3:2
(3:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.08.2019 17:00

1.kolo, ČFL B, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ústí nad Orlicí zdolalo díky skvělému prvnímu poločasu Teplice


Branky


7. J. Chleboun , 31. P. Chleboun (p.) , 37. J. Souček - 60. D. Šup , 83. B. Mustafić
13

Teplice, které přijely i s pěti hráči áčka nedokázaly dotáhnout tříbrankové manko z prvné půle a podlehly těsně Ústí nad Orlicí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ústí vstřelilo tři branky

Domácí tým vstoupil do utkání oslaben o hráče, kteří jsou dlouhodobě na marodce, ke kterým se v týdnu přidali brankář Krátký zraněný při tréninku a angínou nemocná letní posila Nágl. Hosté si přivezli hned pět posil z prvního mužstva. Hráči domácí Jiskry se však soupeře nezalekli a už v 7. minutě se ujali vedení. Na centr z levé strany si naskočil exligista Jakub Chleboun, který hlavičkou otevřel skóre. Hosté se hned po inkasované brance snažili o vyrovnání, ale všechny jejich pokusy kryl mladík Jeřábek. Ve 29. minutě centroval do vápna Langer, Jakub Chleboun se znovu dral k hlavičce, byl ale podražen a sudí nařídil pokutový kop. Ten proměnil Jakubův bratr Patrik Chleboun a zvýšil na 2:0. Ve 37. minutě byl na hranici pokutového území faulován Mayer. Z přímého kopu nasměroval Langer centr do vápna, kde se hlavou prosadil Jan Souček a zasadil teplickým třetí úder. Šokovaní hosté mohli být rádi, že neinkasovali do přestávky další branky. Ve 39. minutě neuspěl sám před gólmanem Pazdera a o minutu později brankář Němeček skvělým zákrokem zlikvidoval další hlavičku Jakuba Chlebouna. 

Hosté se snažili o vyrovnání

Po poločase se hra vyrovnala a dlouho nebyla k vidění žádná větší šance. V 59. minutě vyslal přízemní střelu z vápna Dominik Šup a zaskočil domácího gólmana Němečka, 1:3. Hosté vycítili šanci na zisk alespoň bodu a domácím hráčům pomalu docházely síly. V 81. minutě zahrávaly Teplice rohový kop, po kterém vznikl závar před brankou, kde se nejlépe zorientoval Benjamin Mustafič a dotlačil míč do sítě 2:3. Zápas dospěl do dramatické koncovky, kdy se Teplice pokoušely vyrovnat, ale domácí se s vypětím všech sil ubránili a ve vytrvalém dešti získali všechny body.



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
Vladimír Chudý - trenér: Jsme spokojení s vítězstvím 3:2 s velice těžkým soupeřem. Nám se povedl poločas snů, kdy jsme vedli 3:0 a další dvě dobré šance jsme neproměnili. Kdyby to bylo 5:0, nikdo se nemohl divit. Ve druhém poločase Teplice zabraly, povedlo se jim snížit na 3:2, ale vítězství jsme udrželi. Za první poločas jsme si to zasloužili.

FK Teplice B
Jaroslav Kolínek - trenér: Máme za sebou první zkušenost z mistrovského utkání ve Fortuna ČFL a je třeba říci, že jsme pokračovali ve stejném duchu jako v přípravě. Měli jsme slušný vstup do utkání, kdy jsme domácím 7 minut nepůjčili míč, ale první soupeřova standardka a hned branka v naší síti. Chvilku na to se ve velké šanci objevil Šup, branku však těsně minul. Další průběh byl stejný, my drželi míč, kombinovali, ale bez efektu v zakončení. A soupeř ten pokud měl míč šel si jen pro faul a vše i z půlky nakopával do našeho pokutového území, což nám činilo problémy a důsledkem byly tři branky v naší síti v prvním poločase. Ve 20.minutě dali domácí druhou z penalty a ve 3.minutě opět po standardce a opět hlavou. Poločasová přestávka pro nás byla důležitá na uklidnění emocí a taky si bylo třeba říct jak tento nepříznivý stav a hru změnit. Cítil jsem, že herně to špatné není a nechtěl jsem sahat do sestavy a něco měnit, jen jsme si důrazně vysvětlili, jak bránit standardky. Od úvodu druhého poločasu jsme dominovali a domácí tlačili a když se nám gólem Šupa podařilo skórovat, bylo na hřišti jedno mužstvo. Domácí znervózněli a my cítili šanci a šli si za otočením výsledku. Střídáním jsme ještě vystupňovali tempo hry a po rohovém kopu Chodory se prosadil Mustafić. A rázem to bylo o jednu branku a bylo ještě 10 minut do konce. Já věřil, že ještě jedna šance přijde a taky přišla. V 87.minutě přihrál Soungole před prázdnou bránu míč Šupovi, ale ten k naší smůle míč úplně dobře netrefil a odkrytou branku minul. V ten stejný moment byl Šup sice tvrdě sražen a měla být nařízena penalta v náš prospěch, ale bohužel píšťalka hlavního sudího zůstala němá. Přesto si však myslím, že svou šanci měl Šup hned z první proměnit a následný penaltový zákrok by už přišel pozdě.



Sestavy


TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
M. Jeřábek [-] - D. Mayer [-] (76. M. Krátký [-] ) , V. Špatenka [-] , J. Souček [-] , O. Skalický [-] , V. Pazdera [-] (89. T. Chalupník [-] ) , P. Langer [-] , P. Chleboun [-] , J. Chleboun [-] , V. Habrman [-] (90. M. Kopecký [-] ) , P. Falta [-]

FK Teplice B
L. Němeček [-] - D. Náhlovský [-] , K. Hasil [-] , . Royo [-] (66. M. Berešík [-] ) , S. Soungole [-] , M. Jindráček [-] , D. Trubač [-] (77. V. Černý [-] ) , V. Zárybnický [-] , B. Baftijar [-] (66. D. Chodora [-] ) , D. Šup [-] , I. Paradin [-] (66. B. Mustafić [-] )

ŽK: 34. P. Falta , 86. P. Chleboun - 3. I. Paradin , 44. . Royo , 58. D. Náhlovský , 63. B. Baftijar , 76. D. Trubač .
Hráči zápasu: J. Souček , J. Chleboun .
Počet diváků: 510. Rozhodčí: Janoch Marek - SZIKSZAY Ladislav, ŠLAPÁK František.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích