5:3
(0:1)
12. D. Surmaj
55. D. Kostka
76. M. Lička (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.08.2019 17:00

1.kolo, ČFL B, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Živanice v přestřelce zdolaly Zbuzany


Branky


46. D. Petrus , 53. D. Petrus , 68. O. Herzán , 88. M. Staněk , 90. J. Gašpar - 12. D. Surmaj , 55. D. Kostka , 76. M. Lička (p.)
13

Zbuzany, za které nastoupil i Mario Lička, svůj historicky první zápas v ČFL prohrály. V krásném utkání plném branek se z vítězství radovali fotbalisté domácích Živanic v sestavě s dalším exligistou Ondřejem Herzánem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté se i přes převahu domácích ujali vedení

Sokola Živanice vstoupili do utkání aktivněji. Nejprve se řítil na branku Gorol, poté zkoušeli štěstí přízemními střelami Nikodém a Langr. Všechny tyto pokusy kryl někdejší brankář české reprezentace v plážovém fotbalu Petr Víšek. Do vedení se však z první vážnější situace dostali hosté. Ve 12. minutě otevřel skóre zápasu David Surmaj, který ze střední vzdálenosti přeloboval domácího brankáře. Živaničtí byli i přes obdrženou branku nadále o něco lepším mužstvem na hřišti, ale proměňování šancí se ukázalo jako velký problém. Ve 35. minutě zahrával přímý kop z hranice velkého vápna Gorol, míč zakroutil krásně k tyči, ale Víšek se proti jeho ráně vyznamenal skvělou robinzonádou. Hned několik nevyužitých tutovek domácího týmu tak znamelo, že se do kabin šlo za stavu 1:0 pro hostující FK Zbuzany.

Druhý poločas nabídl brankové hody

Domácí nechali zapomenout na střeleckou nemohoucnost z prvního poločasu a hned ve 46. minutě převedli, jak by měl vypadat raketový nástup, když skóre utkání srovnal po kombinaci Štěpánka s Nikodémem zblízka střelec Živanic David Petrus. V 53. minutě hráči domácího Sokola úspěšně dokonali obrat, Langr přihrál doprava Štěpánkovi, který centroval na malé vápno, kde se opět prosadil David Petrus. Z vedení se ale domácí neradovali příliš dlouho, protože už v 55. minutě zahrávaly Zbuzany přímý kop, odražený míč si našel Dominik Kostka a dokázal srovnat. Brankostroj však rozhodně nekončil pohledný fotbal, kdy se hra přelévala nahoru dolů pokračoval. Oba týmy hrály pohledný fotbal, který se divákům musel líbit. V 68. minutě vrátil Živanicím vedení po nacvičeném signálu z rohového kopu hlavou kapitán Ondřej Herzán. Na jeho trefu reagoval další známý hráč, ovšem v dresu Zbuzan. V 76. minutě byl nařízen pokutový kop pro hosty, kterého se chopil Mario Lička a tento zkušený borec jej proměnil, 3:3. Domácí mužstvo mělo nadále převahu, ale i hosté hrozili. V 88. minutě zahrával Gorol rohový kop a Martin Staněk hlavou poslal Živanice do vedení. Hosté se ještě pokusili o vyrovnání, ale definitivní rozhodnutí přinesla branka, kterou ve třetí minutě nastavení po sólovém úniku přes půlku hřiště upravil na 5:3 Jiří Gašpar. Všechny body tedy zůstaly v Živanicích a Zbuzany si na historicky první body z ČFL ještě musí počkat, fotbalově se ale rozhodně neztratily.

 

Zdroje: https://www.facebook.com/TjSokolZivanice/ , https://www.facebook.com/FK-Zbuzany-1953-316191495070089/

Redakčně upraveno

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Živanice
David Petrus - hráč: Byl to super zápas, myslím z obou stran. Soupeř nijak nepřekvapil, čekali jsme ze bude kvalitní a to se potvrdilo. Nás hodně zabrzdil úvodní gól. Nemohli jsme se dostat k naší hře a zbytek prvního poločasu jsme byli jako opaření. Do druhé půlky jsme ale nastoupil jiný tým. Myslím, že jsme byli hladovější než soupeř. Dokázali jsme otočit a i přesto,že soupeř dvakrát dokázal vyrovnat, tak jsme nakonec díky standardkám dokázali vyhrát. Vítězství mě osobně hodně těší, Myslím, že Zbuzany jsou silný tým a když jsem se dozvěděl, že je máme první kolo, tak jsem úplně nadšený nebyl. Doufám, že nás toto vítězství povzbudí a pokusíme se ho potvrdit hned další kolo, kdy máme doma Zápy.

FK Zbuzany 1953, z.s.
p. Jirásek - trenér: První poločas byl podle našich představ. Soupeř byl bez vyložené šance, měli jen nějaké centry. My jsme dali gól, ještě jsme měli další šance, které jsme nedali. Rozhodl začátek druhého poločasu, kdy jsme ve 36. vteřině dostali branku na 1:1, vzápětí druhou a už jsme museli celý zápas dotahovat. Dvakrát se nám to podařilo. V závěru jsme chtěli vyhrát, do hry jsme poslali dva ofenzivní hráče a měli jsme převahu, vypracovali jsme si šanci, kterou jsme nedali a z následného útoku nás domácí po rohu potrestali. Potom jsme vrhli všechny síly do útoku a inkasovali jsme na 5:3.



Sestavy


TJ Sokol Živanice
L. Frydrych [-] - P. Štěpánek [-] (90. J. Gašpar [-] ) , D. Petrus [-] , J. Nikodem [-] , R. Gorol [-] (88. D. Pánek [-] ) , S. Langr [-] , P. Motyčka [-] , L. Polák [-] , M. Staněk [-] , O. Herzán [-] , M. Buriánek [-]

FK Zbuzany 1953, z.s.
P. Víšek [-] - D. Surmaj [-] (83. M. Hanuš [-] ) , M. Lička [-] , M. Říha [-] (70. P. Čapek [-] ) , J. Huňáček [-] (76. V. Přeučil [-] ) , J. Trýzna [-] , D. Kostka [-] , L. Bielesz [-] , D. Matějka [-] , J. Zákostelský [-] , M. Maleček [-]

ŽK: 74. M. Buriánek , 78. S. Langr - 19. D. Kostka , 33. J. Huňáček , 50. M. Říha .
Hráči zápasu: D. Petrus .
Počet diváků: 160. Rozhodčí: Matějček Milan - ŠVAGR Tomáš, CICHRA David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích