1:2p.
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.10.2019 15:30

10.kolo, ČFL B, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: První Živanice doma ztratily dva body s posíleným teplickým béčkem


Branky


17

Teplice využily reprezentační přestávky v lize a nasadily do utkání v Živanicích několik posil z áčka. V sestavě se objevili například Royo, Jindráček, Trubač nebo na hrotu Pavel Vyhnal. Živanice byly tabulkově jasným favoritem, ale po pohledu do sestav se více favorizovalo hostující mužstvo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Teplice se ujaly vedení

Hosté se od začátku chopili taktovky utkání a předváděli přesnou kombinační hru. Živaničtí hráči přistupovali k soupeři s respektem, někdy až příliš velkým. Hostující forvard Vyhnal se dostal do první velké šance utkání, ale své zakončení poslal pouze do tyče živanické branky, kterou hájil Frydrych. Ve 44. minutě se hosté dostali zaslouženě do vedení. Kodet přihrál Šupovi, u jehož centru do vápna byl Marek Vobecký dříve než brankář Frydrych a poslal hosty do vedení. Za stavu 0:1 se odcházelo i do kabin.

Petrus v závěru vyrovnal

Do druhé půle nastoupili domácí jako vyměnění. Přidali na agresivitě, rychlosti, bojovnosti i přesnosti a najednou byli oni aktivnějším mužstvem. Teplice se nemohly vymanit ze své obranné poloviny. Domácí Buriánek ve velké příležitosti trefil tyčku hostující branky. Domácí hráči i fanoušci se hned dvakrát dožadovali penalty za hru rukou ve vápně, jejich požadavky ale zůstaly nevyslyšeny. Pět minut před konce utkání zahrávaly Živanice standardní situaci, jeden z hostujících hráčů míč nechtěně prodloužil za sebe, naštěstí pro Teplice míč skončil na břevně, od kterého se odrazil ven z branky. V 87. minutě již domácí svůj tlak využili. Zblízka se prosadil David Petrus a poslal zápas do penalt.

Dva domácí neproměnili, Teplice byly stoprocentní

V prvních dvou sériích exekutoři nezaváhali. Domácí Nikodem s Buriánkem i hostující Vyhnal a Šup proměnili. Ve třetí sérii neproměnil domácí Hundák a Liška dal Teplicím proměněnou penaltou výhodu. V další sérii poté selhal Petrus, když přestřelil branku. Daniel Trubač nezaváhal a proměněnou penaltou zajistil Teplicím dva body.

Zdroje: Oficiální web TJ Sokol ŽivaniceOficiální web FK Teplice

Redakčně upraveno.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Živanice
David Petrus - hráč: Zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsem nás nepoznával, soupeř byl lepší a po zásluze vedl. Po přestávce se to obrátilo a myslím, že vyrovnat jsme si zasloužili. Bohužel vyrovnání přišlo pozdě a pak už jsme si nestihli vypracovat nějakou šanci na zvrat. Penalty jsou loterie, o bodu navíc pro Teplice jsem prakticky rozhodl sám tragicky kopnutou penaltou. Jen se potvrdilo, že postavení týmů v tabulce nehraje důležitou roli.

FK Teplice B
Jaroslav Kolínek - trenér: Utkání dvou rozdílných poločasů, kdy v prvním jsme byli lepší my a ve druhém zase domácí. Naše řady tentokrát posílilo několik hráčů A týmu a na hřišti to bylo znát. Soustředili jsme se na dobrou defenzívu a ve chvíli, kdy jsme získali míč, jsme chtěli jít co nejrychleji nahoru. Živanice, které jsou aktuálně vedoucím týmem tabulky, jsme do žádné velké brankové příležitosti nepustili a samy si vytvořili tři veliké šance a je jen škoda, že se ujmula jen ta ve 43. minutě, kdy se Vobecký po centru Šupa hlavou nemýlil, protože vést o dvě branky v poločase, to už by jsme byli blíže ke kýženým třem bodům. A druhý poločas to ukázal. Domácí se zvedli a začali nám hodně zatápět a my s vypjetím všech sil odolávali. Přečkali jsme několik nebezpečných závarů, kdy jednou nám pomohlo i břevno. My se spíše celý poločas už jen bránili, ale když jsme se třikrát dostali do pokutového území byly z toho hned 100%-ní šance. Nejdříve povedenou hlavičku Vyhnala vytěsnil brankář, aby pak Šup v dobré pozici (vinou terénu) netrefil míč. Utkání jsme mohli rozhodnout v 85. minutě, kdy se tváří v tvář domácímu brankáři objevil Šimeček, ale rozhodující branka z toho bohužel nebyla. A když hned na to po standardní situaci z půli hřiště jsme si nepohlídali další nakopnutý míč za naší obranu, tak živaničtí hráči svůj tlak přece jenom zúročili a míč doslova a se štěstím dotlačili do brány. V penaltách jsme byli šťastnější my a připsali si bod navíc.



Sestavy


TJ Sokol Živanice
L. Frydrych [-] - O. Herzán [-] , L. Vyšehrad [-] , M. Staněk [-] , J. Nikodem [-] , L. Polák [-] , P. Štěpánek [-] (72. J. Gašpar [-] ) , D. Petrus [-] , M. Buriánek [-] , R. Gorol [-] (90. P. Motyčka [-] ) , D. Pánek [-] (77. M. Hundák [-] )

FK Teplice B
L. Němeček [-] - J. Liška [-] , J. Knapík [-] , . Royo [-] , L. Kodad [-] (77. M. Berešík [-] ) , D. Trubač [-] , M. Jindráček [-] , M. Vobecký [-] (72. M. Šimeček [-] ) , D. Šup [-] , P. Vyhnal [-] , K. Hasil [-]

ŽK: 55. J. Nikodem , 73. D. Petrus , 84. M. Staněk - 50. J. Liška , 69. M. Vobecký , 85. D. Šup .
Hráči zápasu: D. Petrus - M. Vobecký .
Počet diváků: 158. Rozhodčí: Ulrich Tomáš - GUNITŠ Patrik, STARÝ Dominik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2019 09:26
Tomáš Janovský

Expert: Dominik Bičiště
Tip experta: výhra domácích

Lídr soutěže porazí trápící se Teplice 3:1.

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2019 16:44
Trenér, Vedení klubu, Zpravodaj - FK Přepeře | Liberecký | Semily

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2019 12:48

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích