopravil balón do sítě, ale dosáhl toho za pomoci útočného faulu, který sudí promptně odpískal, a tak se do šaten šlo za nerozhodnutého stavu.

Domácí dvěma slepenými góly v napínavém závěru rozhodli o vítezství

Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté. Ovšem všechny nebezpečně vyhlížející centry do šestnáctky domácí obrana odvrátila. V 50. minutě se hosté vehementně dožadovali penalty za údajnou ruku, kterou nastřelil F. Vysušil z trestného kopu. Sudí ale žádný přestupek vůči pravidlům nezaznamenal, pokračovalo se dále ve hře. Hosté se však přeci jen svého gólu dočkali a dlužno podotknout, že k němu přišli jako slepí k houslím. V 56. minutě totiž nešťastně srazil M. Hejl přihrávku hostů do vlastní sítě. Domácí však navzdory nepříznivému průběhu ukázali velikou vůli po vítězství. Nejdříve ale museli přežít hezkou individuální akci hostů, kdy se v 64. minutě jeden z lomských hráčů prokličkoval až ke gólmanovi domácích. Ten své mužstvo naštěstí podržel. A pak přišly velké chvilky vzduchotechniků. V 70. minutě se hostující brankář vytasil s vynikajícím zákrokrm. Včasným vyběhnutím doslova sebral míč z hlavy domácího J. Marvana. V 79. minutě se ale L. Chylík už jen smutně díval za svá záda, jak se třepetá míč v jeho síti po hlavičce J. Bardy, který nikým neobtěžován chladnokrevně usměrnil do branky přesný centr z pravé strany – 2:2. A obrat ve skóre dokonal o dvě minuty později J. Komárek. V 81. minutě se postavil k exekuci přímého kopu z dobrých 23 metrů, vypálil a brankář se marně natahoval po milimetrově přesné střele do šibenice, která se ještě otřela o tyč – 3:2. Takový vývoj hosty zaskočil, přeci jen měli zápas relativně ve svých rukou. A vzduchotechniky ještě v posledních deseti minutách zápasu čekala velká dřina. Kritické chvíle přišly v 87. minutě. Nejdříve J. Šimák napálil tyč z přímého kopu z podobné vzdálenosti, z jaké skóroval J. Komárek. A v následném závaru hlavičkoval F. Vysušil tentokrát do břevna. Ale domácí nakonec odolali a slaví velmi důležité vítězství, které je může nakopnout k lepším výkonům.



Ohlasy k zápasu


FC ZVVZ Milevsko
Miroslav Strnad, trenér: Pro nás je hodně cenné, že jsme zápas dokázali v poslední čtvrthodině zvrátit na svou stranu. Dneska si zaslouží pochvalu celý tým, protože všichni kluci zápas totálně odmakali. Je to poctivé a ubojované vítězství. Navázali jsme na výkon z Krumlova, kde jsme ale nebodovali. Dnes jsme navíc k dobrému výkonu přidali i branky, a to rozhodlo. Právě produktivita nás zatím letos trápila, dneska jsme góly dali a vyhráli. Chvílemi při nás stálo i štěstí, hosté v závěru nastřelili tyč a břevno, ale to k tomu patří. Za výhru jsme moc rádi.




Sestavy


FC ZVVZ Milevsko
P. Dvořák [-] - M. Hejl [-] - L. Sedlák [-] (75. P. Novotný [-] ) , J. Barda [-] - J. Marvan [-] (88. M. Kálal [-] ) , J. Hadáček [-] (90. M. Novotný [-] ) - R. Maršík [-] , J. Kosobud [-] , T. Vakoč [-] , M. Volf [-] , J. Komárek [-]

TJ Sokol Lom
L. Chylík [-] - R. Trantýr [-] - K. Chotovinský [-] - D. Neužil [-] , J. Bosnyak [-] - L. Janů [-] , J. Šimák [-] , F. Vysušil [-] , M. Mařík [-] (82. K. Balogh [-] ) , J. Rabiňák [-] , M. Jelen [-]

ŽK: 84. J. Kosobud , 89. J. Barda - 59. K. Chotovinský , 90. K. Balogh .
Hráči zápasu: P. Dvořák , J. Komárek - D. Neužil .
Počet diváků: 99. Rozhodčí: PETERKA Marek - KRČÍN Jan, PŘIBYL Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Karel Korec

Expert: Karel Holzepl
Tip experta: výhra hostů

Toto bude zajímavý zápas, Milevsko by mohlo překvapit. Ale Lom je silným soupeřem a bude chtít potvrdit svou formu z domácího zápasu. Lom zvítězí.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza