3:2
(1:2)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

31.08.2019 10:15

4.kolo, ČFL B, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Podještědské derby zvládl lépe Jablonec


Branky


25. O. Velich , 77. N. Daníček , 82. V. Helm - 5. M. Vrabec , 36. K. Yu
14

Jeden z nejočekávanějších zápasů podzimu se odehrál v Jablonci, kam dorazil sousední Liberec. Diváci měli možnost vidět hned pět branek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Slovan šel do vedení

Utkání provázelo velké vedro, ale i tak vstoupily oba týmy do utkání velmi aktivně. Jablonečtí ohrozili hostující brankáře Hnízdila střelami Daníčka a Černáka, ale v obou případech převedl hostující gólman velmi dobré zákroky. V 5. minutě zaútočili také hosté. Do vápna přišel po kombinační akce centr z pravé strany, před brankou byl zcela neobsazený Milan Brabec, který se nerozpakoval a střelou z voleje uklidil míč do sítě, 1:0 pro Liberec. O chvíli později se hráči Slovanu radovali z druhého gólu, ale radost jim rychle uťal zvednutý praporek pomezního rozhodčího, který signalizoval ofsajd. Neuznaná branka jakoby Jablonec povzbudila. Po centru Haitla hlavičkoval nad břevno Daníček. Hosté se snažili o hru na rychlé protiútoky, ale i další možnosti se objevili jablonečtí, jmenovitě Breda, který střílel těsně vedle tyče. Ve 25. minutě zahrával domácí Daníček rohový kop, Dočekal prodloužil na zadní tyč, odkud Oliver Velich vyrovnal na 1:1. Brankář Slovanu Hnízdil si poté připsal další těžký zákrok, kdy reflexivně vykopl zakončení Rozkovce. Ve 36. minutě udeřili z rychlého protiútoku, který zakončil pěknou střelou Kanghyun Yu, hosté a dostali se do vedení 2:1. Poté ohrozil branku Slovanu Velich, ale jeho zakončení šlo vedle branky. V poslední šanci prvního poločasu se ocitl hostující Gembický, ale proti jeho střele zakročil domácí brankář Richter a míč vyrazil.

Obrat Jablonce

Na začátku druhého poločasu do úniku dostával liberecký Petr, ale domácí kapitán Skuhravý jej výborným zákrokem zastavil. Jablonečtí se snažili o vyrovnání a nebezpeční byli hlavně ze standardních situací. Velich po roho branku netrefil a střídajícího Kinčla vychytal skvělý Hnízdil. Velich poté postupoval sám na libereckého brankáře, který mu pokus o kličku vystihl a stále tak držel svůj tým ve vedení. V 75. minutě se hlavičce dostal jablonecký Haitl, ale mířil pouze do boční sítě. V 77. minutě zahrával domácí Nikolas Daníček přímý kop. Jeho krásná rána se odrazila od tyče do branky a bylo srovnáno. V 82. minutě zahrával opět Daníček přímý kop, tentokrát ze strany. Zvolil centr do vápna, na který si naběhl Václav Helm a hlavou zařídil obrat ve skóre. Liberec se poté pokusil o vyrovnání a v závěru reklamovali hru rukou v jabloneckém vápně. Píšťalka rozhodčího však zůstala němá, a proto zůstali tři body v Jablonci.

 

Zdroje: https://www.fkjablonec.cz/index.asphttps://www.fcslovanliberec.cz/index.asp

Redakčně upraveno.



Ohlasy k zápasu


FK Jablonec B
Jaroslav Vodička - trenér: Liberec nám v prvním poločase hrozil z rychlých protiútoků, trestali nás a my jsme měli v určitých fázích i štěstí. Ale gólových šancí jsme měli daleko víc. Vše to vyústilo ve velice dobré utkání. Liberec byl velice dobrý a silný soupeř. Derby jsme zvládli jsem za to rád. Jen kdybychom proměňovali své gólové situace, tak mohlo být hotovo i daleko dříve.

FC Slovan Liberec B
Petr Papoušek - trenér: Začali jsme aktivně a odměnou byla hezká branka v úvodu utkání. Za pár chvil jsme dali další, ale prý z ofsajdu, takže branka neplatila. Pak nás soupeř přehrával hlavně na naší pravé straně, držel nás Hnízdil, ale po jednom z rohů soupeř nakonec srovnal. Po přeskupení v sestavě jsme se dostali do hry a další pohlednou akcí dali na 2:1 z našeho pohledu. Ve druhém poločase přišel asi zlomový okamžik, kdy šel Petr sám na bránu, ale nedal a ještě se zranil. Pak jsme byli pod tlakem, 2-3 situace které jsme měli, jsme nevyřešili, naopak soupeř dvěma góly otočil duel ze standardních situací.



Sestavy


FK Jablonec B
A. Richter [-] - D. Skuhravý [-] , V. Helm [-] , P. Haitl [-] (89. M. Štěpánek [-] ) , N. Daníček [-] , M. Černák [-] (54. M. Kinčl [-] ) , D. Breda [-] (77. J. Buchlovský [-] ) , T. Dočekal [-] , O. Velich [-] , O. Rozkovec [-] (46. S. Munzar [-] ) , F. Koblížek [-]

FC Slovan Liberec B
T. Hnízdil [-] - P. Petr [-] (52. R. Černický [-] ) , M. Vrabec [-] , K. Yu [-] , D. Gembický [-] - M. Dvořák [-] - K. Michal [-] , V. Kratochvíl [-] , P. Baláž [-] , J. Daněk [-] (72. M. Králíček [-] ) - M. Bína [-] (29. Y. Kim [-] )

Hráči zápasu: V. Helm , N. Daníček - T. Hnízdil .
Počet diváků: 343. Rozhodčí: ŠŤASTNÝ Vít - ŘEHÁČEK Lubomír, PEKAŘ Eduard.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Janovský

Expert: Martin Ježek
Tip experta: výhra domácích

Jablonec B má dobrý kádr a doma si to pohlídá, proto volím výhru domácích.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích