3:4p.
(2:1)
21. A. Alibekov
67. D. Gembický
80. K. Yu (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.09.2019 10:15

8.kolo, ČFL B, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Liberec smazal dvoubrankový náskok Dukly a veze z Prahy dva body


Branky


13. D. Bezdička , 45. T. Lauko , 55. D. Douděra - 21. A. Alibekov , 67. D. Gembický , 80. K. Yu (p.)
14

V utkání dvou béček diváci viděli atraktivní fotbal plný šancí a gólů. Navrch se dočkali i rozuzlení v podobě pokutových kopů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Liberec měl více šancí, Dukla byla produktivnější

Hosté vstoupili do utkání lépe a měli více ze hry. V 7. minutě se po Kimově přímém kopu dostal k zakončení střelec Yu, ale obrana Dukly jeho střelu na poslední chvíli zblokovala. O chvíli později Gembický vystřelil a brankář Dukly Šťovíček vyrazil jeho pokus na roh. V 10. minutě, z několikátého rohového kopu Liberce, se k hlavičce dostal vysoký Dvořák, ale z malého vápna branku přestřelil. Ve 13. minutě poprvé zaútočili domácí. Byla z toho krásná kombinace Mentbergera s Douděrou a Ulmanem, kterou zakončil David Bezdička a poslal Duklu do vedení 1:0. Hosté ale nadále Duklu přehrávali a ve 21. minutě se dočkali vyrovnání. Po rohovém kopu bránící hráči Dukly odhlavičkovali míč z vápna, ale tam na odražený balón čekal Akhmed Alibekov, který se položil do střely a jeho parádní projektil skončil v šibenici domácí branky. Posila v áčka tak vyrovnala na 1:1. Po vyrovnávací brance se vyrovnala i hra. Další možnost přišla ve 40. minutě a byli to opět hosté, kdo si ji vytvořil. Šulc odcentroval ze strany a Vrabec se dostal ke střele. Tu stačila obrana Dukly ztlumit a brankář Šťovíček si s ní poté poradil. Ve 45. minutě si na Venigerův křížný pas naběhl domácí kapitán Tomáš Lauko a jeho střela přes obránce zapadla krásně k tyči. Domácí šli tak do kabin s vedením 2:1.

Role se obrátily, Dukla se dostávala do šancí, góly dával Liberec

Dukla vstoupila do druhého poločasu aktivněji, na Liberci se nejspíše podepsal gól do šatny. V 55. minutě Dukla předvedla další pěknou kombinaci. Souhru Fišla, Studničky a finální přihrávku Bezdičky dokázal proměnit v branku David Douděra a poslal Duklu do dvoubrankového vedení. V této části utkání byli jasně lepší domácí. V 65. minutě vychytal Bezdičku v brankové příležitosti gólman Liberce Hnízdil. Hned z protiútoku hosté snížili Dominik Gembický přesnou střelou přes bránícího hráče z dvaceti metrů nedal Šťovíčkovi šanci zasáhnout a v 67. minutě Dukla už vedla pouze o gól. O chvíli později zahrával hostující Vrabec nadějnou standardku z hranice vápna, ale přestřelil. Poté útočili domácí. V 72. minutě aktivní Douděra poslal míč do vápna a ten po sérii odrazů proskákal malým vápnem vedle liberecké branky. O chvíli později běžel sám na brankáře Hnízdila Houha, který ale trestuhodně zamířil vedle. A trest přišel v 80. minutě. Nešťastník Houha srazil libereckého Šulce ve vápně a byla nařízena penalta. Tu proměnil nejlepší střelec Liberce Kanghyun Yu a bylo srovnáno 3:3. V 88. minutě byl domácí Studnička sám před brankářem Hnízdilem, který předvedl proti zakončení hráče Dukly zázračný zákrok a zachránil své mužstvu bodový zisk. Utkání tak dospělo do penaltového rozstřelu.

Hosté byli neomylní

Liberečtí hráči proměnili svůj pokutový kop ve všech pěti sériích, a protože Kim Bin z Dukly neproměnil, odvážejí si hosté na sever Čech dva body.

Zdroje: https://www.fkdukla.cz/https://www.fcslovanliberec.cz/index.asp

Redakčně upraveno. 



Ohlasy k zápasu


FK Dukla Praha B
Pavel Mejdr - trenér: Liberec byl zatím nejlepší soupeř, co se týče kondice, se kterým jsme zatím hráli. Byl to vyrovnaný zápas a zasloužená remíza. Oni byli lepší první poločas a neproměnili šance, my jsme byli lepší druhý poločas. Byl to kvalitní zápas. Diváci mohli být spokojení, hrálo se nahoru – dolů, trenéři už méně.

FC Slovan Liberec B
Petr Papoušek - trenér: První poločas jsme hráli dobře. Byli jsme aktivní v napadání a získávali jsme jím hodně míčů, ale chybělo nám lepší řešení ve finální fázi. Soupeř dal ze své první šance gól. Brzo jsme srovnali a pokračovali v dobrém výkonu, ale další možnosti jsme řešili špatně. Minutu před koncem prvního poločasu jsme dostali laciný gól. Deset minut po přestávce přišla branka na 1:3. Za chvíli nás dostal do hry Gembický a deset minut před koncem srovnal z penalty Yu. Pak se hrálo nahoru dolu. Třikrát jsme měli možnost po akci na levé straně, Blažek šel jednou sám na bránu, ale nás naopak v jasné šanci soupeře podržel Hnízdil. Penalty jsme zvládli dobře - všichni proměnili.



Sestavy


FK Dukla Praha B
J. Šťovíček [-] - V. Mentberger [-] , D. Fišl [-] , V. Veniger [-] , D. Douděra [-] (78. V. Kolman [-] ) , D. Kozel [-] (58. L. Trávníček [-] ) , D. Bezdička [-] (70. K. Houha [-] ) , Š. Studnička [-] , A. Kovernikov [-] (87. T. Novák [-] ) , T. Lauko [-] , O. Ullman [-] (66. S. Kim [-] )

FC Slovan Liberec B
T. Hnízdil [-] - D. Gembický [-] , M. Beran [-] (60. P. Petr [-] ) , M. Vrabec [-] , J. Šulc [-] , K. Yu [-] - M. Dvořák [-] - K. Michal [-] , P. Baláž [-] , Y. Kim [-] (77. V. Kratochvíl [-] ) - A. Alibekov [-] (60. J. Blažek [-] )

ŽK: 71. V. Mentberger , 77. Š. Studnička , 85. T. Lauko - 82. J. Blažek .
Hráči zápasu: D. Douděra , D. Kozel - A. Alibekov , D. Gembický .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Krejsa Josef - RADINA Marek, NEJEDLO Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Janovský

Expert: Michal Pavlata
Tip experta: výhra hostů

Tipuji výhru Liberce. Minulý týden s námi doplatili na laciné chyby, teď v konfrontaci s dalším béčkem věřím, že již vyhrají. 2:4

Trenér, Vedení klubu, Zpravodaj - FK Přepeře | Liberecký | Semily

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích